Ez egy cinikusnak íródott cikk, nem neked szól!
Biztos!!!
Printable View
Nem minden kutyát lehet megtanítani a lövés iránti közömbösségre. Nem véletlen, hogy a szolgálati kutyák kiválasztásánál ez az egyik teszt. Alapból bírja az idegrendszere vagy sem. Ha bírja, akkor tovább fejleszthetõ, a tûréshatár emelhetõ. Ha nem tudja elviselni, menekül, akkor alkalmatlan. ORFK-KVKI-t végeztem valaha, besorolásom kutyavezetõ-kiképzõ tts. volt. Minden szerdán volt kutyavásár Dunakeszin, ez volt az egyik teszt, hogy miként reagál a kutya az extrém hanghatásokra.
Nagyjából hatszor jobban hall egy kutya, száz méterrõl úgy hall egy petárdát, mintha a feje mellett robbanna fel.
Láttam kaukázusi juhász kutyát, ami félelmében széttépte a bikaláncot, amire meg volt kötve, utána a menekülési rohamában felakadt a kerítés tetején lévõ szögesdrótba.
A szilveszteri robbantgatás pedig nagyon nem egy napos dolog. A sok gyökér már karácsonykor elkezdi és másodikán hagyja abba. Ennyit arról, hogy mennyire jogkövetõek a hazám földjén élõk. Nem is szólva róla, hogy mit lehetne használni és mi az ami tiltott.
Azt az egyet nem (akarom) érteni, hogy miért kell másokat folyamatosan zavarni? A környéken több "motoszka szilveszter" van, aki egész nap zörög. Az emberek nagyívben sz@rnak másokra, a demokráciának nevezett viccnek köszönhetõen azt hiszik, hogy mindent lehet.
Amúgy gondoljatok bele, hogy mekkora üzlet a tûzijáték kereskedelem...
Kellemes Húsvéti ünnepeket kívánok! :beer:
Nálunk volt néhány probléma a héten, úgyhogy nem vásároltunk be semmit. Tortát akartam csinálni, de tojás sincs itthon, úgyhogy gondolom azt esszük amit szoktunk. Van konzerv, van lecsó, gondolom megint összezizzentem a szokásosat amit mostanában szoktam készíteni. (Mindjárt leírom a recept topicban.)
Annyira nem vagyunk ünneplõsek, anyósom fõzött régebben, de itt egyedül vagyunk, szóval nem jellemzõ az ünnepi lakoma.
Kellemes husvetot kivanok. En meg tegnap vettem ket csulkot a lengyeleknel, meg egy kis sult csaszar szalonnat, van melle meg szamolatlanul ujhagyma, meg torma, es friss kenyer. Azt hiszem ez igy eleg, kar hogy a lanyom nem hajlando megkostolni ezeket.
Kellemes Ünnepeket mindenkinek így utólag is!
Rokonlátogatás, hétfõre egy kiadós szezonnyitó túra, nálunk ez volta menü. Kaja dögivel, lassan el kell kezdenem fogyózni :eek:
Boldog/békés/áldott karácsonyt kívánok mindenkinek! :beer:
Békés, boldog karácsonyt mindenkinek!
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket minden fórumozónak!