-
Karácsonykor étel nem volt, most meg az Internet nem mûködött. Este 6-kor leállt és vagy 20 órán át nem ment. Idegeskedtünk rajta, nem tudtunk még híreket se olvasni. Bélyegeket kellett rendelnem, mert éjféltõl 11%-al növekedik a postai áruk. Mobiltelefonon kellett megvenni õket az utolsó pillanatban, de az is olyan lassan ment, meg nem találtunk a mobilos web-verzión semmit. Ha 5 perccel tovább tart vele a szerencsétlenkedés, akkor elbukok 140 dollárt. (40ezer forintot) De a tervem az volt hogy Internetezgetek hajnalig, és így nagyon nem jött össze a dolog. Ideg volt, aztán meg reggel mentem aludni.
Legalább karácsonnyal ellentétben most volt franciasaláta és rántotthús.
-
Kb. 1 hete a Youtube (gondolom véletlenül) betette az egyik videómat az ajánlott videók közé. Az elõbb a videó elérte az 1 millió megtekintést.
https://www.youtube.com/watch?v=d_nU57clT-A
A kevésbé jó hír, hogy Braziliából nézik, tehát hiába 1 millió nézõ, mert összesen valami 10 dollárt fizetett, amibõl egy gyorséteremben se lehetne venni egy normálisabb pizzát.
Persze azért még NAGYON örülök hogy tömegek nézik és rengeteg embernek tetszik. :tapsol:
Mondjuk itt a bizonyíték. Ha a Youtube nem cenzúráz és egyenlõen kezel egy kisebb csatornát, akkor az ilyesmi megtörténik. Régen sokszor elõfordult a több tízezres, sõt, több százezres nézettség. Egymilliós még sosem volt, szóval ennyiben ez új tapasztalat. :)
-
Nekem tegnap a youtube a másik csatornádról a szekrény-szemetelõs videód dobta fel a fõoldalon, nem tudom csak úgy oda tette mert szoktalak nézni, vagy azt is megreklámozta kicsit, minden esetre megnéztem ha már oda került :)
-
Azóta a videón már 2 millió a megtekintés. Meg közben a csatornám megugrotta a 10ezer feliratkozót. Erõsen nyitotta a csatorna a 2019-et. :thumbup
A vicces hogy francot se csináltam, egyszerûen csak annyi kell hozzá hogy a Youtube beajánlja és kész. Dõl a tömeg. Régebben elég sok trükk és taktika volt, most ez az egy ami számít. Hogy a Youtube ne akadályozza a csatornát, illetve hogy beajánljon a csatornáról egy videót. Ha egy tûrhetõbbet ajánl, akkor tízezrek, százezrek nézik meg. Vagy mint látható, milliók.
Mondjuk elég fura dolgok vannak ott. Rakás smiley, sokan értelmetleg dolgokat írnak alá, random leütött billentyûket, számokat. Vannak akik meg kérdezik hogy "Igazi fegyver?". Bele van vésve hogy 9mm. Le is van írva. Tán még a lõszer is mellé van téve. Akkor mi lenne?
:confused:
-
Hirtelen jött a -15 -20. Be is fagytak a csapok azonnal. 0 fok alatt a nappaliban. Macskák vize is befagyott.
Holnap lemegyek a ház alá és megnézem hogy mi a helyzet azzal az infralámpával ami oda van akasztva. Ha be lehet kapcsolni, akkor gondolom megszûnik a probléma.
Ez is, meg az Internet is, meg a munka is, meg az egészség is. Gyûlik a baj folyamatosan.
Még a városháza is találgat, a megye is, meg a falusi politikusgárda is. Emelik az adókat mintha muszáj lenne. 2 év alatt 40%-al. Most meg azt találták ki hogy fõbérlõk és a házukat elõadó emberek folyamatosan csináltassanak ház-állapot felmérést. Ami drága. Persze titokban szavazták meg, pár nappal karácsony elõtt, és nem is tudott róla senki. 1 hónappal késõbbre meg csináltak egy lakossági gyûlést. Minek? Már átszavazták, akkor mit mondjon a lakosság. -15 fokban. De volt meglepetés mert a kegyetlen hideg ellenére is megjelent 200 ember, mert az a helyzet hogy beidegesedtek akiket érint. Van esély arra hogy a helyi képviselõk visszavonják a dolgot.
Ez elég jó, ugyanis a következõ tervük az lett volna hogy MINDEN háztualjt rákényszerítsenek hogy rendszeresen csináltassanak házállapot felmérést. Indok? "javítaná a környéket, jó lenne a turizmusnak"
Micsoda? Hogy kolyan dolgokat állapít meg egy szakértõ (kb. 400 dollárért) aminek a javítására nincs pénze a tulajnak? És ha 400 dollárba kerül a felmérés, akkor annyival kevesebb jut javításra.
És hogy turizmus? Meg befektetés? Úgy néz ki minden út, árok, erdõ széle, mezõ, mint egy szeméttelep. Talán össze kéne szedetni a szemetet, ha már hülyére adóztatják a lakosokat.
-
Ok, most nézem hogy alig van tartalék vizünk. Megvettem a sok flakonos vizet hogy legyen, erre az asszony megiszogatta az összeset amikor volt csapvíz...
Az infralámpának még kell egy kis idõ hogy ideérjen, szóval nem tudom. Esetleg majd kérünk a szomszédtól. Nem tudom minek felélni a tartalékot, ha van jó víz a csapban is. Majd kitalálok valamit. :hogymi:
-
Hó van?
Azt tudtok olvasztani...
Viszonylag tiszta felétek a levegõ nem? Persze Legvégsõ eset.
-
Olvasztom, kézmosásra jó, budi leöntésre is. Amúgy nem nagyon esik, szóval friss hó nem igazán van. De nem gond, elvileg holnap lesz egy kis víz. Azzal kihúzzuk a lámpa beüzemeléséig amivel kiolvasztom a csövet és a tartályt.
Nem annyira nagy szám, tavaly nem tudom hány hétig voltunk így. Biztos leírtam ide is, azt hiszem 3 hét volt. Vagy 6.
-
Havat olvasztani energiaigényes...
-
250 Watt, kibírjuk. :) Általában úgy szokták hogy egész télen megy az infra, de én csak úgy tervezem hogy a nagyon hidegben kapcsolom majd be. Elég lesz az. A -5 az még elmegy, tán a -10 is, de mikor az alá megy a hõmérséklet, akkor már komoly zimankó van a ház alatt.