https://l.facebook.com/l.php?u=https...brJaV-lafUKZ4w
Printable View
Erről hallottatok?
Egy brit tanár is elkapta, de antibiotikumok helyett forró mézes whisky-t ivott és meggyógyult.
https://nypost.com/2020/02/03/uk-tea...sky-and-honey/
Franc tudja, de van itthon egy kis alkohol, de én úgyis forró mézes kakaóval szoktam magam gyógyítani. Most rendelek 1 literes mézet. Annyira nem drága, és úgyis pont kifogytunk belőle.
Az előrejelzésem/jóslatom kb. bejött.
Ahogy nézem holnapra meglesz a 40.000+, szóval annyira sokkal nem lőttem mellé. A halottak száma most 809, gondolom holnapra közel 900 lesz.
A durva ami 2 napja volt a hírekben, hogy Japán partjainál egy hajón rekedt egy rakás ember, és már 61 beteg van rajta. Nem engedik őket kikötni.
Az antibiotikum sz*rt sem ér a vírusok ellen. Max. akkor kell, ha a vírus miatt legyengült szervezetet felülfertõz egy baktérium. Vírussal szemben semmit nem tehetünk, csak a tüneteket kezelhetjük, a többi az immunrendszerünk dolga. Pont úgy ahogy az influenza esetén. Whisky, méz arra jó, hogy az egyéb baktériumokat visszaszorítsa. De még az is lehet, hogy ezek is inkább úgy "hatnak" mint a placebo.
Ha van itt orvos, javítson ki, hátha tévedek.
Én nem tudom, de a méz úgyis kell. Torokfájásra, köhögésre szuper. Az alkohol az gondolom szájban fertőtlenít, de hogy az mennyire számít, nem tudom. Részegen viszont lehet hogy jobban kibírja az ember, bódult állapotban az alkohol csillapítja a fájdalmat és tompítja az ingereket.
Egy kis érdekesség:
1981-ben megjelent a "The eyes of darkness" könyv Dean Koontz szerzőtől:
Arról szól hogy Wuhan városban egy víruslaborban kifejlesztenek egy vírus-fegyvert, ami elszabadul és megfertőzi az egész világot.
https://pbs.twimg.com/media/EQTVRdzX...jpg&name=large
Megkérdeztem Micimackót, és azt mondta, hogy a méz igenis kell!
Az alkoholt nem tudta, mert azt Róbert gida itta meg.
Amerikai Postahivatal oldalán.
"ALERT: USPS WILL BE TEMPORARILY SUSPENDING THE GUARANTEE ON PRIORITY MAIL EXPRESS INTERNATIONAL DESTINED FOR CHINA
AND HONG KONG, EFFECTIVE MONDAY, FEB. 10, 2020, DUE TO WIDESPREAD AIRLINE CANCELLATIONS AND RESTRICTIONS INTO THIS AREA."
Magyarán azokról az elsőbbségi küldeményekről levették a kézbesítési idő garanciát, amik Kínába és Hong Kongba mennek. Ennek az oka hogy a repülőgépek sorra mondják le az oda induló járatokat.
A koronavírusról, média-hisztéria mentesen.
https://www.youtube.com/watch?v=VPvHv59R0As
A híradások nagy része nyugtatgat, hogy nincs baj, ez a vírus nem olyan rosszindulatú, mint a SARS, meg a MERS. Az influenzával hasonlítják össze, ami nem hangzik olyan félelmetesen. Csak kezet kell mosni és minden jó lesz.
Találtam egy régebbi cikket az influenzával kapcsolatban:
https://www.napi.hu/magyar_gazdasag/...as.632435.html
Eszerint itthon, egy 10 milliós országban egy járványosabb évben fél millió beteg (a lakosság 5%-a) megy el orvoshoz. Sokan el se mennek, lábon kihordják. A cikk szerint cirka 5000 magyar hal meg az influenza miatt egy-egy rosszabb évben. Ez a regisztrált betegek 1%-a, ami a teljes lakosságnak mindössze 0,05%-a. Emiatt senki nem esik pánikba, nem jellemzõ a karantén, nem áll le a termelés., nem ürülnek ki az utcák, a plázák, stb.
