Eredeti hozzászóló
Ged
Engem sem érint, és pont ez jutott eszembe, hogy az emberek nagy részét nem érintik a szigorítások, de ez még nem jelenti azt, hogy értelmetlen. Az idõsebbek azok akik leginkább komolyan veszik és betartják a korlátozásokat (de õk sem 100%-ig). Egyrészt, mert õk a leginkább veszélyeztetettek és mert így szocializálódtak az átkosban. A középkorúak között már többen lehetnek akik már lazábban veszik, a fiatalok között valószínûleg még nagyobb számban vannak, akik szarnak a vírusra, õk élni akarnak.
Sokan az iskolák bezárását akarják / várják, de szerintem nem ott terjed legjobban a vírus. Az iskolában maszkviselés van (tanórán kívül), hõmérséklet mérés belépéskor. Nem mondom, hogy ez 100%-os biztonságot ad, de sokat számít. Az órán a tanár és a diák között tartható a 1,5 m távolság. A hallgatók általában hallgatnak és nem beszélnek órán, így kisebb az az általuk levegõbe juttatok kórokozók száma.
Az egészségügyi intézményeket, az élelmiszer boltokat, patikákat tavasszal sem zárták be, szerintem most sem fogják. Esetleg bevezetik megint az idõsek vásárlási sávját. A karácsony közeledtével úgyis tele lesznek a boltok. Ha minden bolt nyitva marad (sportszer, játék, barkács, stb) akkor több helyen oszlik el a tömeg. Ha csak a Tesco, meg az Auchan lesz nyitva, akkor zsúfoltak lesznek.
Olyan intézkedést úgysem tud hozni a kormány, ami mindenkinek megfelel. A meglévõ intézkedéseket kell betartani, hiába zárnak be mindent, ha a tiltakozók az utcára vonulnak és tömegtüntetések kezdõdnek (volt rá példa külföldön)