A biciklizés miatt egészen lebarnultak a karjaim. Jobb ha nem is látogatok Magyarországra, a végén még valaki afrikai bevándorlónak nézne. :D
Printable View
A biciklizés miatt egészen lebarnultak a karjaim. Jobb ha nem is látogatok Magyarországra, a végén még valaki afrikai bevándorlónak nézne. :D
Nem csalódtam az adóhivatalban. Idén is visszaküldik a befizetett pénz felét. Megy a ház-alapba. :cool:
Tegnap se volt túl sok idõm. Csomó munka, meg a macskát vittük megint állatorvoshoz. Jó sok ideig tartott a várakozás, a végén meg újabb 55 dolláromba került a dolog. Szteroid injekciót kapott. (Én azt hittem hogy olyat csak bodybuilderek használnak.) De így már 180 dolláromba került a helyzet. Remélem hogy nagyon egészséges lesz, mert becsõdölök anyagilag a gyógyulásába. :hogymi:
Rendeltem valamit Távol Keletrõl, postázta az eladó, meg is mutatta a dobozt meg minden. Feladta a csomagot, de a postai kód nem mûködött. Mondta hogy majd ideér. Több mint 3 hét alatt nem ért ide, erre most írta hogy semmi gond, visszaküldi a pénzt. És már küldte is. Nem lehet rá panaszom. Mondta hogy utánanézett, de elveszett a csomag. Eléggé sajnálom, de ez van. Írtam neki hogy ha netán felbukkanna, akkor majd írok neki. Meg adtam a boltjának egy pozitív értékelést. Tudom mennyire gáz ha elveszik csomag, fõleg ha értékes.
Kicsit aggódtam, de rögtön elnézést kért vagy 3 üzenetben és azonnal mondta hogy küldi vissza a pénzt vagy küld másikat.
Nézegetem a Facebook-ot, de arra gondolok közben hogy "valaki osszon már meg egy macskás képet, mert már hülyét kapok a menekültügyi politika témától". Komolyan, kizárólag arról lehet olvasni. Megyek is, nézek pár macskás videót Youtubeon.
Gondoltam bemegyek a boltba és veszek egy rágót.
Vettem macskáknak bolhairtót, egy rakás borítékot, meg egy 1 dolláros DVD-t is, aztán hazajöttem.
Most jutott eszembe hogy rágót nem vettem. :haha:
Viszont a bolt ételadományt gyûjtött hajléktalanoknak és beleadtam. Úgyhogy megvolt a napi jócselekedet is. :)
Csak az lehet igazán kemény arc, akinek ilyen pólója van.
http://i.imgur.com/DGPutc9.jpg
:D
Felébredtem és a bankomtól jött egy email, hogy valaki Mexikóban megpróbált valamit venni a hitelkártyaszámommal. Ilyen még nem volt ezelõtt. De a bank kiszûrte, én bementem hozzájuk, egy bankárral leültem, 10 perc alatt letiltotta a kártyát és mondta hogy az új kártyám az új számmal 3-5 napon belül megérkezik majd a postaládánkba. Úgyhogy nem volt semmi probléma. Úgyis kellett már egy új kártya, nem fog megártani. :)
Nem egyszerû a helyzet. Még mindig fényévekre vagyok attól hogy házat vegyek. Legalább a mostani ingatlanügynök beszél velem, ez már haladás. Meglátjuk hogy mire jutok vele.
Magyarországon csak annyi, hogy valaki odamegy, megnézi kívül-belül, papírokat kinyomtatják, ügyvédhez mennek, aláírják az adás-vételit, fizet a vevõ, átírják a nevére a házat és kész.
Nálunk meg már az is csoda ha egyáltalán sikerül beszélni egy ingatlanossal, de muszáj, mert az eladó és a vevõ az esetek 99%-ában nem találkozik.
Ma mentem be a városba és láttam a járdán egy öregembert gyalogolni. Hidegben, téli sapka, nagy kabát. De alul pizsamanadrág, papucs, zokni nélkül és egy kis kerekes izében oxigénpalackot húzott maga után.
