-
Idézet:
Eredeti hozzászóló
TMIB
Csináltam valami sütemény félét.
Liszt
cukor
olaj
só
sütõpor
kakaópor
olvasztott vaj
zabpehely
tej
2 tojás
Érzésre tettem bele a hozzávalókat, magyar embernek nem kell recept... Jó nagy adag lett. Krémes állaggal.
Van ilyen elektromos sütõnk vagy tepsink vagy micsodánk, sose használtuk, most felavattam. 375 fokra beállítottam és beleöntöttem a masszát. A teteje habzott ( ? ) és lyukacsos lett.
Jó 10 perc után elzártam a sütõt. Illatra nem volt meggyõzõ, az alja kicsit odakapott.
Darabokra szaggattam és beletettem egy mûanyag tároló akármibe.
Ahogy lehûlt, illata még mindig nem volt, csak egy kicsit égett szag talán. Viszont ízre jól sikerült és ahogy hûlt, egyre jobb lett. A teteje omlós, az alja ropogós. Hideg tejjel leküldtem néhány kockányit.
Esetleg néhány darab diót még lehetne bele tenni, vagy kókuszreszeléket, és persze Nesquik helyett sütéshez való kakaóport, meg keserûcsoki darabkákat, de amúgy nem lett rossz egyáltalán.
https://i.imgur.com/DO6SrME.jpg
Az a 375 fok kissé magas szerintem..
200-220 jobb lett volna...
-
375 Farenheit fok, azaz 190 Celsius. (Csak elfelejtettem odaírni.) :)
-
Ha van otthon chips, vagy ropi, de nincs mellé semmi amibe mártogatni lehetne, akkor itt a megoldás.
Sima tejföl és jól összekeverni levesporral vagy fûszerkeverékkel. (Mi Ramen kínai levesport használunk.) Meglepõen olyan tõle a tejföl mint a "hivatalos" mártás amit a boltban drágán adnak a chips mellé.
:thumbup
-
Újabb alkotásom, a "Gyanús sütemény".
Kimentem a laboratóriumba és gondoltam hogy megint kikísérletezek valamit.
Nem receptkedtem, mert nem szoktam, csak bekevertem egy masszát, saccra.
liszt
cukor
sütõkakaópor
só
étolaj
1 tojás
olvasztott vaj
víz
tej
Nem lett annyira száraz massza mint mondjuk a kalácstészta, viszont annyira folyós sem mint a palacsintatészta.
Aztán olajban kisütöttem mintha lángos lett volna.
Elsõ harapásra nem volt fantasztikus, csak 5,5/10, de mikor hûlt egy kicsit, akkor utána eléggé elkezdett ízleni. Egy 7/10.
Gordon Ramsay félretolná az asztalon, de egy éhes férfiembernek egy pohár hideg tej mellett nem rossz ez. Sõt, még az asszonynak is tetszett. :-)
https://i.imgur.com/ngFPG2u.jpg
-
Sütsz fehéret, vagy sárgát is, vagy csak ezek a barnák mennek? :)
-
Az elsõ kenyér amit sütöttem (a kenyér szó mondjuk túlzás rá), az fehér volt és sárga. Igaz, az ízre 2/10-es volt. :haha:
https://www.youtube.com/watch?v=leKCU83YBtQ
-
Bemásolom amit a receptes csoportba írtam:
Életem elsõ pizzája és ez a házi pizza valami különösen jól sikerült.
Tésztába: - liszt, kis cukor, kis konyhasó, sütõpor, foghagymás só, kis olaj, kis darált mozzarella, meleg vízzel összekeverni.
Nem sütõben készült, hanem serpenyõben! Értelem szerûen olajat tenni bele.
A tésztát úgy szépen megsütöttem, megpirult mindkét oldalán. Aztán rá a fûszerezett konzervparadicsom-cuccot rá (nem lé, hanem inkább püré, valahol a kettõ között), raktam rá darált oreganót vagy micsodát, majd szalámit, a tetejére a sajtót, 2 és fél perc a mikróban hogy a sajt megolvadjon a tetején és kész.
Az elsõ falatnál könny szökött a szemembe, annyira finom lett. Az asszony pedig még repetát is kért.
Lent a képen azért szószos a tányér, mert ez már a második adag rajta. 😃
A múltkor vicceltem hogy a süteményem nem tetszene Ramsey séfnek, de lehet hogy ez a pizza neki is tetszene. Nem kinézetre, de ízre nagyon ütõs lett. 🙂
https://i.imgur.com/3EX1EGl.jpg
-
A mai menü sajtoskenyér (vagy sajtos lángos? valahol a kettõ között) volt.
- liszt
- sütõpor (több mint amit a pizzatésztába tettem)
- kis cukor (cukorból kevesebbet raktam bele)
- fokhagymás só (ebbõl megint többet)
- kis olaj
- meleg vízzel jól összekevertem
Majd rászórtam az összes megmaradt darált mozzarella sajtot és bele kevertem a masszába.
A serpenyõbe raktam olajat, majd a nagy adag tésztát beleöntöttem. Ezúttal fedõt is tettem rá. Kb. 6 perc kellett az egyik oldalnak és 5 a másiknak. A két oldala jól megpirult és ropogós lett.
Vastagabb adag lett mint a múltkori, de kenyeres stílusban szerettem volna.
A tésztája belül talán még sülhetett volna egy kicsit, de talán mégsem. Nem tudom, az biztos hogy szalámiszeletekkel ettem és egy pohár kakaóval. Nagyon finom volt. :beer:
-
Készítettem krumpli-fasírtot.
Instant krumplidara, kis liszt, kis tejpor, 2 tojás, só, vaj, olaj, õrölt fekete bors. Meleg vízzel jól összekeverve, tapadósra. Beleszaggatva a serpenyõbe, kisütve.
Az elsõ adag túl olajos lett, a második pedig egy kicsit odakapott.
Ehetõ volt, fõleg tejföllel és egy kis rántott hússal, és az asszony szerint sem rossz. Én azt mondanám hogy 5/10. Kell ennek a kajának egy kis fejlesztés.
De azért el fog majd fogyni. A fele már lement. :)
-
Ok, megváltoztatom az értékelést 7,5/10-re. Ugyanis hidegen, szalámival NAGYON finom. :cool: