Ez érdekes leárazás :)
http://www.szerszamoutlet.hu/index.php?kat=120&id=829
Printable View
Ez érdekes leárazás :)
http://www.szerszamoutlet.hu/index.php?kat=120&id=829
Jófogáson megint valami ingyen szállítás van, akik postázni akarnak egymásnak használják ki.
Nem tudom hogy mûködik, de egy ismerõs is múltkor így szállíttatott el egy hûtõszekrényt :).
Feltette hirdetésben, akinek küldeni akarta, az azonnal megvette az oldalon keresztül, így nem kellett szállítási díjat fizetni.
A hajléktalankérdéshez...
Én egyszer még jó néhány éve voltam olyan elvadult és elhatároztam, hogy 3 nappalt és éjszakát köztük töltök. Egy újságíróról olvastam, aki ezt tette és gondoltam, hogy érdekes ötlet. Hogy jobban legyek ösztönözve az alkalmazkodásra egy téli estén egy pólóban és mackónadrágban "ott felejtettem" magam a váci vasútállomáson. Hamar fagyhatáron voltam. Mint kiderült éjszakára bezárják a várót. Összekucorogtam kint a padon. Egy hajléktalan segített. Megmutatta, hogyan kell kinyitni az új vonatot és ott éjszakáztam fent. Nem voltam egyedül. Olyan bûz volt a vonaton, mint amilyet még sosem éreztem. De meleg végre!! Reggel ez volt az elsõ vonat, ami pestre ment, úgyhogy minden mindegy alapon mentem az egyikkel fel. A többiek leszálltak indulás elõtt. Nem akarok mindent leírni, de a lényeg, hogy pesten másnap megismerkedtem jó néhány emberrel és sokat beszélgettem velük. Sõt..sokat is tanultam. Volt köztük még egyetemi professzor is, akit az alkohol vitt le addig. Jókat sakkoztunk. 500 Ft volt a tét egy-egy partin arrafelé. Egy másik megmutatta, hogy hogyan kell egy fekhelyet éjszakára elõkészíteni és hogy újsággal kell kitömni a ruhád. Azt is, hogy hol vannak a jó helyek és hogy melyek azok közül, amelyeket már birtokolnak és keményen védenek csoportokban (!) más hajléktalanoktól. Elsõre hihetetlennek tûnt, hogy még ilyen szinten is jelentéktelen dolgokon megy a harc. Aztán jobban belegondoltam hogy valóban lényegtelen lenne? Ott tényleg az életed a tét!
A harmadik nap végére már nem tûnt lehetetlennek így élni. De persze ennyi éppen elég volt belõle.
Hello!
Rendeltem kínából olyan tollbetétet, amiben normál kék tintának tûnõ tinta van, de ez a tinta 1-2 óra alatt teljesen eltûnik. Állítólag kimutathatatlanul.
Mire lehetne ezt használni?
Legyen szó hivatalos, vagy nem hivatalos dolgokról. Úgy elméleti szempontból. Én egyébként azért rendeltem meg, mert árulnám.
Gondolom például jó lehet arra, hogy ha kikényszerítenek belõled egy aláírást (büntetés, jegyzõkönyv) akkor az úgyis eltûnik, ezzel szemben ott van, hogy elképelhetõ, hogy elõbb indul ellened eljárás csalás, vagy hasonló miatt, így még ha mûködne is a trükk, akkor is a használó járna rosszul.
Viszont írtam le, írtam már alá olyan dolgokat, amiket így utólag, szívesebben írtam volna alá ezzel az eltûnõ írású tollal.....
A hajléktalan témáról annyit, hogy voltam már hajléktalan szituációban, nem azonnal alakult ki, hanem hetek, hónapok alatt.
Amit tudni kell errõl:
Rendkívül nehéz elbújni, vagy olyan helyet keresni ahol éjszakázni lehet, ezt tapasztaltam akkor is amikor késve jutottam fel egy vidéki városba ahol nem lakott ismerõsöm és nem volt kedvem haverkodni helyiekkel. Egy lépcsõházba húzódtam be a hideg elõl, de ott is majdnem megfagytam. Végül egy benzinkúton ittam meg egy kávét vagy 3 órán keresztül, nem szóltak.