A kínai hivatalos adatok szerint eddig 43 ezer fertõzött és kb. ezer halott van. A hivatalos adatok és a fenti számokat összehasonlítva érhetetlen, hogy miért ez a hajcihõ. Egy 130-szor nagyobb népességû országban a fertõzöttek és a halottak száma töredéke egy magyar influenzajárványhoz képest. Több mint három hete lezártak egy 9 milliós város, amikor még, még 10 ezer fertõzöttrõl és néhány tucat halottról beszéltek. A vak is látja, hogy az intézkedések komolysága nincs összhangban a hivatalos számokkal. Vagy az van, hogy a vuhani katonai laborból szabadult ki a vírus és nem tudták még, hogy mennyire lesz komoly ezért túltolták a védekezést, vagy sokkal nagyobb a baj. Egyetlen országnak sem érdeke a pánikkeltés, mert pillanatok alatt összeomlana az ellátórendszer. Ezért nem is fogunk mást hallani a mainstraim médiából, csak nyugtatgatást, "nem lesz járvány". Legyen igazuk! (de ha tévednek, mi isszuk meg a levét)
A fenti videóban szó van arról, hogy csak Afrikába el ne jusson a vírus. Afrika az utóbbi években Kína gazdasági térhódításának helyszíne. Szinte mindenütt vannak már kínai érdekeltségek és kínai alkalmazottak. Nagy valószínûséggel már el is jutott Afrikába a vírus. Ahogy Indiába is. Ha ezeken a helyeken nem kezd pusztításba a vírus néhány héten beül, akkor hajlamos leszek elhinni, hogy ez egy biológiai fegyver, amit az ázsiai rasszra hegyeztek ki. De vajon mit szól ehhez az atom Kína (mármint ahhoz, hogy tömegpusztító fegyverekkel megtámadták) ?
Kicsit önellentmondásos. Először arról beszél hogy hogy nem veszélyes ez, hát az influenzába meghalnak és az se nagy ügy. Aztán a végén meg azt mondja hogy emlékezni kell hogy kivel érintkezik egy nap az ember, mert tudni kell hogy "kiket kell karanténba csukni". Na már most ha szerinte nem veszélyes a dolog akkor miért kéne bárkit karanténba csukni? Talán az influenzásokat letartóztatják és bezárják?
És ez a professzor sem beszélt a lényegről, a lefutási időről. Meddig tart míg valaki megbetegszik és meghal? Abból lehetne kikövetkeztetni hogy később milyen arányú lesz a halálozás aránya. Ha 2-3 hét amíg valaki belehal, akkor hetekkel később igencsak meg fog ugrani az az 1000 halott ami most van. Hónapokkal később meg főleg.
(Egy durva elmélet is eszembe jutott (vagy hívhatjuk filozófiának is). Ha egy AIDS-es mindenképpen belehalna ebbe a koronavírus fertőzésbe, akkor tulajdonképpen egy világjárvány esetén ez megállítaná az AIDS terjedését. Persze brutális áron.)
Szia,
A "filozofiad" ott hibazik, hogy az AIDS betegseget a csak HIV hordozok is terjesztik.
Vagyis vannak, akik _meg_ nem AIDS betegek, ennek megfeleloen a koronavirus ugyanugy hat rajuk, mint masokra, de mar fertozottek es a fertozest terjesztik.
Bel
Igazad lehet, erre nem gondoltam.
Közben újra változott a halálozási/gyógyulási ráta. Most már 1 az 5-höz. Ez egy komolyan javuló tendencia.
Amit még jó lenne tudni az az, hogy aki egyszer elkapta, az elkaphatja-e újra. Erről sem írtak még sehol.
