Szerintem ezek után õk is örülnek, hogy végre valami normális került oda melléjük :)
Printable View
Szerintem ezek után õk is örülnek, hogy végre valami normális került oda melléjük :)
Jött egy boríték, visszahozta a posta. Ami előfordul, de ez egy kicsit más, mert én ezt a borítékot Október 11.-én küldtem el és most jött vissza. Tehát 7 hónapon át keringett valahol, mire végül visszajött és kézhez kaptam. Eddig 7 hét volt a csúcs, ez most nagyon meg lett döntve 5 teljes hónappal...
azt a kurva, csoda, hogy meglett :O :D
És megint leborítottak hozzánk egy rakást. Szerencsére nem sok szemét van benne, és nagy részt csak rohadt és penészes fanyesedék, de azért van benne ez-az, papír, farostlemez, ilyenek. Értitek, beállnak köze a házhoz az út mellé, letúrják a platóról és elhajtanak. :(
Találtam egy zsák szemetet a hátsó udvarunkban is, ami elég frissnek néz ki. Tavaly nem volt ott. szóval ki és mikor hozta be ide?
Kriptobefektetésbõl hamar összejön ám a pénz kerítésre ;)
Á, nálunk az erdő a kerítés. :)
Amúgy a ház elé ledobott dolog akkor is ott lenne, ha lenne kerítésünk. Nekem kell vele valamit csinálnom, mert ahová befizetem az ingatlanadót, ők aztán nem fognak elvinni semmilyen szemetet. :hogymi:
Ennyi szemetet ami az erdőbe ki van dobálva... Találtam még 1 zsák szemetet, de bele van gyógyulva a földbe, fa és fű gyökere beszőtte, szóval még ásóval is nagy munka kiszedni. Az egyiket sikerült, a másikkal lehet jövő héten foglalkozom majd. Van kint porcelán, rengeteg flakon. Valami gyanús flakonok is, összesziggetelőszalagozva. Gőzöm sincs mire való, de lehet jobb is ha nem tudom, dobom a kukába aztán viszi holnap a szemeteskocsi.
Találtam egy ATV kereket, azzal nem tudom mit lehetne csinálni. Talán a szomszédnak kellhet? Neki van ATV-je. Spray flakonok, műanyag tejes flakonok. Némelyiket megfogni se lehet mert azonnal 1000 darabra törik. Egy farmernadrág, kávéscsésze, vaslábas. Vegyszeres flakonok, az egyik valami hipósnak nézett ki. Van egy kék flakon is beljebb, szerintem az olajos lehet. műanyag szatyrok, műanyag doboz, darabokra törve.
Közben amit leborítottak azt is eltakarítottam. Volt benne egy kis szemét, de többnyire csak nyesedék volt meg fű, meg valami rózsabokor vagy ilyesmi beletúrtam az árokba a többi fadarabhoz. Környezetbe való, csak nem tudom hogy az illető miért nem vágta bele a saját kukájába. Miért az én portámra kell beszórni az ilyesmit. :hogymi: De legalább nem szemét volt, már annak is örülni kell.
Meg persze csinálok néhány nyílt viselős szemétfelszedést is, kis közösségi munka. A szomszéd(ok) árkait is kitakarítom, mind tele van dobálva üvegekkel meg egyéb szeméttel.
Szerintem ezzel elleszek egész nyáron, takarítom az erdőt, kidöntöm a kiszáradt, halott fákat.
https://i.imgur.com/11ByI45.jpg
Update:
Na, az egyik zsákkal meglett. Beletettem egy dobozba és úgy rángattam ki az út szélére, remélem így is elviszi a kukás. Rohadt nehéz.
Mondjuk volt már rosszabb is, mikor másnál takarítottam a pincét. Az talán még durvább volt. A pincében állt a szennyvíz és lyukas zsákok voltak lenn, tele ruhával. Az egész felszívta magát a szennyvízzel, bűzlött mint a kénköves pokol, és fel se lehetett emelni rendesen a zsákokat a súly miatt. Úgyhogy le kellett vinnem a pincébe a kukát, ott lapáttal beletenni a zsákokat a kukába, majd felhúzni. Kettőt megtöltöttem, de lettek vagy 60 kilósak. A kukás be is panaszolt, hogy túl nehéz és majdnem nem vitték el. Persze hogy nehéz volt, alig bírtam lépcsőfokonként felhúzni a pincéből. Ahhoz képest az amit itt találok az erdőben ez sétagalopp, csak ez a két zsák a durva. De az egyiknek annyi, a jövő hét végén jöhet a másik. :beer:
Szép munka! Jó, hogy tudsz ilyennel foglalkozni, többeknek kellene...
Nem is értem azokat az embereket akik ezt csinálják a szeméttel, nem tudom mit lehetne tenni. Voltunk a minap Göd határában autókázni terepjáróval (bekerítetlen magánterület, aki vitt az elvileg fizet használati jogot) és ott is láttam lerakva szemetet. Felháborító és elkeserítõ!
Jelentsd be azt a szemét lerakatot a Hulladékvadásznak. https://hulladekvadasz.hu/
Õk hivatalos úton intézkednek és a helyileg illetékes önkormányzatnak továbbítják a bejelentést. Az elmúlt 1 évben nagyon beindultak. Napi szinten kapnak bejelentéseket.
Általuk sikerült eltakaríttatni a közelben több tonnányi veszélyes hulladékot. Pár konténert megtöltöttek vele az biztos.
Az önkormányzatot egyébként nem érdekelte a dolog, holott tudtak róla már évek óta.
Aztán megtettük a bejelentést és 3 hónap alatt megtisztult a terület. Volt kifüggesztés is az önkormányzatnál, terepbejárás meg minden, aztán eltakaríttatta a szemetet a hely (magánterület) tulajdonosa.
Ekkor már eltakarítás alatt és ez csak egy része volt:
Csatolmány 8320