A száraz venyigét nagyanyám összegyûjtötte, és a kemencét azzal szokta felfûteni sütéshez :)
Printable View
Jaja, a kemence meg a rakott kályha számolatlan mennyiségben képes elnyelni a venyigét, nyesedéket, kukoricaszárat :D
Apropó, most szombaton is lesz bolhapiac az eto-nál?
Gyerekek,valami egészen szürreális élményben volt részem,most értünk haza!
Ki ugrottunk megnézni egy közeli,bol-nak való helyet,potom pénzért alig hat számjegyû.Kis romos ház,zsákutca,a dombtetõn,négy vityilló.Közmû nincs,de minek is,ez csak a - már minden-mindegy csak ne ázzak - kategória lett volna.
Már az oda út sem piskóta,úgyhogy a mezõgazdasági úton teszteltük a 4*4 -et,aztán jött a domb,de mivel nem volt nyírva az út,és a faágak is ártanak a festésnek,gyalog mentünk tovább.Odaérve,ha nem sajnálnám a verdát azért fel lehetne menni.
Nem okozott csalódást,ide nem jön senki lopni,az tuti,a pótos-lada nem jön be,nincs is miért ide jönni.Egy évi tüzelõ meglenne csak az irtásból,meg a száraz fákból,több helyen fölvettem a kutyát mert nem volt kerülõ,és elmerült volna a pocsolyába.Olyan szinten koszosak lettünk,hogy haza felé kocsi mosás,mind a kettõnknek fürdés,most mindent mosok,még a kutya plédjét is.
Na és a kullancsok!Szó szerint söpörtem a nadrágomról,a kutyát ezerszer nézem át,mindig találok egyet a szõrébe.Jól lefürdettem,hogy lássam és az élõsködõket irritáló samponnal átmostam,potyogtak rendesen.
Na szóval,nézegetem a telket kívülrõl,jön a szomszéd :eek:. Itt lakik valaki?És igen a hölgy ott él életvitel szerûen,egy.... nem is tudom,nem akarok megbántani senkit,de gáz az biztos.Olyan volt a mint egy indián,de tényleg,cserzett bõr,vékony,szikár,hosszú egyenes fekete haj,koszos munkás nadrág és kabát.
Neki is ugrott a torkomnak! mit keresek itt?Folytathatnám,csak hát a nyomdafesték ugyebár.
El is ment a kedvem ettõl a helytõl.
Néhány kérdés azért felmerült bennem?
Vajon a hölgyet hová lehet sorolni? Õ az igazi prepper vagy belefutottam egy önfenntartóba?
Hol van az ember nagyobb biztonságban? Egy ilyen néptelen helyen egyedül/családdal vagy a nyáj biztonsága a faluba/városba?
Az biztos,hogy szép a hely,madár csicsergés meg minden,de a nyugalmon kívül nincs ott semmi csak derékig érõ gaz , vagy van, csak én a városi szememmel nem látom?
Nem tudom,de nekem olyan élhetetlennek tûnt a hely,bár kiváló búvóhely,de ha a szomszéd olyan vagy mégis felfedezik a zombik halálos csapda is lehet?
Mit lehet kezdeni egy ilyen szomszéddal? Mert a hölgynek biztos,hogy tökéletes,hogy csak voltaképpen Õ van az utcában,szerintem mindenki telkét a saját területének tekinti,ha másért nem hát azért,hogy csak õ egyedül lehessen a környéken.
Mindegy azért felírtam,mint "ha végképp nincs más jó lesz listára".
DooM akkor már tudod, hogy miért néptelenedett el a környék. :D
Úgy értette hogy fényképeztél-e mikor ott voltál. A magas füvet, a kullancsokat és a többit. :)
Ja,nem vittem gépet.Meg a telefont direkt otthon hagytam ;)
Azért felkeltette a hölgy az érdeklõdésemet,lehet meglátogatom és viszek valamit,vagy nem is tudom hogyan lehetne a bizalmába férkõzni?
Felteszem olyan szintû tudása van a túlélésrõl amirõl Mi csak álmodunk.
Egy összeomlás után,amikor már ki-ki alapon megy a buli,Õ biztosan tudja mit kell tenni!Most is ezt teszi,voltaképpen már túlélte a világvégét és most Abban az alternatív világban él.
Azok a dolgok,amikrõl mi itt diskurálunk( közmûvek hiánya,élelmiszer válság,védekezés a betolakodók ellen,ellenséges természeti környezet,pénzhiány,élelem termelés magunknak,portyázás,gyûjtögetés) számára mindennapi rutin.
Nem tudom Ti ,hogyan vagytok ezzel a dologgal,mi a véleményetek?
De azt hiszem egy új fogalom van körvonalazódóban.
Nem prepper,mert már túl van a felkészülésen,nem túlélõ,mert már túlélte a maga apokalipszisét.Akkor ki Õ,milyen meghatározás igaz Rá?
Csak óvatosan! Lehet hogy kannibál és magányos kirándulókra vadászik. :haha: