Annyira nincs sok. Nézd meg mi folyik a sárgán. Ott már engem is annyira felhúztak hogy az amerikás részre már nagyon rég be se néztem. :haha: Itt néha csipkelõdés van, de ott olyan szinten gyalázzák egymást hogy az már nekem is sok volt. :)
Printable View
Annyira nincs sok. Nézd meg mi folyik a sárgán. Ott már engem is annyira felhúztak hogy az amerikás részre már nagyon rég be se néztem. :haha: Itt néha csipkelõdés van, de ott olyan szinten gyalázzák egymást hogy az már nekem is sok volt. :)
... hová lett Grafitos ??????
Nem tudom, kérdezd meg tõle privátban. Ha nézi az emailjeit, akkor kap róla értesítést. :)
Kicsit inkább politikai jellegû, de egyre több 17-18 éves ismerõsömtõl hallom, hogy tavaly óta kötelezõvé tették a havi egy nap (ráadásul hétvégi!) közmunkát a középiskolások, gimnazisták számára.
közmunka = rabszolgamunka
Hogy lehet ezt kötelezõvé tenni, szoktatni, tanítani?
Ilyen hogy létezhet?
A közmunka vagy teljesen önkéntes, de az már egy elhivatottság (ingyenkonyhán ételt osztani, stb)
de a srácokkal ilyen szemétszedést meg hasonlókat végeztetnek.
Úgy tudom közmunkát fõleg inkább büntetésként szokták adni enyhébb vétségekért, vagy ennek fejében adnak segélyt.
Mi a véleményetek? Ettõl csak nekem forr a vérem? Lehet egyszerûen csak az a cél, hogy a kölykök fejében ott forogjon a "közmunka" fogalom is. És tapasztaltak legyenek, esetleg pozitív élmények kötõdjenek hozzá a barátaikkal történõ együtt végzés miatt, de ez nem agymosás?
Az iskolák minden hülyeséget megcsinálnak, ha a szülõk nem figyelnek. Ha a szülõ nem nyújt be panaszt, akkor az iskola dolgoztathat is. Persze ha meg panaszol, akkor a gyereke rosszul járhat, mert esetleg a tanárok rászállhatnak, bosszúból. A sok szülõ szól, akkor esetleg úgy mûködhet a dolog.
A közmunkának az egyik célja, hogy a mai gyerekeket, akik eléggé el vannak kényeztetve sok esetben, egy kicsit közelebb viszik így a munka világához, tapasztalatot adnak nekik. Szerintem nem feltétlen rossz ez, fõleg hogy egyszer nekik is majd dolgozniuk kell, ha nem tudnak valami faxát kitalálni.
És ahogy nézem nem a dolgoztatás áll a középpontban, ahogy több ismerõsömtõl is hallottam elmeséléseikben, hanem inkább a tapasztalatszerzés. Bár mind a 4 ismerõsöm szociális intézményben végezte a közmunkáját.
Glassbox te nagy szabadság igényû ember vagy én azt látom és minden megnyilvánulásod ezt mutatja, ami nem rossz, mert nem akarsz rosszat, csak látod a rendszer hibáit.. elég nagy hibáit és harcolsz ellene ahogy tudsz, de ha ajánlhatom, racionálisan és ne érzelembõl harcolj, mert úgy többet el tudsz érni, és vedd figyelembe sok dologban muszáj kompromisszumot is kötni. És próbálj olyan tevékenységet találni ami átfedést ad a mostani rendszerbe és a szabadságba is, a hozzád hasonlóknak vállalkozónak kell lenniük véleményem szerint. Ja és a másik sose legyél veszedelmes ellenség és akkor még a közvéleményt is megnyerheted magadnak, mert azt hagyni fogják... a nagyokat kis halként nem érdemes piszkálni...
