..ok itt találkozunk tavasszal...http://w2.prerihorgaszto.hu/index.ph...=szallashelyek
nagyjából félúton van mindkettõnknek..de ha tudsz valami mást...megkóstoljuk azt is...
Printable View
..ok itt találkozunk tavasszal...http://w2.prerihorgaszto.hu/index.ph...=szallashelyek
nagyjából félúton van mindkettõnknek..de ha tudsz valami mást...megkóstoljuk azt is...
megbeszélve egyeztetünk idõt amikor már jobb idõ van és mehetünk is. árak nagyon barátiak, szép hely.
Megérkeztek a (bio)vetõmagok és az adalékmentes bányasó. Ha érdekel a forrásom valakit, akkor belinkelhetem az oldalt.
Egyébiránt folytattam a több éve gyûlõ érett trágya(nagy része komposztálódott) kihordását a termõföldre. Egy kis hamuszórás még mellé és ezt(nagy 0) neked svájci mûtrágyaipar :) .
Az agráriumban van egy vicc, a biogazdálkodás kapcsán jött felszínre:
-Mi a különbség a hagyományos és a biokertész között?
-???
-A biokertész éjszaka permetez.
Amúgy meg, ha van trágyád, akkor teljesen fölösleges is bármilyen szintetikus tápanyagot szórnod, a fahamu meg nagyon jó kiegészítõje, mert a magas káli és mikroelem tartalma mellett még a talaj vízháztartását is javítja, valamint lúgosítja is azt. Mifelénk vannak olyan táblák, aminek bizonyos részein 4 alatti pH-kat mérünk, itt már a gyomok sem biztos, hogy megélnek...
A vetõmagok elérhetõségét megköszönném.
Köszönöm a véleményed.
Itt válogathatsz a magok közül:http://biovetomag.hupont.hu/125/elado-magok-2015
Az email címe a gazdának: alfa.living@gmail.com (csak azért írom le, mert nincs mindenhová kiírva)
Emailen keresztül lehet rendelni, elég hamar szokott rá válaszolni és becsületes.
Van sok egyéb hasznos gyûjtemény, írás és tapasztalat a weboldalán, érdemes körülnézni. Az adalékmentes sója is meggyõzõ minõségû.
Az idei évben 100-Ft-al csökkentette a vetõmagok csomagonkénti árát és a népszerûbb növényeknél több magot is ad már csomagonként. :thumbup
Egyébként kiváló minõségû, válogatott magokat szokott elküldeni és a bolti magoknál jobb a kikelési arány. :)
Fahamu: lúgosítja a talajt, de egyben szikesíti is, óvatosan kell használni. Önmagában kiszórva egy része kárba vész, mert a növény nem tudja mindet felvenni, a maradékból sok kimosódik, ha meg nem, akkor szép lassan megkezdõdik a szikesedés. A régi mondás szerint a hamu a földre juttatva gazdaggá teszi az apát, és földönfutóvá a fiút.
Legjobb módszer, ha a trágyába van belekeverve, hogy az érés során feloldódjon a szerves savakban. Ez azt jelenti, hogy ahogy rakod össze a kupacot, rétegenként teszel rá hamut. Ilyenkor szépen "belesimul" a szerves anyagba, a mikroorganizmusok beépítik a szervezetükbe, a ph stabilizálódik, egyszóval akkor tartós hasznot hoz. Növényi komposzthoz is keverhetõ, viszont abba kevesebb, mert a savaik nem olyan erõsek, mint az állati trágyáé.
A trágya megfelelõ kezelés mellett 4-6 hónap után számít érettnek, akkor a legmagasabb a tápanyagtartalma. A több éve gyûlõ trágya már tényleg inkább csak komposzt, a mûtrágyánál jobb, viszont sokkal rosszabb, mint a tényleges istállótrágya. Ha valahol túl sok trágya képzõdik, akkor inkább érdemes máshová elszórni, nem minden évben a földre. Gyümölcsfák, sövény, díszfák alá is ki lehet tenni õsszel, akár 5-10 centi vastagon is, ilyenkor az avarral legyen vastagon letakarva, az alatt szépen elkomposztálódik magától, a talajlakó élõlények tavaszra szinte az egészet eltûntetik.
A hétvégén prepperkedtem, áttúrtam a túlélõfelszerelést, és találtam néhány, esetleg érdeklõdésre számot tartó dolgot.
Bolhapiacon vettem õket, és úgy érzem alkalomadtán nagyon nagy hasznukat fogom venni.
Nektek is ajánlom, ha tudtok szerezni valahonnan.
Jaja, és szeretném õket kipróbálni, úgyhogy önként jelentkezõket keresek.
A reklámszlogenem: Akar fiatalabb lenni, visszaröpítem fél éves korába! Haj és fogak nélkül...
Doom, neked nem fájt a múltkor a fogad? Szerintem a frizurád se igazán Tulelo-s! :haha:
Ez meg a reklámposzter: