-
Itt a hideg, jönnek az egerek. A macskák már hadat üzentek nekik, hetek óta figyelik a hûtõszekrény alját, õrt állnak. Mikor alszunk akkor üldözés van, dübögve rohangálnak, feldöntenek mindent. Eddig csak sejtettem a dolgot, de ma láttam is. Bella macskánk nekifeszült az egyik mûanyag doboznak, mutatta hogy nyomon van. Kihúztam a dobozt, bevilágítottam elemlámpával, és ott volt az egér. Barna színû, a hasán meg fehér. És marha gyorsan fut, a macska meg utána, rohantak mint az õrültek, keresztül a konyhán. Nem aggódom, a macskák majd kezelik a helyzetet, ha elkapják akkor meg majd összeszedem az egér alkatrészeit. Így van ez nálunk minden õsszel és télen.
-
Az ilyen pocokféle egér lesz ilyen színnel nem?
-
-
A munkahelyem egy város szélén lévõ üzem. Körbe szántó és egy baromfi telep. Két-három naponta találkozok egy-egy haldokló egérrel vagy patkánnyal. Sok a rágcsálóírtó méreg az üzem körül. Sajnálom Õket, de kénytelenek vagyunk pisztítani.
Itthon is hallottam már a kaparászást a padláson. A pincében is van egy kis egérszag. Oda a hagyományos egérfogót rakom, az faszán mûködik.
-
Én ma engedtem el egyet. Elkapta az egérfogó, de nem múlt ki tõle. Próbált menekülni, hasztalan. Aztán kivittem a kerítéshez és közöltem vele, hogy ma új esélyt kapott az élettõl és remélem, van esze és többet nem találkozunk :haha:
-
Ez is megoldódott. Kimentem az elõbb a nappaliba és ott volt az egér, a macskák meggyilkolták. Kivittem és bedobtam az erdõbe. Sajnálom szegényt, de ez az egerek sorsa. :(
-
Javaslom az ultrahangos riasztót. Ebay-rõl pár száz Ft-ért be lehet szerezni és teljesen megbízható.
-
Kajakra mûködik?
A szúnyogok ellen való az nem bizonyult túl megbízhatónak...
Mondjuk az egér messze nem ugyanaz, mint a szúnyog :D
-
Nálunk is mûködik ilyen ketyere, de úgy látszik, hogy a helyi populációban sok a süket egyed :haha:
-
A másodikat is elkapták. A harmadik ellen meg kiadtam az elfogatóparancsot.
https://i.imgur.com/8TQOpei.jpg