Köszönöm, ez megvan, de hátha...
Printable View
Köszönöm, ez megvan, de hátha...
Ha lenne hatha nagyon sokan szivesen elnenek vele :(
Megosztanám veletek a kedvenc általános célú gyógyteámat. Gyerekkoromban anyám sokat itatott velünk, ez az Õ receptjének a továbbgondolt változata. Általános roboráló, nyugtató, meghûléses idõszakra, vírusos betegségekre való, olyan "mellékhatásokkal", hogy pl.: azóta nem kell allergia gyógyszer (Nem ez volt a cél.) Csak megjegyzés, de a fórum hatására kezdtem el újból érdeklõdni a gyógynövények felõl.
A recept: (mértékegység a marék)
3 csalán
2 citromfû (a stresszt tartom a legnagyobb ellenségnek, ez és a menta azért kell)
1 cickafark
1 körömvirág
1 kakukkfû
1 kamilla
1 menta
Mindegyik könnyen begyûjthetõ, de viszonylag olcsón meg is vásárolható.
Ezeket egy célnak megfelelõ edényben összekeverem, egy teatojást félig rakok a keverékbõl, forrázatot készítek. Egy kanál méz nem árthat. A szomszéd kapar propoliszt, ezt mozsárban összetöröm (inkább szétkenem),kevés langyos 80 fokos páleszben feloldom, ebbõl mehet bele még 10-20 csepp.
Néha csinálok egy 2-3 hetes kúrát, állandó fogyasztás nem javasolt, néha meg csak iszom egy bögrével, mert jólesik.
Egészségetekre!
Nálam ezek az alapok, esetleg mehet bele még lándzsás útifû, bár ebbõl most mézes tinktúrát fogok készíteni. Konkrét betegség esetén az összetevõk aránya változtatható, kiegészíthetõ.
http://www.mindenegybenblog.hu/eletm...F0XIE.facebook
Parlagfû, nem gyomnövény, hanem csodaszer!
Én is elkészítettem a tinkturát... az elõbb szûrtem le.
Csatolmány 3704 Csatolmány 3705 Csatolmány 3706 Csatolmány 3707
Nos... életemben már ettem kutyát, macskát, kígyót-békát, egyebeket, sosem volt semmi félelmem... de ez most kicsit aggodalommal tölt el.
Olyan átláthatatlanul mélyzöld lett a leve, hogy a napfény sem szûrõdött át rajta. Mint a szurok.
Az 1 liter páleszt a 3 csomag beszívta rendesen.
Apró-lyukú szûrõn keresztül leszûrtem, majd kézzel kénytelen voltam gombóconként kinyomkodni a "zaccot". (Míg írom ezeket a sorokat, rendesen érzem a páleszt a kezemrõl, pedig alaposan lemostam)
1 literbõl így is maradt 7 dl.
Mivel még nincs este így csak kíváncsiságból az edény alját kóstoltam. Háááát.. nem lesz a kedvenc italom, keserû rendesen.
Lefekvés elõtt elkezdem a 8 hetes kúrát, remélem bírom az esti 1 evõkanalat.
Brrrrrr...
Mondjuk tényleg kegyetlen szar... Csak simán húsleves szûrõn szûrtem, benne van a "zacc" is.
Ránézésre tökéletes! Azért alkalmasint dobjál bele egy késhegynyi aszkorbinsavat, az megõrzi a klorofillt szép zöld állapotában. Igaz, nem ez a fontos összetevõ, de ha már ilyen jó állapotban oldódott ki, ne hagyd veszendõbe menni azt se, mert adott esetben kiváló gyulladáscsökkentõ hatása lehet.:thumbup
Azt gondolom tudod, hogy a vérnyomás korrekt értékét úgy kell kiszámolni, hogy 100 plusz ahány éves vagy :) Ugyanis az erek az idõ múlásával, ahogy a szervezet összes többi alkotóeleme is, öregszenek, veszítenek a rugalmasságukból. Magyarul ahogy múlik az idõ, egyre nagyobb nyomás kell, hogy a vér megfelelõen tudjon áramlani.
Nyugdíjasként már nem érdemes 120-ig vinni a vérnyomást, mert többet árt, mint használ :)
Vérnyomásproblémára érdemes még érjavító gyógynövényeket szedni, az angyalgyökeret napi rendszerességgel lehet rágcsálni (mocskosul keserû, de azért meg lehet szokni). Emellett olyan anyagokat enni, amelyek segítik a kollagénszintézist, az kell, hogy az erek fala rugalmas maradjon.
Pont attól öregednek meg és vesztik el a rugalmasságukat az erek, mert folyamatosan magas vérnyomással él valaki. Én a történetet így tudom.Idézet:
Azt gondolom tudod, hogy a vérnyomás korrekt értékét úgy kell kiszámolni, hogy 100 plusz ahány éves vagy Ugyanis az erek az idõ múlásával, ahogy a szervezet összes többi alkotóeleme is, öregszenek, veszítenek a rugalmasságukból. Magyarul ahogy múlik az idõ, egyre nagyobb nyomás kell, hogy a vér megfelelõen tudjon áramlani.
Apósom 70 éves, akkor szerinted 170-es vérnyomás lenne számára a normális? Ezt kevéssé hiszem.
Egyébként, most állítottuk be a vérnyomását. Alapból 160 körül mozgott, két naponta egy kávés kanálnyi galagonya hajtásos virágvéget leforázunk 2dl vízzel és állni hagyjuk 10 percet. Eldobhatta a gyógyszereket, beállt a vérnyomása 120-130 közé. Megszûnt az idõnkénti mellkasi fájdalma is néhány nap után.