Tegnap gondolkodtam azon is, hogy azt írják hogy "á, ez csak olyan mint az influenza, abba is sokan halnak bele". Ok, az influenzába 0,05%, ebbe meg 2%. Tehát ha van 100 ismerősöd (annyi mindenkinek van, családtagok, barátok, ismerősök, volt osztálytársak, munkatársak, szomszéd boltos ahová jársz, stb), akkor nem hal meg semelyikük, ha mind megfertőződik az influenzával. Viszont ha ez a vírus fertőzi meg mindannyiukat, akkor statisztikailag 2 ismerősöd meg fog halni. 40x több az esélye annak hogy valaki ebbe a vírusba hal bele mint az influenzába. Azért nem mindegy... :hogymi:
Találtak 15ezer új fertőzöttet és majdnem 250 halottat is. Már hozzáadták a térképhez és a hivatalos adatokhoz.
https://gisanddata.maps.arcgis.com/a...23467b48e9ecf6
Érdekes, de idén az influenzavírus is közel kétszer olyan halálos. A szokásos 0,05% helyett 0,95% a halálozási arány.
https://www.cnbc.com/2020/02/03/the-...ronavirus.html
Persze ez a fiatalabbaknak nem nagy ügy, fejfájás, hányinger, láz ami 1 hét alatt elúlik. Az idősebbeknél már más kérdés.
Ok, itt egy újabb hozzászólás, mert kaptam infót.
A nő aki az üzleteimet intézi Kínában, ő írt. Mondta hogy 20 napja bent ülnek a lakásban, és csak párszor mentek ki, akkor is csak bevásárolni. De az sem úgy van mint előtte, mert nincs piacozás, meg kisbolt, mert az mind zárva van. Kizárólag a bevásárlóközpontokban lehet ételt venni. Ők is csak azért mentek, de amúgy az udvarra se, meg sehová nem mennek ki csak úgy.
Bárki akinek muszáj mennie, vagy dolgozni megy, annak kint kötelessége maszkot viselni. Ezt a kormány rendkívül szigorúan betartatja.
Néhány gyár újraindult, de a kormány figyel mindenre és mindent az ellenőrzése alatt tart.
Azt írta hogy szerinte javult a helyzet és várja a jó híreket.
Nem tudom, de úgy tűnik hogy ők sem tudják pontosan hogy mi a valós helyzet. Az biztos hogy a kormány mindent az ellenőrzése alatt tart és valószínűleg a tévében csak annyit tudatnak a lakossággal amennyit feltétlenül szükséges és valószínűsítem hogy az alapvető megelőző dolgokat ismételgetik nekik. Ahogy írja, az biztos hogy nem veszik félvállról a dolgot. Küldött egy fotót amit fényképezett a lakásából a városról, egy árva lélek nincs az utcán. Nagy felbontású kép, és bár minden üres, egy valami érdekes azért van rajta. 47 darab katonai teherautó parkol 2 nagyobb területen.
Sajnálom szegényt, hogy ilyen helyzetben vannak, de a valóság az hogy ha máshová is elér akkor könnyen megtörténhet ez Ázsián kívül is. Csak reménykedhetünk benne hogy nem fog.
1889: orosz nátha (H2N2)
1918: spanyolnátha (H1N1) 17 millió halott
1957: ázsiai influenza (H2N2)
1968: hongkongi influenza (H3N2)
2009-es influenzapandémia (H1N1)
2020-as koronavírus influenza
Csak néhány az influenzákból. Vajon ennek hány halálos áldozata lesz?
Mindegyik ellen csak utólag, évekkel késõbb lett vakcina, így csak a megismétlõdést tudták megakadályozni. A járványügyi terjedés csökkentõ módszer réges-rég (1300!) óta a karantén. A H1N1-járvány idején Spanyolországban jelentõs területeket zártak el.
