Hát, ez még egy F kategóriás filmtörténetnek is gyenge lenne...
Ezen látszik, hogy mennyire hinni akarnak az emberek valamiben.
Printable View
Hát, ez még egy F kategóriás filmtörténetnek is gyenge lenne...
Ezen látszik, hogy mennyire hinni akarnak az emberek valamiben.
A Szcientológia megalkotója egy sci-fi író volt. (Nem csak úgy mondom hanem tényleg az volt.) Nem vették a könyveit, meg adózni se akart, úgyhogy vallást csinált belõle. (Itt a vallások nem adóznak.) Üzleti lépésnek zseniális, de az a helyzet hogy amiket olvasni lehet hogy miket csinálnak, abból kiderül hogy valójában egy szörnyet teremtett. :hogymi:
Van anyi valoságtartalma mint a többi vallásnak...
Most nem azért, de se nekem, se neked, se senkinek nem tiszte eldönteni, hogy a másik miben hisz. Én ateista vagyok, mégse degradálom le a vallásos emberek hitét.
De ha már témánál vagyunk, lenne egy kérdésem amit szeretném ha nem poénkodnátok el. Amennyiben elfogadjuk a tényt, hogy a menny az égben, a pokol a föld alatt van, akkor hova küldetik a tériszonyos jó ember?
A szcientológia atyjának gyakran idézett mondata: "Ha meg akarsz gazdagodni, akkor alapíts egyházat." Na innét fogva hiteltelen az egész.
Hmmm. mit értünk ég alatt? Az ég hatalmas, a földet pedig mikroszkóppal kell nézni különben nem látná senki.
Bár vannak szigetek, a mennyország és a pokol mindenütt jelen van, olyanok mint egy-egy frekvenciasáv a rádióban.
A pokol a legalsó frekvencia, mennyországé meg a legfelsõbb, és ezek között számos átmeneti frekvenciazónák vannak, tehát nem csak a két véglet létezik.
A tériszonyos nem azért fél mert tart attól hogy leesik és meghal? Egy halott lélek aminek teste sincs, az miért félne attól hogy leesik?
Én nem hiszek abban sem hogy a Menny fent van a Pokol pedig lent. A repülõ és az ûrhajó nem lát semmit, ahogy a bányászok se találkoztak még az ördöggel. Nem tudom hogy a Biblia ír-e valamit felhõkrõl, de szerintem biztosan nem, ahogy arról sem hogy valaki ha eleget ásna, akkor megtalálná a Poklot. (Bár biztosan pokoli lehet sokat ásni.) :D
A babiloni toronyról volt egy történet, de Isten lehet hogy nem azért büntetné meg az embereket mert magasat építettek, hanem azért mert nagyravágyók voltak. Persze hogy ki melyik történetet minek tekinti, ki hisz a teremtés történetekben, az Ószövetségben vagy az Újszövetségben, szerintem ez mindenkinél másként van.
Én valószínûnek tartok egy 4. dimenziót vagy valami hasonlót. Talán egyszer a tudomány majd bebizonyítja hogy a lelkek hol vannak.
Látom BragBOL is hasonlót írt mint én. :)
Most a klasszikus mennyország elképzelésre lennék kíváncsi. Amiben a mennyország az égben van a földfelszín felett, de még a sztratoszférán belül.
Én abban nem hiszek. Felhõkben élõ emberalakos lelkeket csak filmekben szoktak mutogatni.