Volt, hogy az utolsó vonatot, buszt késtem le, és az állomásokon kellett megvárnom az elsõt, a hidegben. A fûtött várókban többnyire hajléktalanokkal osztoztam.
Volt éles helyzet is, amikor családi vita miatt nem tudtam hol aludni, nagyon nehéz a városban biztonságos helyet találni (ahol el merhetsz aludni), általában a külvárosok már jók lehetnek erre a célra.
Nyáron egyszerûbb, mert sátorban el lehet lenni, de még a legjobb környékeken is (pl balaton) elküldenek a belterületi zöld részekrõl. A sátrat folyamatosan vinned kell, ha csak nem hagyod ott valahol.
Én arra jutottam, hogy egy erdõben építenék BOL szerû menedéket, álcázva, esetleg föld alá, ott meg lehet húzódni, túl lehet vészelni a nehéz idõszakot, ha elég csöndes helyen elég rejtett helyre fúrod be magad. Vannak az országban szerteszét elhagyott pincék, házak. Nem is egy ilyen pincét ismerek, tervbe volt már véve, hogy ráterítek fóliát és ások rá valamennyi földet, de azóta elköltöztem és messze van a terület.
Probléma volt még a fürdés, mosás, vízvétel, ezeket gyakran ismerõsöknél oldottam meg, de ahol senkit sem ismertem magam mostam, általában neyjonszatyorban, ma már vásárolnék erre a célra vízálló zsákot amit "kifordítva" légmentesen lezárva ráznék, nyomogatnék.
A víz, vízvétel és étel is nehéz helyzet. Vízcélra a legjobb, ha pár pillepalackot a menedékben hagyunk. Fürdeni tóban, szabadstrandon lehetne.
Ha újra ilyen helyzetbe kerülnék, a teleket délen tölteném. A nyarakat közép-nyugat európában.
Vészhelyzetben jó menedék lehet az álmennyezetek fölötti szervízterület. Általában fûtött helyeken van és a wc-kbõl fel lehet oda mászni, csak senki ne vegye észre. Legjobb ilyen helyek lehetnek alkalmi menedéknek orvosi rendelõk, iskolák, elszigeteltebb áruházak, éttermek, benzinkutak (a legjobbak azok a helyek, amiket csak autóval, volánnal lehet megközelíteni, itt általában ritkán találkozni hajléktalanokkal.
Külvárosi túlélésre mindenképpen az erdõket javasolnám, ha mást nem, egy egyszerû sátrat ami rejtõszínre van fújva, álcázva, vagy egy földbe ásott menedéket.
Minél csendesebb terület annál jobb (szerintem) jók lehetnek ilyen célra a szigetek (Pesten pl a horányi sziget, de oda át kell jutni)
Ilyesmik.
Hát valahol jogos a kritika :)
..egész nap azon törtem a fejem..hogy indítok egy topicot,a nyílt részben...melyben szép és hasznos képekkel és leírásokkal bemutatom a saját felkészülésemet..évekre visszamenõleg...a jó utakat,a kudarcokat,a zsákutcákat és a valóban hasznos dolgokat..kipróbált és valóban használható módszereket....
...de amit mûvel itt a Tisztelt fórumközösség az már kritikán aluli...és némelyek már tényleg nem tudják kínjukba mit mûvelnek...
..úgyhogy nem..nem kapjátok meg...mert nem érdemlitek meg...az ilyen fórumozókat ki kellene,hogy vesse magából a közösség..az ,hogy itt lehetnek ...az egyfajta minõséget is jelent...
Akkor én miért tennék ide az asztalra egy minõségi promóciót????...hát nem ..nem teszem ide!...nekem ettõl nem lesz rosszabb,sem jobb...végül is nekem teljesen mindegy!...aki pedig tanulni jönne ide ,köszönje meg a tisztelt,viselkedni nem tudó "fórumtársainak"!
Felesleges egymás torkának ugrani. Az a fél mondat törölve lett, az is lehet hogy nem úgy értette ahogy leírta. De töröltem és rászóltam.