Kíváncsi vagyok hogy mi az õ sztorija. Arra gondoltam hogy talán kiszökött valahonnan? De a sapka és a kabát miatt nem hiszem. Elég bizarr látvány volt az öreg. :hogymi:
Ez a fa állt szemben a szomszéd háza elõtt.
http://i.imgur.com/YLYrbft.jpg
De már nincs ott. Nem rég kivágatták. Gondolom azért mert úgy kényelmesebb füvet nyírni, ha nem kell nekik kerülgetni. :rolleyes:
Tud zavarni mikor egy olyan fát vágnak ki, aminek a helyére nem terveznek semmit és amúgy nem volt zavaró. Értem én hogy kicsit könnyebb lenyírni a füvet, de az a fa már sok éve ott volt, még az elõtt, hogy a szomszédok beköltöztek volna a házba. És egészséges volt, meg tavasszal gyönyörû. Mi értelme volt kivágni? :mad: Nem vagyok egy hippi, de az ilyet nehezen viselem. Meg azt mikor ok nélkül lebetonoznak mindent.
Emlékszem néhány régi fényképre, Pestrõl a '50-es, '60-as, '70-es évekbõl. Csupa zöld volt minden, rengeteg fával, bokrokkal, sok parkkal. Ma mi van? Beton mindenütt. De gondolom hogy így jó nekik. Több por, kevesebb levegõ, több beteg. :(
A mostani házat is megvették. Tettem rá ajánlatot de most szóltak hogy felejtsem el.
Ha ismered azt az érzést hogy valamit próbálsz évekig, folyamatosan, nem adod fel, de sose sikerül, és mindegyik alkalommal meghalsz egy kicsit legbelül, akkor tudod hogy érzek. :(
Tegnap mentem a kisboltba, erre az út másik oldalán volt vagy 5 gyanús alak. Fiatalok, 18-25 évesek között lehettek. Gyanúsan álltak, hangosan beszéltek. Aztán pont mikor én mentem, akkor úgy megindultak, ugyanarra amerre én. Aztán hallottam a vészjósló hiénaröhögést is párszor. Gondoltam néha hátrapillantok és fél fülemet rajtuk tartom, nehogy túl közel kerüljenek. Szerencsére nem lett gond, de õk is ugyanabba a kisboltba jöttek. Magyarországon szerintem tuti belém kötöttek volna.
Érdekes az a kisbolt, mert sok fura alak jár oda, úgyhogy számítottam is rá hogy õk is odajönnek. A bolt elõtt láttam már párszor hányást is. A durva az volt mikor egy nagy darab sz.r volt közvetlen a bolt bejárata elõtt. Látszott rajta hogy nem kutya helyezte oda. Fogalmam sincs hogy sikerült, mert a bolt elõtti hely be van kamerázva, de mégis volt olyan aki letolta a gatyáját és odacsinált.
:hanyas:
A múltkor egy suttyó gyerek úgy vett cigarettát hogy nem mutatta be a személyiét. Nagyon lazán és tiszteletlenül beszélt, mondta az eladónak hogy õ már elmúlt 18. Az eladó mondta neki hogy 16-nak néz ki. Erre röhögött. Végül adott neki cigit a pénztáros, de mondta utána hogy nagyon nem szívesen adott neki és jobb lett volna ki se szolgálni.
