Ez így van. Ezért mondom én, hogy diót és mogyorót kell termelni, azon is meg lehet élni és még csak hozzá sem kell érni a talajhoz:)
Printable View
Ez így van. Ezért mondom én, hogy diót és mogyorót kell termelni, azon is meg lehet élni és még csak hozzá sem kell érni a talajhoz:)
Ezt próbálják elhitetni legalábbis. A parlagfû pollenjei nem irritálják a nyálkahártyát eredeti állapotukban.
Azonban a légszennyezettség, köztük a reagens aeroszolok (köszönhetjük egyrészt a dízeles jármûveknek) megbontják a pollenek védõburkát, ezért aztán irritálja az emberi szervezetet.
Pont az utóbbi 20 évben terjedtek el a jobbnál jobb befecskendezési rendszerek a belsõégésû motoroknál(pont ahogy az asztmások száma növekedett), amelyek még kisebb részecske és ezáltal korom szemcseméretet eredményeznek.
Ezek a kisebb méretû aeroszolok aztán tovább megmaradnak a levegõben és ezáltal tetézik a bajt.
Az oké hogy "környezetbarátabb" lett így az autózás, de akkor miért nem építenek bele a kocsikba plusz aeroszol szûrõket?
Volt már pár ilyen kísérlet. Elvittek egy busznyi asztmás és parlagfû allergiával élõ embert parlagfüvet szedni vidékre.
Meglepõdve konstatálták, hogy senki sem tüsszög. Micsoda ellentmondás nemde? Szóval fogták új barátjaikat a parlagfûcsokrokat és visszaindultak a városba, ahol laknak.
Kinyílt a buszajtó, leszálltak és aztán mindenkinél elkezdtek jelentkezni az allergiás tünetek, tüsszögtek és légzési nehézségeik lettek.
Asztmás voltam és vidéken, ahol a légszennyezettség alacsonyabb és több a parlagfû pollen, ott kevésbé jöttek elõ a légzési zavaraim.
Mivel engem is érintett, ezért utána jártam és kísérleteztem én is.
Az allergiatesztemen akkoriban nagyfokú parlagfû pollen és házi por allergiát mutattak ki.
A mi udvarunkban is megnõtt és felmagzott olykor pár parlagfû, a tengernyi útifûrõl nem is beszélve, viszont semmi hatásuk nem volt.
Szagolgattam õket közelrõl, de semmi nem történt. Nem jelentkezett a légzési nehézségem.
A házi por, a dízelmotorok füstje vagyis az aeroszolok nagy koncentrációja viszont sokkal inkább irritálták a tüdõmet. Akkor kellett is a Ventolint használnom.
Persze ez csak az én tapasztalatom.
Az orvosok persze jobban tudják, de közülük csak kevesen asztmások.
ok..akkor ha jön a geddon..se parlagfû,se a pollenje,se légszennyezés,se megbontott burkolat....:tapsol:Idézet:
Ezt próbálják elhitetni legalábbis. A parlagfû pollenjei nem irritálják a nyálkahártyát eredeti állapotukban.
Azonban a légszennyezettség, köztük a reagens aeroszolok (köszönhetjük egyrészt a dízeles jármûveknek) megbontják a pollenek védõburkát, ezért aztán irritálja az emberi szervezetet
Ezt régebben olvastam, de a saját tapasztalataim alátámasztják. Persze minden allergiás/asztmás ember más egy kicsit mint a többi, mert máshogy reagálnak egy adott koncentrációjú virágporra.
Hogy mi az igazság a történettel kapcsolatban, azt nem tudom.
Mindenesetre furcsa volt hogy közelrõl belélegezve a parlagfû pollenek nem váltották ki az allergiás reakciót.
Elõtte nem sokkal volt egy bõrön elvégzett allergiatesztem és akkor elég nagy duzzanat keletkezett a parlagfû kivonatnál.
A parlagfû az egyik legjobb gyógynövény és pont tõle félnek az emberek, mert azt mondta a doki hogy az rossz és veszélyes.
Az allergiás tünetek lelki okai között a félelem is szerepel, ezek alpján akár az orvosok riogatásai is hozzájárulhatnak az allergiás állapotok stagnálásához, súlyosbodásához és lassabb gyógyulásához.
A másik dolog az amit a gyógyszerekkel mûvelnek. Egyszerûen szinten tartanak.
De azért az is érdekes volt, amikor leálltam az allergia gyógyszer (Telfast) szedésérõl önhatalmúlag.
Elõtte nem is szedtem évekig, hiába írta fel az orvos. Akkor a Symbicort nevezetû pipát használtam, csak amikor hanyagságom miatt rájöttem hogy elég ritkábban is szívni belõle, akkor már csak 2-3 naponta használtam. Utána el is hagytam és a Telfast pirulákat kezdtem el szedni. Utána 4 hónap alatt leszoktam róla és azóta egy egész Ventolin (120 adagos) nem fogyott el. Egyre ritkábban kellett használni.
Ha az orvoson múlt volna (ha hagytam volna), akkor még mindig szednék egy allergia gyógyszert legalább. Ehelyett makacskodtam az elõírásokkal szemben és kezembe vettem az irányítást.
Ilyen is történhet, amikor az allergiával küzdõ ember figyel a szervezete jelzéseire vagy éppen a jelzéseinek hiányára.
Egyébként én kiskorom óta féltem elég sok dologtól, de aztán ezek elkezdtek feloldódni (önhatalmúlag pszichológus nélkül) és ahogy gyõztem le a saját démonjaimat úgy húzódott vissza az allergiám és az asztmám.
Nagyon is elképzelhetõnek tartom most már azt, hogy a félelmeim is közrejátszottak az allergiám és az asztmám súlyosságához. A keleti orvoslásban ez már bizonyított tényként van kezelve.
Mondják még azt is hogy a gyerekkori asztmát kinõheti a gyerek. Ezzel párhuzamosan a gyerekek mikor felnõnek akkor megszûnik (jó)pár félelmük.
Ez az ûrszonda nem jutott fel.
https://www.youtube.com/watch?v=_BgJEXQkjNQ
Bár ez inkább csak anyagi katasztrófa, meg környezetszennyezõs, mert senki nem sérült meg.
Sziasztok,
Az kulon durva a videoban, hogy 1:10-kor semmi jele nem latszik problemanak, mikozben 1:12-re megtortenik a teljes langba borulas, amit senki sem elhet tul a kozelben.
Eleg naiv elkepzeles volt arra, hogy hogyan mentik az urhajosokat: a kilovoallasrol kotelen leereszkednek a kozelben levo bunkerba, azt magukra zarjak, es legfeljebb 3 napig varjak, hogy a tuzoltok vegezzenek.
Bel
Káosz Kaliforniában: Az emberek pánikolnak, üvöltöznek egymással
Nem térhet vissza lakhelyére 200 ezer ember az egyesült államokbeli Kalifornia állam északi részén addig, amíg nem állítják helyre az Oroville-tó végében lévõ völgyzáró gát kiegészítõ túlfolyóját - közölték hétfõn a helyi hatóságok.
http://www.atv.hu/kulfold/20170214-k...ssal/hirkereso
Tényleg 200.000, nem elírás. :(
:O A videó úgy mutatja be ezeket mint érdekességeket, holott igen komoly katasztrófát idézhetnek elõ ezek a lyukak.
https://www.youtube.com/watch?v=YB2xYICttMM