Sütõdiszkosz megrendelve...
Printable View
Sütõdiszkosz megrendelve...
1 hónapja vettem 1050 lõszert. Tegnap megint vettem ugyanannyit, csak más fajtát. :)
9mm Silver Bear, Prvi Partisan 9mm, Geco 9mm és 223 Silver Bear. A 9mm Silver bear olyan 12 dollár körül volt, a Geco és a Prvi 13 / doboz. A 223 SB ha jól emlékszem $5.50 / doboz. Drága volt, de tapasztalat miatt kellett a 2. rendelés. Majd egy videóban megosztom hogy miért. :)
Szia,
Valoszinuleg ezzel a magyar ipart tamogattad!
ui. A Geco gyart 9 grammos loszert, az nagyon jo minosegu, kifejezetten arra optimalizalva, hogy zart terben a leheto legegeszsegesebb legyen a loveszet:
-TMJ (a hagyomanyos FMJ a nevevel ellentetben nem teljes kopenyes, mivel a lovedek hatuljan fedetlen az olom, es loveskor a robbanas ereje onnan elparologtat egy keveset, ami belelegezve kifejezetten egeszsegtelen. Ezzel szemben a Total Metal Jacket-nek a hatulja is rezzel fedett)
-Olommentes csappantyu (mennyisegileg keves olom van a csappatyuban, de sokkal konnyebben felszivodik a szervezetben ez az olomvegyulet, mint a celon elporlado lovedek, ezert fontos az olommentesseg)
-9 grammos, a megszokottnal nehezebb lovedek
-az IPSC/IDPA sportokban eloirt erofaktora megvan, de pont ennyi, ez (a 9 grammos tomeggel egyutt) azt okozza, hogy erezhetoen kisebb a hatrarugasa, ezert gyorsabban lehet vele duplat loni.
Remelem valamikor kiprobalod ezt a loszert is, es ha tetszik, akkor csinalsz neki egy kis reklamot (ez is Magyarorszagon keszul, szerintem az egyetlen hadiiparhoz kapcsolodo termek, ami vilagszinvonalu).
A tavalyi (Portugaliaban megrendezett) IPSC Europa Bajnoksagnak ez volt a "minosegi" hivatalos loszere (es a 8 gramm az "olcso" hivatalos loszere, mivel sajnos a 9 grammos nem a legolcsobb loszerek koze tartozik).
Bel
Eredetileg a Geco német és svájci, de úgy tudom hogy tényleg gyártják Magyarországon is. A RUAG vagy mi a neve, az meg orosz, de azt is gyártják Magyarországon is. Majd ideírom hogy a Geco dobozán mi van feltüntetve. (Talán ma ideér.) Tegnap utánanéztem, sokan dicsérik úgyhogy kíváncsi leszek rá. Szeretem a Silver Bear-t is, de 9mm-ben az új fegyveremben nagyon nem vált be.
Leselejtezett német gépekkel és magyar munkamorállal biztos jó minõségû lehet a Geco.
A Ruag-ot is dícsérik. De ha az átlag munkamorál, fizetés és gépek, akkor az orosz lõszert senki se venné, annyira rossz lenne. :)
Én a Geco gyárról azt hallottam hogy a 90-es években csõdbe ment. Legalábbis gázriasztó vonalon.
A RUAG egy cegcsoport, foglalkozik urkutatassal, repulestechnikaval, es loszergyartassal.
RWS, Norma, Geco, Rottweil, Hirtenberger loszereket ok gyartjak, es nem nemetorszagbol leselejtezett gepeken...