Kevesebbet írogatok, mert itt a család és itt lesznek néhány napig, városba megyünk, meg ilyenek. :)
Printable View
Kevesebbet írogatok, mert itt a család és itt lesznek néhány napig, városba megyünk, meg ilyenek. :)
Videó Blog - #26 - Iskolai verekedések, fejsérülés
https://www.youtube.com/watch?v=YdR_rK8loXQ
Nem egy menő sztori, csak eszembe jutott és gondoltam csinálok belőle egy videót. Rámenős nőből nincs hiány, még ha a legbunkóbbak is szeretik is eljátszani a szende szüzet. Mondjuk tudom, hülyeség, de akkor is beidegesedtem rajta amikor történt. :)
Videó Blog - #27 - Diszkós sztori
https://www.youtube.com/watch?v=Ly78_g-Ssqo
Még nem volt elég gond, úgyhogy tegnap észrevettem hogy lenyúlták a hitelkártyaszámom és 1900 dollárt költöttek el a Costco weboldalon. Most szóltam be a bankomnak hogy gáz van. Elvileg elintézik meg küldenek másik kártyát új számmal. :hogymi:
:O
Hogy történhetett veled ilyen? :O
Azt hittem nagyon óvatos vagy? :O
Az asszony szerint a McDonald's ban történt, mert ott elveszik a kártyát, hátraviszik leolvasni és visszaadják. Épp csak mibe telik a dolgozónak lefotózni a kártya két oldalát. A meki híres erről.
De lehet hogy az egyik online boltot törték fel, Aliexpresszen vásároltam párszor az elmúlt 30 napban.
Ali durva lenne...
Remélem nem az.
Mekis dolog nagyon durván hangzik :O
Először vettem dolgot az Alibabáról (az Aliexpressz eladóknak készült részlege - félig-meddig). A kártyás fizetés ott külön van beállítva, szóval az is lehet hogy ott volt a probléma.
A bank úgy néz ki megoldotta, eltűnt 2 vásárlás, a 3.-nál pedig az van kiírva hogy küldik csekken a pénzvisszatérítést. Egy indiai banki alkalmazott fószerrel beszéltem (gondolom vasárnap reggel nem volt senki más telefonközelben, vagy 20 percet várattak minket mire találtak egy embert). Ő azt mondta hogy a régi kártyám vagdaljam szét, az újat meg küldik a héten.
Szóval úgy néz ki hogy megoldódott a probléma.
Ja, még azt is megkérdeztem hogy akkor a rendőrséggel mi lesz? Erre mondja hogy "a bank majd megvizsgálja az ügyet, de ha be akarja vonni a rendőrséget, akkor saját maga tegyen feljelentést".
Mondjuk ez elég fura, majdnem 2000 dolláros a csalás, az úgy már bőven bűncselekmény.
És a bank weboldalán, törölték az utolsó 2 vásárlási kísérletet, tehát mit vigyek a rendőrségnek, ha a bank weboldalán az már nincs ott? :confused: Nem csoda hogy annyi bankkártyás csalás történik, ha a bank még a rendőrséget is kihagyja belőle.
A kártyaügyből videó lesz.
Addig itt van valami más.
Emlékeztek hogy a múltkor írtam hogy az asszony talált egy mobilt az úton.
Utánanézett és egy újabb modell volt, 250 dollárt érő. Igaz, rommá volt törve a kijelzője, de a telefon működött. Feltöltötte, mondta hogy megtartaná. Én meg mondtam neki hogy az kizárt, mert az is lehet hogy valaki ellopta, kidobta a kocsiból, vagy valaki elveszítette, ki tudja...
Szóval elkezdte próbálgatni a jelszavakat, és mondhatni rögtön sikerült neki. A jelszó néhány darab 2-es volt. A telefonban benne volt egy rakás fotó, meg egy vőlegény teljes neve. A vőlegény meglett Facebookon, a nő pedig rajta keresztül. FB-on kint volt a nő munkahelye is (pincérnő egy pubban), úgyhogy a probléma megoldódott.
Az asszony odavitte a telefont és odaadta a nő főnökének. Az meg annyit mondott hogy a pincérnő "telefonja mindig össze van törve, szóval a teljesen összetört kijelző az nála normális állapot".
Ennyi a telefon-sztori. :)
Videó Blog - #28 - Iskolarádió, besz@rtak a tanárok
https://www.youtube.com/watch?v=K2h6Ktbx458