Jelentem, kidobtam a Meindl Desert Fox-ot, mert szejjelesett, kilukadt, minden baja lett. 3 evet birt kb. Sokat hasznaltam betonon, ami nem igazan idealis... veszek masikat, szerettem.
Printable View
Jelentem, kidobtam a Meindl Desert Fox-ot, mert szejjelesett, kilukadt, minden baja lett. 3 evet birt kb. Sokat hasznaltam betonon, ami nem igazan idealis... veszek masikat, szerettem.
Olyan szempontból jó hogy a vizet TELJESEN lezárja mintha szilóznád a bakancsot. Szóval a víz se be se ki az nem a legjobb megoldás! :-)
Minden bõrt a saját zsiradéka ápol a legjobban + egy kis méhviasz hogy vízálló legyen. A vizes bázisú csodaszerektõl sem kell elájulni mert szárítják a bõrt ami ettõl zsugorodik és szépen elszakítja a varrásokat.
A 3 év az új bakinál is bõven jó! Nem tudom ki hogy van vele de szerintem jobb 2-3 évig egy kényelmes baki mint 5 évig egy ormótlan szörnyõség?
Zsiradékok szerintem is védenek valamelyest. Amit én eddig kipróbáltam természetes anyagokat, azok nem lettek a kedvenceim. Méhviasz érdekes anyag, mert az kemény, csak összeolvasztva kenhetõ. Zsírral, olajjal, vagy faggyúval. Így már felvihetõ a cipõre. Próbáltam olcsóbb cipõt átitatni olajjal, ugyan úgy átázott rövid idõn belül.Minõségi bõr sokat számíthat a vízállóságban. Szerintem! :-)
Régebben vettem egy bakancsot a jofogáson. Mérethiba miatt féláron adta egy csaj. Egy karrimor túrabakancs. Egyszer átnedvesedett a lábamon. Akkor szárazon bekentem viasszal vastagon, majd rámelegítettem hõlégfúvóval. Úgy nézett ki, mint amit agyonhasználtak, de legalább vízhatlan lett. Azóta ebben járom az erdõt, vágom a fát, stb., de nincs vele gondom. Nem saját fejlesztés a technológia, youtube-ob találtam. Hétköznap egy quechuát használok, de arról már írtam korábban.
Bakancs témához hozzátenném,
hogy egy Meindl bakancsot érdemes megcsináltatni.
Nem reklámnak szánom, da Feleségem Hanwag bakancsát 10 év után úgy gatyába rázták,
mintha újat vettünk volna. Árban kb a feléért.
Érdemes megfontolni.
Szerintem ismeritek, de hátha nem.
www.mauna.hu/
Nyilván egy olcsóbb kategóriánál nem érdemes veszõdni,
de ilyen tételnél már igen.
Van valakinek tapasztalata csúszásgátlóval? A VERIGA Mount Tracket és a Snowline Chainsen Prot nézegetem...
Esetleg szintén strapabíró, de olcsóbb megoldás?
Van egy leharcolt Quechua túracipõm. Hétvégi, erdõjárós, favágós munkához használom, a maihoz hasonló száraz plusz 5-10 fokos idõben. Hengeres cipõfûzõ volt hozzá. A külsõ réteg elszakadt és a belsõ szálak szétfeslettek. Egyik favágós alkalommal az erdõben ment szét. Az autóban lévõ paracord-ból vágtam megfelelõ méretût, öngyujtóval elégettem a végét, befûztem, majd a két végére csomót kötöttem, hogy ne váljon szét a külsõ és belsõ rész. Jóformán elpusztíthatatlannak tûnik, hátránya, hogy a mûszál miatt könnyebben kibomlik. Erre van számtalan csomókötési technika, azokat próbálgatom. Nekem bevált, szerintem a jövõben ezt fogom használni "gyári" cipõfûzõ helyett. További tanulság, hogy az autóban hasznos ha van 2-3 külömbözõ kötözõanyag.
Taktikai papucs!
Gondolom a fenti csak viccnek készült, esetleg csak ironikusan lehet megvenni, viccajándéknak. :)
Nekem egy Grisport Cortina S3 van, 4 éve nyúzom, 365 napos használatban van kis túlzással, terepen is használom. Nem tudom ki ismeri, olasz cég. Kb 28 ezer most. Talpa alig kopott le, nem csúszkál, nem füllik bele az ember lába.Csatolmány 9335