Holnap megyunk horgaszni, meg az erdobe a pottommel. Csak mi ketten. Csatolmány 5772Csatolmány 5773
Printable View
Holnap megyunk horgaszni, meg az erdobe a pottommel. Csak mi ketten. Csatolmány 5772Csatolmány 5773
Rizses-máj,tûzhely nélkül!
Csatolmány 5768Csatolmány 5769
csirke-tésztával,tûzhely nélkül!
Csatolmány 5770Csatolmány 5771
Mivel Ez a fórum,nem természet barátok közössége,hanem túlélõk közössége,így a nem is foglalkoznék vele érdemben(azt másik fórumon teszem+ a pecát is).
Egy kis gondolat ébresztõ a témához.
Súly/energia/elkészítési idõ/energia források/eszközök.
Itt kell rendet tenni a fejekben és kis képzelõ erõvel rendelkezni a várható helyzeteket illetõen.
Füst kizárva,mert észre vesznek
Súly minimum,mert még ott a gyerek,a kutya,az asszony,a nagymama,a betegséged,a fáradtságod,a menekülés...
Energiára a maximumra lesz szükségetek ami kihozható a batyuból.Találmány vagy lesz-vagy nem arra építeni nem lehet.
Elkészítési idõ.Na az nem lesz,ha lesz akkor meg ott a gulyáságyú csak sorba kell állni(legyen nagy az edényetek,ne bögrével állj sorba a gulyásért)
energia forrás.Vagy lesz vagy nem,mindenesetre nem szerencsés egy jó nagy fehér füst oszlop.
Aztán + mit kell melegíteni és fõzõcskézni?
Gyors levest? Ne már! Van vagy 50-100 Kcal,ezért nem érdemes bekormolni az edényt és idõt vesztegetni,Az összes fõzõs cucc terjedelme és súlya helyett,két napi energiát tudunk vinni.
Kávét?Minek? Egy levél koffein tabletta és meg van a heti turbótok! 5 gr csupán.
Szóval egy csajka vagy a képen látható edényke bõven elég!
Személy szerint nekem már a pohár is necces,hogy minek,de bent van :confused:
Csatolmány 5774Csatolmány 5775
Két példa!Az elsõn amikre valóban szükség lesz és el is fog fogyni.
A második képen a "konyha",nagyrészt "majd jó lesz valamire","kell az","mi van ha kell és nincs" jelszóval!
Nekem bent van,de erõsen gondolkodom,hogy a bögre helyett egy Mars csoki,a tûzgyújtó tabletták helyett,két energia szelet.És ez csak a konyha,ha elkezdenénk kiborítani a zsákot és tételesen átnézni.....!?
SZERINTETEK?
Szerintem a zacskós levesnek és a kv-nak is nagy a lélektani jelentõsége. Az otthon ízei, békesség, melegség. Zselével, vagy esbittel nem kormolsz, nem füstölsz és 5-6 perc pihi alatt bõven belefér az elkészítésük. Ezen felül jöhetnek a 3 betûsök MRE, NRG
Fém bögrém néha jól jön, pl múlt héten abból ettem a sültkolbászt, mert nem a szokásos cuccom volt nálam és nem volt bent az edényem teteje, amit általában tányérnak használok.
Ismét csak sajnálatomat tudom kifejezni, hogy nem látom az általad csatolt képeket, pedig a bejegyzésed ezzel lenne teljes:(
Elkezdtem edzeni kettlebellel heti kétszer, hogy növeljem az állóképességemet. Ha a helyzet úgy hozza igen nagy szükség lehet még rá. Bár igen sokat javult az itteni munkáktól, de azért vannak még korlátaim.
Azonkívül akárcsak Doom egy teljes fogrendbehozatalba is belevágtam, hogy ne legyen gond velük SHTF esetén. Ez egyébként is esedékes volt. Lesz min dolgozni:)
Aztán meg befõzés nagyüzemben. Már tele a spejz, pedig még éppen csak belekezdtünk. A héten málnalekvár, ribizliszörp van elrakva. Sajnos ki kell dobnunk 40 liternyi bodzaszörpöt, mert pezseg:( Nem tudom, hogy mit ronthattunk el...ugyanúgy csináltuk, mint tavaly.
Ha teheted öntsd egy hordóba Kamionos, önts hozzá 10-20 liter vizet (attól függ, mennyire cukrosan tetted el), és hagyd leforrni, fejtsd át, utána egy hónapig hagyd érni és fejtsd üvegekbe, jó lesz az még szûkösebb idõkre bodzabornak...
Úgy látszik ez a fogas történet mindenkinél beindult, március óta nyûvetem a beletörött, rohadt fogakat, holnap veszik a mintát, pár hét múlva hat vadonatúj fogam lesz.
Befõzés dettó, bodza, meggy, kajszi, josta. Lassan indul a savanyítás is, éreget a paprika, ubi, paradicsom. Körömvirág krém készült még.
Szereztem 4 egyforma 25 literes hordót gázolajnak, ezek a jövõ héten már tele lesznek, a kisebb csatos hordómat feltöltöttem hüvelyesekkel, rizzsel, tésztával.
Rendeltem még egy pumpás sörétest, vettem még 150 lõszert.
Kiegészítettem a nagyobb elsõsegély pakkot, sebösszehúzó, csipesz, érfogó, Dermazin krém (égés,fekély), fertõtlenítõ spray került még bele, jövõ héten még kerül bele 3 csomag antibiotikum és Contramal csepp (ennél már talán csak a morfin erõsebb). Vettem 15 deka aszkorbinsavat, 240 db multivitamint.
Nekiálltam futni.
Kaja, víz nagyjából oké, tüzelõ rendben.
Ruházat, cipõk rendben.
Még egy ponyva kell a platóra, meg egy aranyrúd a seggembe... Ezeket is megoldom két hónapon belül.
Nálam bõvült a tartós kaja készlet.
Kínai víztisztító beszerzése folyamatban.
Rendrakás (átláthatóság) kivitelezése folyamatban.
Önvédelmi fegyverarzenálom idõközönként bõvül.
Szárítok növényeket az aszalóval. Nemsokára megjön a megrendelt napelem az aszaló ventilátoraihoz.
Van forrásom nyílvesszõ készítésre. (ha érdekel valakit leírom) Kb. 250-300 Ft/42 cm-es vesszõ költségbõl kijön. (hegyek + farúd rendelés folyamatban, kakastoll az van itthon :) , bandázshoz meg van vékony rézdrót régi tévébõl) :)
Jön egy nyílpisztoly is hamarosan, vesszõt majd készítek hozzá.
Gyûjtöm az extra hdfilmeket, hogy legyen mit nézni internetmentes napokon. Ha majd áram sem lesz akkor ott van egy tucat könyv + köthetem A sálamat(nincs nagymamám aki kötne nekem).
Épp el lett téve pár üveg kovászos uborka télire Na benzoáttal. A pincében eláll egy darabig.
Gyûjtöm a vetõmagokat továbbra is.
Lesz még barack lekvár, szilvalekvár, ami nem befõzve lesz az megy pálinkának.
Csalamádé, savanyú uborka, dézsás savanyúság és savanyú káposzta.
Fokhagymát betakarítottam, jön a vöröshagyma és a burgonya.
Már többet tudok havonta áldozni a jövõre gondoló bevásárlásaimra.
Épp táraztam be Wc papírból és zsebkendõbõl(habár ez utóbbira viszonylag könnyû rendszeresíteni egy textil zsebkendõt, ezért inkább a Wc papírra összpontosítok).
Hanyagolom a számítógép fejlesztést, mert nincs is értelme mivel már be lett újítva rendesen és bírja is a strapát. Épp raktam egy hûtõ ventilátort a processzorhûtõ blokkra, mert eddig passzívban mûködött. Jött a meleg aztán itt 50 fokoskodott nekem nagyobb terhelés mellet. :)
A kinti Wc-t felavattam, most már csak használni kell szükség idején.
en vettem a napokban egy kis tobbfunkcios kutyut...
Csatolmány 5820
tegnap erkezet meg, epp tetszik. meglassuk egy ido utan h mutatkozik be.
persze, kinai, es olcso (http://www.dx.com/p/multi-function-1...urce=affiliate) mert nem akarok a prepperkedesre sok penzt kolteni.
ezt azert vettem meg kicsi es praktikus, ha utazok valahova a penztarcaban epp szepen el fog ferni.
Látom van rajta sörbontó és konzervnyitó is.
Nagyon hasznos dolog tud lenni ha valamiben hiányt szenvedsz.
Meg valami rések és lyukak, bár szerintem 1 férfiembernek ezek túl kicsi átmérõjûek. :D
Remélem érted, hogy ez csak 1 vicc, nem kell komolyan, venni még boltban sem. ;)