Ha utána nézel a szónak, az eredete a negyven nap...https://wikiszotar.hu/ertelmezo-szotar/Karant%C3%A9n
Szia,
Az elso idezett mondathoz azert az mindenkeppen hozza tartozik, hogy nem "Kinaban" van a jarvany, hanem egyetlen tartomanyaban, amit karantenba vontak.
Es azon belul is Magyarorszagon elkepzelhetetlen szigor van; vagyis mas szoval Magyarorszagon ugyanez osszehasonlithatatlanul tobb aldozatot szedne (itt hogyan vehetnek el valakinek a jogat ahhoz, hogy plazaba jarjon, metron tusszogjon?)
Ennek ellenere a 2. bekezdesedben minden bizonnyal igazad van.
Bel
Ged! Az a baj, hogy a kínai hatóságok nem az igazat mondják! Az hivatalosan közölt adatok még a közelében sincsenek a valós adatoknak! Próbálják elkerülni a pánikot.
És az egész világ+ a WHO ebbõl kénytelen dolgozni. De õk is érzik, hogy az amit a Kínaiak mondanak nekik nem igaz, és ennek hangot is adnak.
Amúgy Hupei tartomány, és egész kína digitális zárlat alatt van, csak alig jut ki információ.
Ged nagyon le vagy maradva... A "gyógyultak" se teljesen egészségesek. Sokuknak maradandó tüdõ, és vese károsodásuk van. Stb... nagyon sok a nem hivatalos infót tudok megbízható forrásból......
A lényeg hogy ezt már nem lehet megállítani! Szétterjedt, kikerült, kész.... A mi biztos: nagyon fertõzõ. A megfertõzõdés után már egy nappal a fertõzött is tovább tud fertõzni. A lappangási idõ átlagosan 3 nap. De 1-24 nap között szóródik, és a lappangási idõ alatt is fertõz! Nem csak cseppfertõzéssel, hanem Aerosol formában is! Amit több kilométerre is elvihet a szél. A felületeken 30 fokon 9 napig is túlél a vírus. Hidegebb idõben arányosan tovább. A fertõzöttek bõrén is ki tudták mutatni a vírus proteinjét. Azaz, ha megfog valamit akkor ott marad a vírus. A "gyógyult" betegek nyálában továbbra is kimutatható!
És a legújabb: A betegségbõl felépültek sincsenek védve az újbóli vissza fertõzõdés ellen, sõt a második fertõzõdés sokkal veszélyesebb, mert addigra a szív nagy mértékben károsodik, és szívmegállást okoz!
Úgyhogy fehérnemût felkötni!
Hogy a kínaiak mit mondanak, azt nem lehet biztosra venni, mert van a hivatalos szöveg, meg vannak az összeesküvés-elméletek. Úgy sejtem hogy az igazság valahol a kettő között lehet. Ha csak influenzához hasonló lenne, csak nagyobb halálozási arányban, akkor nem hiszem hogy fél Kínát lezárnák miatta és beszüntetnék az egész gazdaságot több hétre az ünnepek után. Viszont az elméletekben sem lehet hinni, mert volt hogy 250ezer betegről írtak, volt hogy aztán visszavettek 120ezerre, aztán hol több, hol kevesebb van írva.
Szerintem arra kell gondolni hogy fertőzés nem csak Kínában van, hanem már szerte a világon, viszont csak két nagyobb gócpont van. Az egyik Kína, a másik pedig a turistahajó. Viszont az USA-ban például régóta jelen van a vírus, mégis összesen eddig csak 15 megbetegedés történt és naponta talán csak 1 új esetet jelentenek. Bár itt is vannak olyan állítások hogy sok ezer eset van, persze ez semmivel sincs bizonyítva. Én azt mondom hogy valami lehet az ázsiaiakkal, mert mintha leginkább rájuk lenne veszélyes. Vagy rájuk lenne veszélyes(ebb). Ha nem, akkor hogy lehet hogy a nyugat nem néz ki úgy mint Wuhan város?
