Idézet:
1-mennyibe kerülhet egy olyan építési terv, amit nem dobnak vissza átalakításról? Jelenleg hivatalosan szántó a föld, de zártkerti övezetben. Már beszéltem a helyi polgármesteri hivatal építésügyi emberével, azt mondta, be lehet jelentkezni, meg miden, csak nem lehet lakóingatlanná nyilvánítani... Namármost adott egy mezõgazdasági tároló, ami nem éri el a beépíthetõségi %-ot. Ha bõvíteni/átalakítani akarom, mennyibe fájhat? Most csak a terasz beépítése és a tetõtér felújítása a cél, de késõbb, ha eláraszt a pénz, kibõvítném a maxos 3%-ra.
...ezt megcsináltattam a régi telken...az a terület ,ami már regisztrálva van...ház+terasz..arra nem nehéz építési engedélyt kérni,átalakításra...kérj az elõadótól tervezõ telszámát ;)...cakli-pakli 50-bõl megvolt...
Idézet:
2-régi vezetékek, tuti cserélni kellene, mennyibe fájhat egy ilyen átszabás? Elektromos fõzõlap és villanybojler lenne (meg persze kályha/kandalló is) de alapból minden áramról menne. Egyéb közmû nincs is. (Szerencsére...) A villanyszekrény/mérõóra az oszlopon, telken belül, de kb 15 méterre az épülettõl. Hogy tudom kiszámolni, mennyi lenne ez?
...ezt az Msz 447-szabvány szabályozza.....az E-on-nál lévõ gyakorlatot tudom...bár mindenhol ugyan ez a szabvány érvényes....