Hogy lehet képet feltenni? ?
Printable View
Hogy lehet képet feltenni? ?
A lengyelek és a románok CEPT normás (4W, FM) rádiókat használnak, mert az felel meg a szabványnak. Nem állnak le a rendõrrel egyezkedni, inkább betartják. És azért használnak CB-t és nem UHF rádiókat, mert a CB-nél megengedett a külön szerelt antenna, PMR446-nál beépített antenna lehet csak. Õk sem rádióznak messzebbre azokkal a rádiókkal.
<OFF>
Képet feltenni a hozzászólás szerkesztésekor tudsz. A beviteli mezõ fölött van az eszköztár, annak jobbról a 3. ikonjával. Két lehetõség van. Vagy egy neten található képet linkelsz be ide (ez az alapértelmezett), vagy a "From Computer" fülre kattintva, ott kitallózva feltöltheted ide a fórum oldalára a képet és beilleszti a hozzászólásodba is.
</OFF>
Én kis távolságokra is Cbt akarok használni. Pl.: A bázis és a járõr közötti kommunikációra.
A járõrnél a kézi CB, a bázison pedig a stabilban a President Grant nagy antennával (Sirio Tornado 5/8) + erõsítõvel.
Az 5/8 as antennának nagy a nyeresége, a rádiónak meg nagy az adó teljesítménye. Így jóval nagyobb távolságokra jó mint a PMR vagy a 2db. 4wattos BaofengUV5 rádió.
Igen, Morpheus el kell kezdeni kiépíteni a rádiókapcsolatot is! Én benne vagyok, már alig várom! :thumbup
Mindenképpen a közép frekvencia tartományt kell használni, mert a nem feltört CEPT CB-k csak azt tudják. A 20as csatornát meg azért választottam, mert általában erre vannak hangolva az antennák, itt a legjobb az SVR! Legalább is nekem ide van állítva....:D Közép 10 és 30 között az ideális.
Az este 8-9 óra közötti idõ is oké! Én ott leszek holnap. De ki kéne próbálni majd nappal is, mert akkor
jobb a terjedés. Tehát szombaton 20-21 óra között, közép 20 as csatorna USB moduláció.
Van egy eladó kézi cébém. :-)
Sajnos nekem nincsenek ikonok a beviteli mezõ fölött. Lehet, mert mobilról nyomom.
Szóval itt van:
https://www.facebook.com/katsumoto.husokawa/media_set?set=a.1545404765700626.1073741835.100006 933514838&type=3
Akkor jelöljünk ki két idõpontot, csatornát, stb.
Csatorna: 20-as
Idõpont: 09:00-10:00 és 20:00-21:00-ig. (a gyerekek miatt késõbb nem túl jó nekem.)
Sáv: AM, FM, ??? (Pontos leírást kérek, azok nevében is akik abszolút amatõrök) tehát mit és hova állítson be az ember?
Szombatonként 20-tól edzést tartok kicsiny közösségemnek, így csak pár percig leszek. :-) :-) :-)
Ma volt egy kis idõm, így rádióhoz ültem.
A rádióm az alábbiakat tudja:
AM, FM, USB, LSB,
Az FM utólag van beleépítve, és az egyik kapcsolóra szerintem betettéköutólag azöalsó, felsõt.
20-as csatorna.
FM en semmi,
AM en valami ruszki egészen jól hallható.
USB n hatalmas zaj, talán olaszok.
LSB n zaj és talán olaszok.
Ha csatornát, sávot választotok, légyszíves valami olyat, amit én is fogni tudok. :-)
Elkezdõdött egy cb suli. Az elsõ részt olvastam. Merre van a többi?
Na, szoval. 20As csatorna Usb modulácio. Este 8 óra. Álits be mindent a leirtak szerint. Mivel a stalkernel csak 2x 40 csatorna van, ott úgytudom hogy a kozep csatornak az alsók. Tehát a csatorna állitast "low"
módba, csatora 20, a modulaciot Usb-re, Rf graint és a mikrofon graint a maximumra, a clarifyt közep allasba, a zajzarat most nyisd ki teljesen hogy ne ezen muljon. A többit majd meglatjuk. (Bocs az ekezetekert, de en is tabletrol írok) AZ országban hol vagy helyileg? (nem kell pontosan, csak nagyabol) én pesten vagyok. Ha nincs erõsitod, és 60km. -Nél messzebb vagy, akkor lehet hogy csak te fogsz
hallani engem, de én téged nem. Mert én 200wattal adok!
Erre kíváncsi leszek! Fõleg, mert pont azon a 60km-es határon mozog a kettõtök közti távolság. Most éppen 150 km-re vagyok Pesttõl, de a jövõ héten egy hasonló próbát megejthetnénk VHF és/vagy UHF sávon is.