Ami igaz az az, hogy újra el lehet kapni. https://futurism.com/neoscope/scient...more-than-once
Azt írják hogy ugyan ellenállóbb lesz tőle a szervezet a vírussal szemben, de nem sokáig, vagy személy függő, tehát van aki immunrendszere komolyabban kifejti az ellenállást, míg másoknál ez nincs így és/vagy nem tart sokáig az immunrendszeri védelem.
A 9 napot kétlem, mert tél van és tömegek kapják nyugaton a Kínából importált csomagokat, de a vírus mégsem fertőzött meg senkit. (Eddig) egyetlen olyan esetről sem tudni hogy valaki csomagban kapott vírustól dőlt volna ki.
Igen, én is erre próbáltam rámutatni. De nekem nincs "titkos forrásom", mint Tibor bá'-nak, sem egyéb "megbízható" ismerõsöm, aki tudja a tutit, így abból próbálok következtetni, amit a hírekben hallok: azaz az intézkedések nagyságrendje nincs összhangban a hivatalos számokkal. Ennyi. Írhatnék én is számokat FB bejegyzésekbõl, Blikk-es cikkekbõl merítve, de az nem az én mûfajom. Én inkább a saját gondolataimat, következtetéseimet igyekszem leírni.
Nagyon sokk cikk jelent már meg a vírusról, meg a járványról. Egyre nehezebb kimazsolázni az értékes hírmorzsákat, szóval biztos van olyan hír, amit nem olvastam, de nem gondolnám, hogy annyira le lennék maradva. Többek között Tibor bá' blogját is olvasom, de az is tele van "nem hivatalos" értesülésekkel. Maga a bloggazda is elfogult, mert már alig várja a világégést, így mindent közzé tesz, ami az õ igazát alátámaszthatja.
Az idõsek és krónikus betegek egy influenzába is könnyen belehalnak, vagy ha túlélik maradandóan károsodnak a szerveik. Ezzel nem bagatellizálni akarom a dolgot, csak rámutatni, hogy ez nem kifejezetten az mostani vírus sajátossága.
Már bocs, de ami neked megbízható, azzal itt mi nem igazán tudunk mit kezdeni, tekintve, hogy nem ismerünk és nem ismerjük a forrásodat sem. De figyelünk arra, amit írsz. Ne vedd rossz néven, ha nem kezeljük ezeket a híreket tényként.
Igen, ezzel sajnos egyet kell értsek. Az exponenciálisan növekvõ hivatalos számok, a határokon történõ akadálytalan átjutás alapján erre lehet következtetni.
Ha ezek igazak, akkor ez egy olyan "szuper vírus", amihez nincs hasonló. Nem zárom ki, hogy fizikailag ne tudna létezni egy ilyen organizmus, de eddig hol bujkált? Ezekkel a tulajdonságokkal már évezredekkel ezelõtt el kellett volna terjednie és ma már csak olyan emberek élnének, akik immunisak rá. Ha ez egy természetes mutáció, akkor ennyire nem különbözhet a már ismert koronavírusoktól. De ha mesterséges biofegyverrõl lenne szó, akkor sem tartom valószínûnek, hogy az alapvírustól ennyire eltérõ, "tökéletesnek tûnõ" fegyvert tudtak volna létrehozni.
Ez megint egy gyanúsan szenzációhajhász hír. Nem tudom cáfolni, viszont ha igaz, akkor ez a vírus nem úgy mûködik, mint a vírusok. Persze az influenza vírust is el lehet kapni minden évben, de az nem ugyanaz a vírus, hanem egy módosult verziója. Annak, hogy ilyen rövid idõn belül megjelenjen egy módosult verzió, kicsi a valószínûsége. Az, meg hogy szívkárosodást okoz, megint egy új elem, ami eddig nem szerepelt sehol, lévén felsõ légúti megbetegedésrõl van szó. Eddig arról volt szó, hogy a tüdõt támadja, tüdõgyulladás formájában. Most már a szívet is? Hát ez gyanúsan fakenews, de tudom, hogy nem te találtad ki.
