Én ma sétáltam egyet ide a szomszédba:
Csatolmány 1948
Nem túl nagy készülõdés, de jól esett a hosszú tél után.
Printable View
Én ma sétáltam egyet ide a szomszédba:
Csatolmány 1948
Nem túl nagy készülõdés, de jól esett a hosszú tél után.
Na kicsit próbáltam kreatívkodni, íme az eredmény:
Csatolmány 1946Csatolmány 1947
Kipróbálni még nem tudtam, meg a videókban mintha ki lenne vágva körben a teteje, nem elég ha kilyukasztgatom?
Mértanilag nem szabályos, csak úgy hasra fúrtam rá párat...
az alját kell kifurkálni amibe belevan ütve a szám, :) legalábbis én úgy tudom
porbálgattam a menedék építést a nem rég vásárolt rip stop ponchoval nem lett tökéletes de majd még gyakorlom.
Csatolmány 1950
Csatolmány 1951
Pont én is a menedéképítés gyakorlásáért indultam neki a természetnek vasárnap..Mikor felértem a hegyre vidáman konstatáltam, hogy a ponyva a kocsi csomagtartójában maradt:cool:
Visszamenni már nem volt kedvem, mert nagyon jó kis helyet találtam...
Csatolmány 1956Csatolmány 1957Csatolmány 1958Csatolmány 1959Csatolmány 1960Csatolmány 1961Csatolmány 1962Csatolmány 1963
Gondoltam ha már itt vagyok tesztelem a csapkodót és szabadban még nem próbált gázégõt a primus palackkal.
Csatolmány 1964Csatolmány 1965Csatolmány 1966
Ütõfás hasogatást próbáltam, meg vágtam egy pofás 5 centis kis vándor botot..szószerint 1 csapásra
Csatolmány 1967
Aztán csináltam egy rovancsot...csak a kedvetekért:thumbup
Csatolmány 1968
Késõbb nekiálltam a fõzõcskének..ujjabb baki..chillis bab helyett a normál vörösbabra markoltam rá a készletbõl. Bizar kinézete ellenére nagyon finom lett a végeredmény:D
Csatolmány 1969Csatolmány 1970Csatolmány 1971Csatolmány 1972Csatolmány 1973Csatolmány 1974Csatolmány 1975Csatolmány 1976Csatolmány 1977
Kis tûzgyújtáspróba volt még aztán go home..vagyis went
Csatolmány 1978Csatolmány 1979
kövel és acéllemezzel probáltam szikrát csiholni..hát van még mit tanulnom :D
A heten szabin vagyok, kerti munkak, feszerepites (segitseggel), horgaszat, megyek loni, meg azon agyalok hogy vegyek-e Coleman kemping fozot, viharlampat, hasonlokat.
szenesített rongy készitése :D
londonercsecse
viharlámpát mindenképpen :thumbup ( én is bûszkélkedtehet egyel )
Amúgy függõágyon gondolkozik valaki?
Nekem valahogy "nemgyerebe" a földön alvás, annak ellenére, hogy az az ésszerû, ha szeretnék a tûznél melegedni
Én gondolkodtam rajta, hogy szükség esetére teszek a BOB-ba! Egy egyszerû közép kategóriás megfelelne szerintem. De tényleg csak azért, mert nem foglal sok helyet, súlya sincs szinte és hátha lesz olyan alkalom, amikor jól jön.
Valamelyik topicban volt már volt téma a függõágy. :)
a viharlámpát nem tudom, a kempingfõzõ viszont mindenképpen jól jöhet és általában nem túl drágák. Ha csak a túrázást nézed, egy esõs napon minden tiszta lucsok, de mégis tudsz csinálni egy meleg levest ami jóllakat és rendbehozza a morált is.
Ha olyat veszel ami menettel csatlakozik a palackra, akkor szétszedheted a palackot meg a fõzõt, azt nem tudom, hogy a lukasztóssal mit tudsz csinálni, ha mennél tovább és még van gázod. Amire érdemes figyelni, ne olyat vegyél aminek széthajós rudacskák alkotják a teherhordó részét:
http://www.rebelsport.co.nz/producti...3010_10338.jpg
Mindig szopás van vele, a bögre túl kicsi rá, a többi cucc meg túl nagy. Pakolni kisebb helyre lehet, de van ára a kompaktságnak. INkább valami ilyesmit nézzél:
http://www.camping-gas.com/images/st...amping-gas.jpg
Ahol az edény mérete mindegy, mert keresztben van alátámasztva amiben fõzöl. Ha nagyon komolyat akarsz akkor érdemes lehet olyat venni amelyik nem a palackon áll, hanem az égõ a földre támaszkodik három lábbal, a palack meg odébb van, ezzel szinte minden felületen tudsz fõzni, nem kell varázsolni, mint idõnként a palackossal. Plusz ilyennél a palackot tudod külön védeni a hidegtõl.
http://thumbs.dreamstime.com/z/campi...e-22226462.jpg
Nekem kiszúrós fõzõm van. Igazi budget a helyi hiperbõl. A palack egy zárt mûanyag tokba kerül, amin fixen van rajta a fõzõfej. A hátránya, hogy magas és egyben nagy darab. Lassan 5 hónapja van benne a palack, de nem érezni, hogy eresztené a gázt. Nekem hirtelen kellett valami autós túrához, azért vettem meg. De egyenlõre bevált. Ha elég nagy a hátizsák, szépen el lehet pakolni.
abban egészen biztos voltam, hogy nem ereszt gázt, hogy aztán az egyszeri turista magára robbantsa a zsákját. De ezek szerint egyben kell tartani amíg ki nem használod a gázt, szóval csak a pakolás a hátránya, semmi más.
Minden alkalommal amikor a helyi teszkóféleségben járunk, veszek egy kis palackot (230g-os bután) mert ott a legolcsóbb, úgyhogy már hetekig kibírnánk áram nélkül a házban :) Szerintem a nejem már hülyének néz emiatt, de majd ha beüt a káosz...
Csatolmány 2080
nekem bevált londonercsecse
bát tartalék kanócot szerintem érdemes beszerezni
Izé, ilyet vettem én is jó pénzért (viharlámpa), annyi baja van, hogy itt-ott lepattogott a festék. Még nem próbáltam ki, de belülrõl minden jónak tûnik. Hogy takarítsam/fessem le hogy ne legyen belõle baj? Mármint le gyulladjon ki a festék, ne menjen bele a szellõzõnyílásokba, ilyesmi...
Tényleg van külön függõágyas topik:thumbup
http://magyarprepperforum.org/showth...f%FCgg%F5%E1gy
Szerintem mostanában én gondolkodtam a leginkább függõágyban..konkrétan elhatároztam, hogy abban fogom lenyomni a szezont..legalábbis a tervek szerint..amúgy sosem aludtam még teljes éjszakát függõágyban.
Már rendeltem is egy ticket to the moon kategóriájút...hamarosan ki is próbálom.
Amúgy az MTP-nek van egy nagyon jókis cikksorozata a "függõágy mint menedék" címmel..érdemes elolvasni..még márkákat is ajánlanak..sajna ezek mind 30-40 tõl kezdõdnek..
Jó informálódást
http://mtp.info.hu/index.php?option=...d=39&Itemid=76
késeztünk.
Csatolmány 2092
Csatolmány 2093Csatolmány 2094
Többször mondtam már de ismét megteszem ez egy nagyon jó kés és régóta fáj a fogam egyre ...:)
Nekem baromira tetszik a kialakítása .
Csatolmány 2097
Szerintem Randall's Adventure ESEE-4.
Ára kb $80-$100-$150 (ebay, amazon).
Igen Esee 4, én 47675ft vettem az acélfullánk.hu-n.
.
Csatolmány 2112
szárított gomba készítés:thumbup
londonercsecse
felvágtam a gombát, nem fõztem meg most meg szárad:thumbup
Ma este volt egy QSO-m, ( ami inkább DX volt, míg le nem szúrtam google maps-on) A.L.ias fórum társsal.
Jó volt, na......
-
a Kia Dél-Koreai autógyár, semmi köze kínához. Egyébként az elmúlt 5-7 évben a Kia és a Hyundai is nagyon sokat fejlõdött minõségben, tartósságban, gyártástechnológiában és összeszerelési minõségben. A kínai utók ettõl még fényévekre vannak, és nem is igazán törekszenek, leszámítva egy-két márkát, tekintve, hogy nem is nagyon akarnak más piacokon helytállni, elég nagy nekik kína.
Ettõl függetlenül továbbra is tele van, másolt, kínai biliacél szarokkal a piac, pont késbõl én kétszer is meggondolnám, hogy kínait vegyek-e. Tudom, tudom, ott a sanremu. A nagy gyárak is gyártatnak kínában, csak ott van is minõségellenõrzés meg elvárások és a komoly cégek vitték a technológiát is. Ennek ellenére a kínai gyártású termékeik alá vannak árazva, mert nem kérhetik el érte azt amit egy USA, svéd, stb készítményért. Természetesen nyugodtan vásároljál kínait, nincs azzal semmi baj, használd õket egészséggel.
Engem viszont nem fogsz meggyõzni arról, hogy pl. egy kés, a fél világon átutaztatva hét dollárért ugyanazt a minõséget, teherbírást, ergonómiát, stb-t mutatja, mint egy esetleg ötször ennyibe kerülõ másik, amiért jótáll a készítõje, nekem nem ez a tapasztalatom.
Egyébként szemetet nem csak kínában gyártanak, nekem van pár argentin bökerem (arbolito), hát az is eléggé puruttya minõség, pont amilyen az ára volt. Ha valaminek az ára túl szép, hgoy igaz legyen, akkor az általában esetben nem is igaz.