Tegnap vagy 14 órát dolgoztam. :-P Nagyjából ez az oka annak hogy így decemberben kevesebbet írogatok. :)
Én mindig dolgozom. Van mikor sokat, van mikor keveset. A jó dolog, hogy akkor kelek amikor akarok. Akkor kezdek dolgozni amikor akarok, akkor tartok egy kis pihenõt amikor akarok. Esetleg szabadnapot is tarthatnék, csak ilyenkor fõszezon legforgalmasabb idején nem érdemes, mert felhalmozódik a munka és egyszerre túl sok lesz. Úgyhogy nincs igazán szabadnap. A nyugodtabb hónapokban szoktam úgy, hogy néha tartok szabadnapokat. :)
1 hete kifizettem a kínai rendelésemet, de csak ma adták fel. Remélem gyorspostán, ha már ennyire nem siettek vele eddig. :hogymi:
Karácsonyra kaptam 3 kaparós sorsjegyet. Nyerek vagy nem? :)
https://www.youtube.com/watch?v=fLOS9aDiCTw
https://www.youtube.com/watch?v=L79Q3-lpGEU
https://www.youtube.com/watch?v=ZlwpETva6eM
Filmgyûjteményem: 2. rész
https://www.youtube.com/watch?v=8zSgvDBfA70
:thumbup
Ma végre megérkezett az adóvisszatérítési összeg a számlámra. Az adóhivatal "csak" 3 hónapot késett vele. Viszont úgy nézem hogy késedelmi kamatot is fizettek. :thumbup
De jó, megint bajban vagyok és megint más miatt. Lezsírozva mindent, a vásárlás most lenne, ott a tulajdonos, az üzletkötõ ingatlanos, a biztosító embere, meg még néhányan. Le van beszélve minden, kocsi lerendezve, megígérve, meg van mondva hogy bízhatsz bennem, vezetek odamegyünk minden. Erre most indulás elõtt kapok egy üzenetet hogy "figyejjé má inkább ne menjünk mert esik a hó". WTF?! Visszaírtam neki hogy ott vár ránk mindenki és ott kell lenni, meg úgy vegyek egy házat hogy meg se nézem elõbb? Erre csak annyit írt vissza hogy "mindegy rám ne számíts". Köszönöm szépen, és akkor most mit csináljak? Mégis kit kérjek meg? Vagy ha senkit akkor elintézhettem volna postázással, csekkekkel. Miért az utolsó nap szól, miért nem 5-6 nappal ezelõtt? Akkor lett volna idõm megoldást találni. Meg ha csak a hó a baj, arra nem számított így Január közepén? Tényleg az eszem megáll hogy a világon nincs olyan ember akiben bízni lehetne. Mindegy hogy idegen, vagy családtag, ha valami van, akkor cserbenhagyás a vége. Elõtte persze megy az ígérgetés. Sose higgyetek senkinek.
Ok, néhány szó. :)
http://amerikaimagyarok.blogspot.com...llamokban.html
Tök jó! Gratulálok. Háztulajdonos lettél?
Mutatsz róla néhány képet?
Mekkora a telek?
Tavasszal mutatok majd róla. Egyelõre azt se tudom hogy mikor jutunk el oda. Úgy kellett megvennünk hogy meg se néztük elõtte. Megvolt a kocsi, aztán visszamondták az utolsó napon. A szerzõdést meg muszáj volt azonnal intézni. De elvileg minden oké vele, talán márciusban megnézhetjük. A költözéssel viszont várni kell májusig.
Kíváncsian várom a képeket. Írtad hogy nem is láttad élõben.
Miért, mekkora a távolságra van a mostani lakásodtól, hogy ilyen problémás az odajutás?
Olyan 400 km, csak oda. Vissza meg úgy már 800 km, úgyhogy az odalátogatás is nagyon nagy ügy és egész napos dolog lesz. És most volt hófúvás meg jeges út, ez volt az indok hogy vissza lett mondva a kocsi.
Az biztos hogy rengeteg képet készítek majd, ha odajutok. :)
Az ingatlanügynök ígért képeket, de nem tudom hogy tényleg készített-e vagy elfelejtette.
Azt mondjuk rögtön megtanultam hogy a biztosítás marha drága. De érdekes hogy kocsira még mindig sokkal drágább mint házra.
És ez külön álló ház, valami farmféle? Vagy egy településen van?
Mindenesetre prepperkedni is biztosan jó lesz ott.
Meg hát gondolom, ha kimész a saját erdõdbe, ott gyakorolhatsz is a fegyvereiddel?
Azt ott engedi a törvény, nem?
Farm, csak nem termõfölddel, hanem egy erdõvel. Igen, akkora terület, hogy ott vadászni is lehet. Úgy tudom hogy saját lõtérnél 100 méter a minimum a legközelebbi lakott épülettõl. Az enyémnél a szomszéd vagy fél kilométerre lakik.
Még jobb. Van 1 fegyverbolt és egy fegyvermûszerész is, 3 és 5 kilométerre. Meg egy állatorvos is a macskáknak. A probléma hogy a WalMart messze van, meg a PostaHivatal sincs közel, úgyhogy rá kell gyúrnom a biciklizésre. De valamit valamiért.
Gratulálok!
Hamarosan megtapasztalod, miért lakom én nyáron a hasonló szomszéd-adottságokkal rendelkezõ nyári szállásomon. Mostanában gondolkodom rajta, hogy csinálok bele központi fûtést...
Jut eszembe hogy a család persze megint hátráltatott, nem segített. Állandóan azt kellett hallgatnom hogy "add fel", "úgyse sikerül", "minek próbálkozol", "csak vegyél egy 1 szobás lakást, jó lesz az neked", "minek a föld, hülyeség", "mit harcolsz, add fel, amit csinálsz az úgyis csak ábrándozás, nem fog sikerülni". Ha rájuk hallgattam volna akkor bebukom az egészet. Ehelyett kitartó voltam és nem adtam fel. És így összejött. De ez olyan dolog hogy ha másokra hallgattam volna, akkor a mai napig otthon robotolnék minimálbérért. Mert akkoriban meg az utazásról akart mindenki lebeszélni. :hogymi:
Ne hallgassatok senkire, mindegy hogy idegen, barát vagy családtag. Mindig tartsatok ki amellett, amit helyesnek gondoltok. Mert ha sikerül akkor gyõztök, ha meg nem úgy jön össze, akkor legalább elmondhatjátok hogy megpróbáltátok. :)
Kaptam néhány jó hírt is. A szerzõdésben benne volt hogy 500 dollárba kerül az átíratás. Erre mondja az ingatlanos hogy ne törõdjek vele, az eladó fizette. (A bank.) Oké, örültem neki. Mondta hogy viszont ott az a téli idõszakért járó ingatlanadó, azt be kell fizetni. Majdnem 700 dollár. Marha sok. Rendben, írtam egy csekket és elküldtem a városnak annak a hivatalnoknak aki intézi. Erre most írt az elõbb egy emailt, hogy megkapta, viszont a téli adó már ki van fizetve és visszaküldi a csekket. Ezek szerint a bank azt is kifizette.
Simán megspóroltam átszámítva 350ezer forintot és semmit nem kellett érte tennem. Persze ha azt nézem hogy az elején 80ezer dollárért akarták árulni a házat és a végén már 50-bõl is engedtek egy csomót, akkor nem is tudom hogy már mennyit takarítottam meg az egésszel. :haha:
Nem tudom hogy isteni segítség volt-e vagy szerencse, de az biztos hogy jól jött, mert az adóidõszak rohamosan közeleg és nem sok pénzem maradt. :)
Mindenkinek baja van itt a bankokkal, de nekem biztos nincs.
Nagyon el akarták adni azt a házat.
Drukkolok, hogy minden oké kegyen vele...
Biztos jó lesz ott élned. Senki nem szól bele, és nem LÁT bele az életedbe, nem lesz hülye közvetlen szomszéd.
És nincs LAKBÉR sem!
Szóval nyugi lesz és magánélet, szerintem. :thumbup
Véleményem szerint jól döntöttél. Az a biztos ami a tiéd.
Annyi föld van hozzá, hogy ezért az árért tulajdonképpen mondhatjuk hogy a ház ingyen volt. A múltkor volt egy fele ennyi földes rom épület, azt azonnal megvették elõlem, pedig többe került mint amit most vettem. :)