Sziasztok!
A jelenlegi EDC-be tartozó folder kapcsán felül kellett vizsgálnom az úgynevezett „Késdíszekhez” fûzõdõ viszonyomat. Aki ismer tudja, hogy minden ami Paracordból készül az a szívem csücske. Nagyon szeretem ezt az anyagot és rengeteg hasznos dolgot lehet kreálni belõle. Mostanáig azonban a Késdíszek, számomra, nem tartoztak ezek közé. Fölösleges és hiú sallangnak véltem õket, mindenféle gyakorlati haszon nélkül. Mert míg egy nagyobb méretû fix késen komoly szerep juthat egy csuklózsinórnak, addig egy folderen csak fölösleges kacatnak véltem bármi hasonlót. Ám a jelenlegi EDC késem kapcsán kénytelen voltam megváltoztatni a véleményemet. Eddig ugyanis általában fixeket hordtam, övön, saját tokban, ami könnyû hozzáférhetõséget és gyors elõvételt jelent. Ám a mostani folder zsebbe került, klipsszel rögzítve és máris adva volt a probléma! A nadrágzsebben ugyanis szinte teljesen eltûnik a kés, mivel a klipsz a markolat majdnem legvégén helyezkedik el és alig lóg ki fél centit a zsebbõl. Hát, kell egy kicsit tapogatni, hogy az ember úgy tudja megfogni, hogy végre elõ is húzhassa, itt tehát a könnyû hozzáférés kilõve. Ha még ehhez hozzávesszük, hogy a zsebre rálóg a pulóver + a kabát, hát a gyors elõvételt is elfelejthetjük. Úgy kell a kést szó szerint elõbányászni (az elsõ és második képen azt hiszem jól látszik a probléma). :mad: És itt jön a képbe az a fránya Késdísz. A kés klipszére készítettem egy Paracord fonatot, ami akkor is kilóg a felsõ ruházat alól ha a kés maga nem is látszik. Erre rámarkolva és meghúzva a kés egy pillanat alatt az ember markában terem, könnyen és gyorsan. Így be kellet látnom, hogy a Késdíszeknek folderek esetében (nagyobb fixeknél továbbra is feleslegesnek tartom) nem csak dizájn szerepe hanem komoly gyakorlati haszna is van. :thumbup
Csatolmány 5249Csatolmány 5250Csatolmány 5251Csatolmány 5252Csatolmány 5253Csatolmány 5254Csatolmány 5255