Egy kis történelem! Nem influenza, hanem ornitózis (papagálykór).
Adolf Hitler 1934. augusztus 2-ától „Führer és Birodalmi kancellár. A nagyfõnök.
1874-ben fedezték fel, hogy az ornitózis betegség papagájokról átragadt az emberekre is is, akik közül sokan meg is haltak.
Németországban 1934-ben hozták meg az úgynevezett psittacosis- (svábul a papagájkór) törvényt, és egyúttal elrendelték azt is, hogy a fertõzött papagájállományokat meg kell semmisíteni. :pisztoly:
Megcsinálták. Egész Németországban egy hét alatt... És állítólag nem válogattak. Gyakorlatilag az összes papagájt kiirtották. Persze errõl a németek a wikipédián is hallgatnak...
Ez hatékony járványügyi intézkedés!:haha:
Nem akarom elbagatellizálni ezt a drasztikus lépést, de szembeállítva a többi "intézkedéssel" igazán nem nagy kaland...
Ugyanakkor tényleg kellene legyen dokumentációja minden európai nyelvû wikipedia szócikkban ami érintett akár a papagájok, akár az állatról emberre terjedõ kórokkal kapcsolatos járványügyi intézkedések kapcsán, akár az ornitózisnál, akár külön szócikként.
Te honnan tudsz róla?
Te honnan tudsz róla?[/QUOTE]
Egykoron járványtanból tanították ( Akkor a Hajnal Imrére jártam...)
Vasárnap délután, Olaszország.
https://mobile.twitter.com/bruno0221...18387060629505
Most nézem én is. Olaszoknál már 155 beteg, 3 halott.
Az első magyar fertőzött.
"a japán hatóságok tájékoztatása szerint pozitív lett a Japán mellett karanténba helyezett hajón dolgozó egyik magyar állampolgár koronavírus tesztje." (MTI)
Összeomlott a vírusfigyelõ. :(
https://gisanddata.maps.arcgis.com/a...23467b48e9ecf6
"Ne használjon szájmaszkot az, aki egészséges! - hívta fel a figyelmet Jakab Ferenc virológus az M1 aktuális csatorna hétfő esti Híradójában.
A szakember azt mondta: a szájmaszk nem véd a koronavírus ellen, azoknál használ, akik már betegek. A virológus azt mondta: pánikhelyzetre, félelemre Magyarországon nincs ok. Az emberek annyit tehetnek, hogy figyelik magukat, és ha a tüneteket észlelik, orvoshoz fordulnak. Más teendő nincs - fűzte hozzá Jakab Ferenc. Ugyanakkor megjegyezte: a hétvége eseményei fordulópontot jelentettek, el kell kezdeni azt a fajta kommunikációt, hogy mit kell tenni, ha megjelenik a betegség, ha járvány lesz.
Kérdésre válaszolva azt is hangsúlyozta, nem osztja azt a nézetet, hogy a koronavírus nem súlyosabb az influenzánál. Mint elmondta: a betegek 17 százaléka súlyos beteg, további 4 százalék kritikus állapotban van. Jakab Ferenc szerint nehéz lenne megmondani mikor jelenhet meg az országban is a koronavírus, úgy értékelt: annak, hogy egyáltalán nem kerül be Magyarországra a vírus, nagyon kevés az esélye." (MTI)
"Barcelonában és Svájcban is megjelent a koronavírus.
Ausztriában is megjelent a koronavírus, két fertőzött beteget regisztráltak Tirolban.
Horvátországban megjelent az új típusú koronavírus." (MTI)
Magyarországnak mennyi ideje van az első esetig? 1-2 nap? 1-2 hét? Szerintem már csak napokról van szó.
Szerintem is csak napok. Akinek még nincsenek tünetei nem szûrik ki, ráadásul influenza szezon van, lehet aki kezd beteg lenni sem megy egybõl orvoshoz, azt hiszi sima influ.
Itt a környéken is hallottam pár embert aki volt a karneválon, az országból biztosan sokan, az is egy kis esély hogy hazahozzák.
Nők lapja...
Dolgok, amik legyenek otthon karantén esetére
https://nlc.hu/eletmod/20200225/koro...thon-elemiszer
Anyámnak magyarázok, talán csak vesz végre dolgokat a kamrájába. Öcsémék nem hiszem hogy meggyőzhetők arról hogy jó a tartós étel. :(
K-infón videó a vírus témában.
https://kuruc.info/r/34/208686/
Némelyik dologba egy kicsit "bele lehetne kötni", a bevágott videók eredetiségét, esetleg hogy miért van balhé a videókon, vagy hogy minden esetben a vírus okozza-e az emberek összeesését és rohamait, de amúgy amit elmond az nagyjából valós helyzetnek tűnik, legalábbis elgondolkodtató.
A végének nem sok értelme van. Hová mész a városból? Ha nincs saját házad vidéken, vagy erdőben, akkor mit csinálsz? Nem értelmesebb azt csinálni amit a Kínaiak tesznek, hogy ha már előbb-utóbb úgyis karantén lesz mindenütt, akkor legyen otthon étel és víz vagy 1 teljes évre? Ha Pesten élsz, akkor hová mész vidékre? Beköltözöl valami falusi szállodába (ha van)? Az miért jobb? Szállodában emberek vannak, akkor nem veszélyesebb mint ha otthon ül valaki a seggén a lakásában?
Kínai üzlettársam azt írta legutóbb, hogy javult náluk egy kicsit a helyzet és egy rakás gyár újraindult. Persze szerintem ő sem tudja igazából hogy mi van, de azokat az adatokat tekintve amiket mutatnak, tényleg csökkent (ott) a kór terjedése. De hogy mi igaz, azt persze nem tudhatjuk.
Nálunk is kezdenek aggódni hivatalos szinteken.
https://www.youtube.com/watch?v=obUoLNpPqB8
A gazdasági helyzet is romlásnak indulhat hamarosan. Ha csak azt nézem, én 3 hete várok arra hogy rendelhessek a kínai üzletkötőmtől és még mindig nem ment be dolgozni. Ha nekem gondom van, akkor hány kisebb-nagyobb üzletben lehet fennakadás? És ez csak a kezdet.
A vírus nem tudjuk elkerülni. A karantén nem ér semmit ebben a globalizált világban. Aki mást gondol, csak áltatja magát (kivéve persze azok, akik már féléve remete életet élnek, valahol egy külvilágtól elzárt tanyán). Ha az elzárt, diktatórikus Észak-Koreában, Iránban is gáz van, akkor nem tudom mit remélhetnénk?
Ha a fenti megállapítást az emberek tudomásul vennék, akkor lehetne készülni a betegség leküzdésére, illetve a sajnálatos veszteségek kezelésére. A karantén és a pánik csak kárt okoz. A karantén és a pánik következményeire viszont érdemes 2-3 havi készlettel készülni, szvsz.
A kormányok látszatintézkedést tesznek, mert a tömeg ezt várja el (mármint azt, hogy a kormány intézkedjen). Szerintem a kormányoknak inkább arra kellene koncentrálni, hogy az ellátórendszerek minél tovább maradjanak mûködõképesek. Mivel globális válságról van szó, nincs hová menekülni, ezt a politikusaink is tudják (remélhetõleg). A saját túlélésük is azon múlik, hogy mennyire marad kontrollálható a helyzet.
Nem látok a jövõbe, de szerintem nem ez fogja kipusztítani az emberiséget, sõt a civilizációnk is megmarad (bár lesznek változások). Olyan helyzetben leszünk, mint nagyszüleink a háború után, azzal a különbséggel, hogy az infrastruktúra nem lesz lerombolva és remélhetõleg nem lesz a nyakunkon egy idegen hadsereg. A túlélõk leírják a veszteséget (mást úgysem tehetnek) és megpróbálják újrakezdeni az életet.