Lehet, bár nem fogják megszeretni úgy a munkát, ha ingyen kell végezniük. Én például mindig is utáltam ingyen dolgozni, meg kevés pénzért dolgozni. Most hogy normális összegeket keresek, így most már örülök hogy dolgozhatok. A sok munka is jó, ha megfizetik. Ezt megtanultam az évek során. :)
A gyereknek azt kell megtanulnia, hogy dolgozz, és akkor lesz pénzed. Nem azt hogy dolgozz és akkor ugyanúgy nem lesz semmid. :)
A másik pedig, hogy a szülõk adóznak. Az adójukból kellene hogy valaki dolgozzon az iskola körül. Ez kicsit olyan, hogy befizettetik a szülõkkel a pénzt, hogy aztán a gyerek ingyen csinálja meg azt, amiért a szülõ már fizetett az iskolának.
Régen volt a vasgyûjtés, az más volt. A gyerekek kaptak egy szabadnapot, a pénz pedig az év végi kirándulóalapba ment.
Manapság sajnos a vállalkozás sem könnyû, újító, tervezõ területen munkálkodom, de érzem a "permetezést" le vannak "gyomirtózva" a kisvállalkozások, nagyon nehéz érvényesülni, belefulladsz az adókba. De nem biztos, még tervezgetek. Egyenlõre elég sok dolgot magam köré csavartam, és ahogy más topicokban volt róla szó, lerendezetlen ügyeim is vannak a "rendszerrel" nem tudom.
Nem tudom, hogy ebbõl a szabadságvágyból egy társadalmon kívüli kitörés, majd elbukás lesz, vagy inkább egyfajta kiskapús középút. Az emberek nem szeretik azokat akik a kiskapukat keresik. De a társadalmon kívülieket sem.
Ha valami jó ötleted van a konkurencia pofátlanul tönkretesz, ha akar. Találnak hibát, szétszaggatnak, és elviszik az ötletedet, már ott is az megy, ahol tanulok. Alá kellett írnom egy szerzõdést, hogy a fõiskolán, ahol tanulok, minden ötletem jogát átadom az intézménynek. Így hiába van az, hogy sok külföldi diák a fõiskolán találja fel élete ötletét, munkáját, itt, ebben az országban, olyan intézményben, ami az állami pénzek infúzióján libeg zombiként, is simán elveszik. Múltkor olvastam például, hogy az ELTE a saját alapítványának utalt át magas ösztöndíjakat. Persze semmi nem lett belõle. Senki sem lett letartóztatva, semmi. Persze ha a kisember sikkaszt, nem 100 milliókat, csak 50 ezret, már kopog a navos, meg a süni.
Ez az ország egy báránybõrbe bújt farkas.
Egy demokrácia-bõrbe bújt maffia-diktatúra.
Ezt jól látod, vérengzõ kapitalizmus korát éljük. A korrupcióról nem szeretnék beszélni, de én is tudok egy két elég komoly ügyrõl, egyszer talán felelõsségre lesznek azok az emberek is vonva akik nem 1 nem 2 ember pénzét veszik el hanem, akár 10 ezrek nyomorúságos életéért felelõsek.
Valaki mondta a fiatalok feladata a korrupció felszámolása, hát a birkává tett nép inkább ül a seggén és megpróbál abban a rendszerben boldogulni, ahol még annyit sem ér mint egy rabszolga, mert a rabszolgát keresték, a mai modern dolgozót nem keresik neki kell saját magát(munkaerejét) eladnia egy olyan versenyben, ahol saját polgártársai a versenytársak és ahhoz, hogy legyenek gyõztesek kellenek vesztesek... Mély szegények - középosztály - elit. Mély szegények a vesztesek, középosztály a dolgozó osztály, az elit az uralkodó osztály.
Végeredményben a kapitalizmus a kiválasztódásról szól. Még mindig a farkasok korát éljük csak az eszközök változtak. Míg régen a szín tiszta erõszak határozta meg ki lesz az uralkodó, most az okosabb, ravaszabb gyõz.