Eperfát ültess. Az gyorsabban nõ, nagy árnyékot ad és a lepotyogó termést minden állat szereti.
Printable View
Eperfát ültess. Az gyorsabban nõ, nagy árnyékot ad és a lepotyogó termést minden állat szereti.
Az eperfának a levelét is nagyon szereti minden állat, anno az eperfát nem tavasszal metszettem, hanem nyáron, és a leveles hajtásokat villámgyorsan lepucolták :)
És mi történik ha a csirkék zombivá változnak?
Akkor megtanulunk sokkal pontosabban lõni, mert a csirkezombi feje lényegesen kisebb célpont, mint a humánzombi feje.
És a fertõzött zombicsirke húsa jól átsütve ehetõ?
Nem olvastam végig minden hozzászólást, de kikívánkozik belõlem egy ismeret, amin eddig sokan megrökönyödtek! Tudom, itt jó helyen vagyok, nem néznek hülyének, úgyhogy megosztanék veletek egy aduászt, ami takarmányozás, illetve növénytermesztés szempontjából is egy csoda!
Akác!
Az akác a hüvelyesek családjába tartozik. Mint a borsó, vagy a lucerna. A borsót sokan visszaforgatják a földbe, mert értékes nitrogénforrás, a lucerna pedig rengeteg fehérjét tartalmaz, így takarmányozás szempontjából kiváló!
Miért ne adnánk az állatoknak? Miért ne szórnánk a komposztba?
Ha tehetitek, nyessétek meg a környék csemetéit, de még jobb, ha ûltettek, és cserjére metszitek, hogy folyamatosan legyen zöld lomb az állatoknak! Egyedûl a sertésnél kell odafigyelni a mennyiségre, a sok fehérjétõl az felfordul, bizony volt benne részem, nem kellemes dolog...
Komposztba kiváló, mulcsolásra tökéletes, fahamuval keverve mindent megadtunk a növényeinknek, amire szükségük lehet!
Sokan nem is tudják, hogy ez a tájidegen, invazív növény mekkora kincs!
Adjuk csak a tyúkoknak, gyönyörû tojásokkal hálálják meg!
Állítólag a nyulak is imádják és nem lesz tõle bajuk.
Mindegy, hogy milyen állatnak megy, mivel invazív fajról van szó, simán beleférhet, hogy rendes akácfákat károsítson az ember, akár a folyamatosan szüretelhetõ cserje méretet is el lehet érni egy idõ után karnyi ágak levágásával, azokat lombbal együtt praktikus lehet szállítani, óltól/területtõl függõen le se kell szedni a leveleket, megteszik az állatok. A kecskék pl biztos.
Az akác annyiban jó hogy kinő a homokból is. Nem kell neki tökéletes minőségű talaj, ha jól tudom. Emlékszem gyerekként elültettem egy akácmagot a homokozónkba, és néhány éven belül szép nagyra nőtt fa lett belőle, nem kellett se öntözni, se gondozni, se semmi. :)