Milyen célra akarsz kést venni?
A sárga fórumon van egy Enzo Trapper D2 acélból 22-ért, "túlélésre" tökéletes.
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/5/7/9/...0012255796.jpg
Printable View
Milyen célra akarsz kést venni?
A sárga fórumon van egy Enzo Trapper D2 acélból 22-ért, "túlélésre" tökéletes.
http://imgfrm.index.hu/imgfrm/5/7/9/...0012255796.jpg
Szimpatikus darab.
Ha rossz helyre írok, Modi tedd légy szíves át!
Szombaton Pesten az Chinamarketben, vasárnap Nyíregyházán a KGST piacon jártam. Összevetem tapasztalataimat!
Árfekvés szinte ugyanaz.
Árukészlet: Pesten van osztrák eredetû vegyiáru. (Öblítõ, stb)
Nyíregyházán van Ukrán és Orosz felsõ kategóriás élelmiszer, iparcikk és szerszám. Ez utóbbi nem a precíziós kategória, általában szénacél és jó minõség.
Volt Ukrán/Orosz ponyva zöld színben 10-20 négyzetméteres darabokban. Ez napsugárzás álló, a vásározók is ezt használják. Vastagabb (nehezebb is), az ára is mit a barkácsboltos.
Ruhanemû kínálat szinte ugyanaz. Szar és közép kategóriás kínai, közepes és jó török. A keleti végen jelen van a jó fajta Lengyel konfekcióruházat.
A hadiruházat kínálat Nyh nagyobb. Igaz hogy mibõl és hol készült azt nem tudni. Szemre kell vásárolni...
Cipõ Nyíregyházán: sok német áruházi munkacipõ is volt.
Ami a sváboknál az Aldiban és a Lidlben megjelent az itt is van. Másutt emlegettük a köteleket. Itt már 20mm átmérõig árulják, gyári csomagolásban.
MN kanálkészlet Nyh 2000 Ft. Ezt a Chinamarketben nem láttam. Cserébe ott kínai fûszereket is árultak.
...én kifejezetten ezt a kést néztem ki magamnak Ka-bar bk2 ....ez a becker cég terméke
Csatolmány 3247
.. nincs a nyélen ütõ felület,a minõséget nem tudom....mennyire jönne ki ha megrendeled cakli-pakli ??
....ez a Ka-bar- ezt szeretném megszerezni... Csatolmány 3248
privátban válaszoltam
Hamarosan új EDC hátizsák vásárlása elõtt állok és a segítségeteket szeretném kérni a választásban. Két befutó jelöltem maradt és az egyikhez már húz a szívem, de megkérdezlek titeket is, hogy ti melyiket és miért válsztanátok, esetleg egyiket sem?
Az elsõ és amihez húz a szívem az az 5.11 All Hazards Prime Backpack
http://www.511tactical.com/all-hazar...-backpack.html
Érzésem szerint ez jobban illik a low profilhoz és ránézésre egy hanygyányit jobban rendezhetõnek tûnik.
Valamikor biztos több érvem volt, de most csak enyi jutott az eszembe.
A második jelöltem pedig a
Hazard 4 Patrol
http://hazard4.com/products/packs/patrolpack
Ami ebben a jobb hogy van hozzá derékheveder. Valamit számomra negatívum az hogy jobban kilóg a hátamból mint a fönt említett Prime
Mindkét márka kiváló, bár azt nem tudom hogy az 5.11-esben mi kerül olyan sokba. Egy Rush 72-est is meg lehet úszni 200 dollár alatt. Ráadásul 30 literes sincs.
Úgyhogy ha csak ez a kettõ lenne, akkor BOB-nak a másodikat venném.
EDC-nek az elsõ is megfelelne, még nagy is lenne neki, de az árát én kicsit magasnak találom. Egy sima 5.11-est vettem EDC-nek, nem nagy, de pont megfelel, még utazásokra is jó, teszteltem. És fel annyiba kerül mint amit belinkeltél. :)
Csak egy közbevetés. Tényleg annyira fontos, hogy legyen derékheveder egy EDC zsáknál? Mondjuk az enyémen is van, de majd egy éve nem csatoltam ki és csak lóg a hátam mögött. Nem éri meg használni. Pesten, BKV-val közlekedek, kb. 10 percenként veszem fel/le a zsákot, hamar leszoktam a derékheveder használatáról. Amíg robogóval közlekedtem és egyhuzamban húztam le az ingázási távot, akkor becsatoltam. Nem csak azért, mert szükséges volt, hanem a lógó heveder a hátsó kerék körül lengedezett.
A második 44 literes, ami elég méretes ahhoz hogy heveder legyen rajta. De szerintem az nagyjából kétszer akkora mint amekkorát én EDC-nek használnék.
Fél éve én is úgy bele voltam szerelmesedve a BK2be..szép kés, letisztult és aki tervezte ért a túléléshez..aztán olvastam sok pro és kontrát..a legtöbb negatív azzal kapcsolatban jött, hogy lehúzza a gatyát olyan nehéz..nekem ez nem volt ellenérv:D
Aztán idõvel több magyar készítõ kését megtapizva (pl késtalin) rájöttem, hogy minõségben és árban hozzák a nemzetközi szinvonalat és autentikusabb is egy magyar ember magyar késsel idea. És itt beleviheted az ötleteidet és a saját képedre formáltathatod az eszközt...Meg a felhasználhatóságban is kell a kompromisszum a finom munkák felé..
Nálam most egy HP Vaddisznó vinné a prímet..mint még sokaknál itthon.
Félre ne érts, nem lebeszélni akartalak..szép kés, jó kés, must have kés...remélem sikerül birtokba venned egyet (ja és tesztelni, fotózni):thumbup
Rush 72 azért nem választottam mert az írtózatosan nagy, (47 l, most gyorsan megnéztem) és szerintem BOB- nak tökéletes.
Igen, a Patrol már tényleg inkább a BOB kategória.
Amúgy a derékhevedert Patrolnál ki lehet venni nem kell hogy ott fityegjen ha kell ha nem.
Melyik tatyót érted a sima 5.11-es alatt?
A Rush 24 meg kicsi szerintem. Igazából a Hazard 4 M.O.D.-hoz közeli méretûtt keresek. Vagyis egy hanygyányival nagyobbat. Rá kellett jönnöm, hogy a váltáska nem annyira az én mûfajom, ugyanis azt gondoltam hogy Ah jó lesz a MOD biciklizéshez is, de minden bizonyal a Prime kényelmesebbe lesz.
Azért ezek a méretek mert még tanulok és ha televágom a tatyót 10 kilónyi könyvel meg 1,5 lietr vízzel, és még a laptpomat az és az EDC is benne van, stb. Volt már néhány nehéz pillanatom. Ja és még kell némi hej ilyen random dolgoknak hogy pulcsi meg még egy liter víz vagy meg mit tudom én.
Mondjuk lehet kéne a MOD-omra egy Strap pad meg egy derékheveder, így biztos kényelmesebb lenne.
Egyébként nem egyszer jelezték nekem hogy ez a válltáska meglehetõsen nagy és rajtam nem anyira adja a low profil szerintem.
http://m.aliexpress.com/item-desc/1890072843.html
Szerintetek? Ismeri valaki?tapasztalat vélemény?
.
A sulya is kicsi: 0.4kg Hogy is van ez az erdotorveny? 500g lehet az egesz balta? Vagy csak a fej felso hatara ez?
na most amit a kezeddel vagy a bakancs talpával nem tudsz eltörni azt nem is érdemes eltüzelni...felteszem élõ fát nem akar kivágni senki...minek egyébként.....az az eszköz vagy mi igazából semmire sem jó amire a terepen szükség lehet..kalapács nem kell,a sátorcöveket le lehet szúrni,--ha köves van kõ :)--,balta--hagyjuk már....drót vágó--milyen drót nõ az erdõben?----csõfogó---no comment---kés,csavarhúzó,fûrész,halpucoló---hagyjuk már...minek egy kirándulásra??---vegyél egy jó kést,mást úgysem fogsz használni,a 0,4 kg-ba inkább egy kis csoki,nasi vagy egy fényképezõgép.....na jó esetleg egy nagyon kicsi balta,ha nagyon muszáj,a megnyugtatásra....de inkább szedd össze az elszáradt ágakat,az a legcélravezetõbb és óvod az erdõt is...
Ertem. Kulonben nem allt komolyabban szandekomban megvenni, csak mert meg nem talalkoztam ilyennel, igy gondoltam megkerdem a velemenyeteket! Egyebkent meglepodtem volna, ha vlki jokat irt volna rola! :)
Nem tudom van-e valakinek tapasztalata a Ganzo 201 és 301-l. Mi a fõ különbség, mert én nem nagyon látok olyat, ami indokolná a 50%-s felárat (az olló és a sima penge kicsit más).
Ez a válasz jött a kérdésemre:
deng chen
02:11 Jul 09,2014
dear ,the handle is 12cm.thank you.
02:10 Jul 09,2014
Dear ,sorry about that .
the blade is 15.5cm,Hope you can order it ,thank you.
Have a good day.
:haha::haha:How long do you want big master, my best friend ever?? We will make it for you dear best friend
order please..lucky and long life to you, and your big family my friend
:haha:
Az adott szituációt akartam karikírozni a saját tapasztalataim alapján megírt, kissé eltúlzott levélkével :D
Ez a stílus amúgy, a kínai üzleti mentalitásból, a gyatra angoltudásból és a Google fordító használatának szerencsétlen összhangtalanságából adódik..szerintem nagyon vicces és általában és is my friendes levéllel válaszolok:haha:
Thank you ordering..god bless you:thumbup
Régóta tervezek beszerezni egy Bahco Laplandert...tud valaki jó linket hozzá? tapasztalatok?
Köszi elõre is..
Gyors kérdés, mi a különbség a Ganzo 201 és 301 közt? Van árban 50% különbség, de nem látom okát. Súly, nagyság és az eszközök nagyon hasonlóak. Van valakinek tapasztalata?
Hát ez lehangoló..tényleg? linkek? valaki mondjon már valami bíztatót?
és ez?
http://www.amazon.com/Bahco-396-LAP-.../dp/B0001IX7OW
Ezek nem jók?-Ponggi oldalán most ezek vannak a Lapplander helyett.
http://gox.hu/index.php?mod=kto_ars210dx
http://gox.hu/index.php?mod=kto_silky240
Köszi..Nekem is van másfajta..1700ért intéztem egy gazdaboltból..az élével nincs is semmi, még most is használom, csak
a penge gyengébb anyagból, van és ha megakad, kihajlik
a zárszerkezet nem olyan pontos és erõs, mint a laplandernél
a behajtásnál a vágórész néha belemegy a markolatba, mert nincs szépen megvezetve.
Mindent összevetve kerti bohóckodásra alkalmas, de ha esõ után akarok hirtelen gyujtóst kiszabadítani, inkább nem szarakodnék.
Kiperkálom én a Bahcot..használható késem, meg fejszém már van..ez még hibádzik.
Az utóbbi idõben rovancsoltam a cuccaimat és már motiválom magam, hogy csak olyan felszerelést vegyek, ami kevésbé minõségibõl nem vált be, vagy még nincs és kell!
azért kössz Geri:thumbup
Egyre biztosabb, hogy szabad a péntekem, asszony vidékre utazik és jó idõt is mondanak. Azt hiszem megejtem az elsõ kintalvásomat a menedékben.
Most jöttem azonban rá hogy nincs polifoamom..Hõtükröset szeretnék, viszonylag olcsón és mivel péntekre kell, webshop nemlehet..
Valami tipp?
Elõre is köszi
Bemesz a decaba, es 1500-ert mar egesz hasznalhatot kapsz.
Ha hosszutavon szeretned hasznalni praktikusabb egy onfelfujo matrac.
Van önfelfújódósom, már évek óta használom. És mivel még továbbra is szeretném ezt tenni, így rakok alá folifoamot is..
Ki használ kínai katonai víztisztítót?! Sok jót olvastam róla. Meg is rendelném az Aliról, de sok árral van fent, ahogy elolvastam a leírásokat és nekem gyanús, hogy többféle van.. no de melyik a jó?!?!:duhos:
Nem akarom magam ismételni, írtam már róla a fórumban, mindkét típus teszi a dolgát, MSR-ben cserélhetõ a kerámia szûrõ, Kínai katonainál menetes kupakba ragasztott, külsõ felületén tisztítható.
MSR-nek nagyobb a szûrési sebessége, de 2X nehezebb, látom jól felhúzták az árát. :( Kínait 13 ezerért vettem anno.