Jelen állapot szerint sehol nem lesz kötelezõ a védõoltás, mindenki "szabadon" eldöntheti akarja, vagy sem. A "szabad" döntést kicsit beárnyékolja, hogy Átlag Béla nem ért hozzá és úgy szocializálódott, hogy majd a tévében megmondják a frankót. Nem akarok senkit rábeszélni, én sem kezeskedhetem a védõoltás hatásosságáért.
Azonban leírok egy-két gondolatot:
Hazánkban nagy hagyománya van a védõoltásoknak, csecsemõkortól az általános iskola végéig egy rakás védõoltást kaptunk. Mégsem arról híres Magyarország, hogy kiugróan sok a védõoltás miatti fogyatékos.
Mire a lakosság hozzájut a vakcinához, addigra már több ezer önkéntesen kipróbálták. Ha halált, vagy valami komolyabb mellékhatást váltana ki, az már az egérkísérleteknél kiderült volna.
Ha jól tudom nem az ember genomjával, hanem a vírus genomjával variálnak.
A több ezer egyéb vírus eddig nem okozott világjárványt, szóval ez olyan vírus, ami ellen védekezni kell.
A védõoltás nem a vírus ellen ható szer, hanem a millióéves immunrendszert piszkálja fel, hogy védekezzen.
Bill Gates nem hülye, és valószínûleg sokkal több információ birtokában van, mint mi együttvéve. A világ egyik leggazdagabb embere, mi érdeke fûzõdne egy népirtáshoz. A Windows-zal sem öltek meg senki, ha jól tudom :) Arról nem is beszélve, hogy a vakcinagyártók közül nem mindegyik tartozik Gates érdekeltségébe (a kínai, vagy az orosz tuti nem).
Végezetül: az elmúlt egy év tapasztalatai alapján a vírus szövõdményeibe sokkal nagyobb eséllyel lehet belehalni, mint várható védõoltásba. Ha elég erõs a szervezeted és kibírja a Covid-ot, akkor a védõoltás sem vág földhöz.