Facebookon felhívás. Az idővonalamon jelent meg.
https://i.imgur.com/Hhaidpq.jpg
Gyorsan összedobtam a videót. Remélem azért a lényeg átjön vele.
Korona vírusról 2 percben, tünetei, megelőzése, kezelése, fertőzése
https://www.youtube.com/watch?v=E0OlLW0xuEg
Szia,
1. Szerintem egy teruleten nagyon sokat er a karanten: idoben lassitja a terjedest, ezaltal lehetove teszi, hogy sok beteg meggyogyuljon mielott a tobbiek megbetegednek.
Konkret szamszeru peldaval: Magyarorszagon van 1166 intenziv agy. Egy -nagyon pontatlan - becsles szerint intenziv ellatast igenyel 100 000 ember, akiknek a fele ezzel megmentheto. Ha egyszerre jelentkezik 100 000 ember, akkor egyszeruen nem lesznek ellatva, mert lehetetlen. Ezzel szemben, ha peldaul 10 heten at hetente 10 000 ember szorul egyenkent egy hetes intenziv ellatasra, akkor ott mar sokkal jobbak az eselyek.
2. Igazad van, es szerintem erre a legjobb megoldas a felvilagositas utan a karanten.
3. Teljesen igazad van, 0.5-3% kozotti halalozasi arany a civilizacion semmit sem valtoztat, meg a tulnepesedesre se nagyon hat.
Bel
A vírus elkerülésével kapcsolatban írtam, hogy a karantén nem ér semmit. Lehet, hogy lassítani fogja a terjedést, de kéthetes lappangási periódussal sok jóra nem lehet számítani. Ha megjelenik itthon, a László kórházbeli karanténon kívül, akkor gyorsabban fog terjedni, mint ahogy az elsõ betegek felépülnek.
Olaszországban múlt héten kezdõdött, gyorsan karantén alá vonták a két feltételezett gócpontot, de a héten már több városban megjelent, Dél-Olaszországban is, sõt átterjedt Szicíliára is, de észak-kelet felé is terjed: Ausztria, Horvátország, Románia.
Persze nem tudjuk, hogy mi lett volna karantén nélkül, lehet, hogy sokkal rosszabb lenne.
Az Indexen megjelent egy cikk, miszerint egy japán nõ újra elkapta a koronavírust. Ha ez igaz, akkor az Unicornis által említett rémhír igaznak bizonyult. :(
https://index.hu/kulfold/2020/02/27/..._ujrafertozes/
"Philip Tierno, a New York Egyetem professzora, hogy jelenleg még sok dolog ismeretlen a koronavírussal kapcsolatban, így szerinte az sem kizárható, hogy például a lépfenéhez (anthrax) hasonlóan két fázisban zajlik le, és az elsõ fázis végén úgy tûnhet, mintha meggyógyult volna a beteg, mielõtt második, erõsebb fázis elkezdõdik. Erre utalhat az is, hogy a vírus sokáig tünetmentes maradhat a betegekben – ez egyébként a szûrést is nagyban megnehezíti."
Az anthrax-hoz hasonlítás megint azt a gyanút erõsíti, hogy ez egy mesterséges képzõdmény.
"Kedden leszállította a koronavírus elleni vakcina első tesztverzióját egy amerikai cég, a Massachusetts állambeli Cambridge-ben található Moderna Therapeutics, ami 42 nappal a COVID-19 vírus genetikai feltérképezése után készült el a kísérleti vakcinával. A végleges megoldás ennek ellenére még távoli, az embereken végzett tesztelést ugyanis legkorábban áprilisban kezdik meg, írta a Time."
Tehát még ha működik is, akkor is hónapokon át tovább fog terjedni, aztán megindul a sorozatgyártás (ha működik) és csak utána szállítják el mindenhová. Ha hatásos lesz. Ha nem, akkor még ez se lesz.