Megszívlelendõ 5 letek. A pálinkafõzõn én is gondolkodtam. HE-HE egyfelé járnak a gondolataink. Csatolmány 5346
Printable View
Megszívlelendõ 5 letek. A pálinkafõzõn én is gondolkodtam. HE-HE egyfelé járnak a gondolataink. Csatolmány 5346
Ezt nem tudtam, persze ajándék lónak ne nézd a fogát :thumbup
Sajna nehéz találni kidobott prímfókuszos tükröt, aminél középen van a fókusz (a "3 pálcás láb"-as), egy idõben én is keresgettem. Ma már szinte mindenhol ofszet tükröket használnak :(.
Itt is kis stirlinget tettek rá :).
Kávéfõzõ :)
https://www.youtube.com/watch?v=HMCiafpYP30
Van pár vákuumcsövem, van ötleted mire lehetne egyszerûen felhasználni?
Természetesen van ötletem.
Hozz 1-et Zeg.re és bemutatom miféle ínyencségeket lehet benne a nap hõjével sütni. Csatolmány 5349 Csatolmány 5350
Utána jól megbeszéljük a prepper teendõket. Csatolmány 5351
Egy hét tesztüzem után most már elmondhatom, hogy elkészült az eddigi legnagyobb projektem:
Itt látható az aszalórész, a sörkollektor és az összekötésük. Ez utóbbi nem biztos, hogy a végleges verzió.
Csatolmány 5414
Mezei sötétbarna festékkel van lefestve az egész, még a sörös doboz csövek is. A csöveket majd cserélni fogom (következõ szezonra) a Solkotéval lefestett verziójúra. A kollektor teteje lényegében egy régi ablakszárny, üveggel együtt.
Alul az esõelvezetés látszódik és kicsit arrébb a kutya is :).
Csatolmány 5415
Az aszaló részbe négy darab rostély került behelyezésre, az ajtaja zárható és ki is támasztható.
A hézagkitöltõ anyag szerepét akril tömítõ teszi ki.
A lég be és kivezetéseknél sátorról leszedett rovarháló teljesít szolgálatot.
Az ajtóra gumicsíkok vannak felhelyezve a légszivárgások megakadályozása végett.
Csatolmány 5416
A rostélyokat szúnyoghálóból és lécekbõl készítettem el.
Csatolmány 5417
A sörkollektor felsõ részén elvan helyezve egy hõmérõ. Nemrégiben - felhõs idõben - 30 fokot mutatott. A napsütéses csúcsidõben elérte már a 70 fokot is Celsiusban.
Az egész (lowbudget) projekt költségvetése 15-17 000 Ft volt.
Egy szezon alatt vissza is hozza majd az árát.
Késõbbiekben még veszek majd egy napelemes töltõt és azzal fogom üzemeltetni a beszerelésre kerülõ két-három pc ventilátort.
A napelemes USB töltõ lead stabil 5,5 voltot - ez pont elég arra, hogy alapjáraton forogjanak a pc ventilátorok.
A panel csúcsteljesítménye 4W, a ventilátoroké egyenként 0,6W.
Ráadásul, ha kell akkor még telefont is lehet tölteni a panellel. :cool: