Nem számít hogy nincs Facebook regisztrációd. Akkor is begyûjtenek rólad minden infót.
http://www.hirado.hu/2015/04/07/adat...ol-a-facebook/
Printable View
Nem számít hogy nincs Facebook regisztrációd. Akkor is begyûjtenek rólad minden infót.
http://www.hirado.hu/2015/04/07/adat...ol-a-facebook/
Elõrebocsátom, hogy nem vagyok informatikus. Egy képzettebb ember valószínûleg utolsó utáni döntésként jelszavazná le a registryt. Én meg ilyen favágó vagyok, ez a módszer rendkívül egyszerû, hatékony, és vírus takarogggyyyááá :D Ha tudnék netezni kábel vagy wifi nélkül, és nem kéne a hálózaton terjengõ kéretlen adatoktól tartanom, komolyan mondom, megtenném :D
Szóval nem tudom, hogy a jelszavazás mennyire végpontkezelés. Azt sem tudtam eddig, hogy a rendszerben egy vírus végpontként értelmezhetõ (pedig jobban belegondolva egy kód, amely a funkció végsõ felhasználását szabályozza, szóval tényleg végpont), de nagyon sok esetben képes elejét venni a turpisságnak. A gumióvszer sem 100%-os hatékonyságú, de elég sok bajtól megkímél, ha rossz helyre kerül a fütykös :D
A hálózati adatforgalmat is nyilván le lehet védeni egy efféle manuális, favágás jellegû dologgal. Itt konkrétan nem arra gondolok, hogy tûzfal, hanem arra, hogy van program, amiben beállíthatod, hogy ekkor és ekkor kizárólag torrentovics bácsi vehet kölcsön egy zenét mástól, a többi program szintén kérjen manuális jelszót a kapcsolódáshoz. Nem használok ilyent, de van.
Nem, ez egy másmilyen fórum informatikával foglalkozó topikja :D
Igazából sok minden megoldható az infobiztonság terén, csak foglalkozz vele és érts is hozzá.
Beállítottam ezt-azt és most nincs gond a rendszerrel, nincs meddõ hálózati forgalom, csak ami kell.
Az hogy figyel az egyszemtestrész - azzal nem sokat tudok kezdeni. Nem olvadok bele a mátrixba és kérdés letudva.
Az utóbbi idõben elég furcsa élmények értek online, elhatároztam, hogy használni fogom a tort és egyéb anonim oldalakat.
A prepper fórum, és egyéb ezzel kapcsolatos dolgok is az anonimitás irányába fognak inkább húzni.
Még nem tartok ott, de úgy gondolom az volna a legbiztosabb megoldás, ha lenne egy polgári asztali gépem, cicás képekkel, facebookkal, googleval, minden szuperjóval, és lenne egy monitorra dugható kisgépem (mondjuk rasphberry pi) vagy valami gép, ami memóriakártyáról fut (ha beállítható, majd utána nézek) és ezen csak és kizárólag proxis cuccok futnának, bár félek így sem nyújtana teljes védelmet.
Ha bármi féle probléma lenne (elõfordulhat) a kisgép akár egy vészkapcsolóval kiégethetõ. Nem tudom.
De szerintem jobb az anonim és a polgári cuccokat két külön gépen kezelgetni, fõleg mert a nagy testvér mostanában nem csak hogy mindent lát, de mindenbe bele is köt.
Például rengeteg kommentelõ ellen indult mostanában büntetõeljárás. csak mert valakiknek nem tetszett a véleményük.
Én csak arról az Origo-s eljárásról tudok, mikor valakik beszóltak egy képviselõnek, vagy polgármesternek és olyat írtak hogy az meg beperelte õket érte.
Ha Tort használsz akkor egybõl látják, mert egyedi forgalmi adatokat produkál.
Egyébként kezdetben a Google fejlesztette a Tort. Szerintem van még valami kapcsolat e kettõ között.
Az N.S.A. is ráállt a tor nyomon követésére. Sikeresen meg is fejtettek jó pár személyazonosságot.
Alapvetõen, ha használod, akkor nagyobb lesz a biztonságod, de nagyobb is lesz az esélye, hogy rád szállnak és megpróbálják kideríteni a személyes adataidat.
Ha ilyesmit használsz akkor mondhatják azt, hogy rejtegetni valód van és ez egy plusz indok arra hogy utánad kémkedjenek, deep scant végezzenek.
Persze használd nyugodtan, csak a kockázatokkal jobb ha tisztában vagy.
Minél többen használják ezt a titkosított hálózatot, annál nehezebb kémkedni a felhasználók után.
Ezzel együtt egyre nagyobb figyelem is irányul rá.
A toron belül van a darknet is egyébként, ahol az erõsen illegális üzletek folynak bitcoin és hasonlók segítségével.
Ha oda belépsz, akkor már szinte borítékolható, hogy a kémkedés célkeresztjébe kerülsz.
http://index.hu/tech/2015/07/07/600_...bb_hekkereinek
http://index.hu/tech/2015/07/10/megt...lat_fedoceget/
Ha ezek igazak, akkor alighanem korunk egyik legnagyobb balfékei...
:haha: :huuu: :haha:
Ez is elfér itt.
"Hekkerek vették át az irányítást egy rövid idõre a Bundeswehr török–szír határra telepített egyik Patriot légvédelmi rakétaütege felett"
http://index.hu/tech/2015/07/08/hack...swehr_patriot/
:huuu:
Ez is szép volt. Feri nevû FB ismerõsöm megosztott valamit. Megnéztem volna, de csak egy weboldal jött be. Gondoltam hogy mindegy, úgyis valami felkavaró videó volt, ki akar olyat látni. Erre másfél órával késõbb szólnak nekem hogy meg van osztva az én oldalamon is. Erre megnézem annak az oldalát aki szólt és mondtam neki hogy nála is meg van osztva. A weboldal mindenkinél megosztja a lapot aki megnézi és nincs jelzés arra hogy megosztotta, illetve természetesen úgy jelenik meg a FB lapján mindenkinek, hogy a lap tulajdonosa osztotta meg, szándékosan. Ez milyen már? A weboldal lényege tulajdonképpen az hogy megossza saját magát, de minden ok nélkül, csak azért hogy esetleg szégyenbe hozza az embereket Facebookon? Ennek mi értelme van? Még megérteném ha reklám lett volna azon az oldalon és ebbõl húzna hasznot az elkövetõ. De reklám sincs ott, semmi sincs. Igazából kivédhetetlen, mivel nincs megosztás gomb, saját magát osztja meg és nem figyelmezetet arra hogy megosztja saját magát. Ha nem szól rád valaki, nem is tudsz róla hogy mit osztott meg a weboldal a TE nevedben és minden barátod, a családod és minden ismerõsöd FB-on látja.