-
Azért (is) jó ezeket olvasni, mert ha jól látom egy mobilházban laktok ami fixen van telepítve. Itthon ennek nem igazán van semmiféle "kultúrája", nem túl sok valós információt lehet róla olvasni. Mivel engem baromira érdekel a téma számomra ezek a kis apróságok igen hasznosak. Tervezem ha egyszer sok pénzem lesz egy "nyaraló" (vagy inkább hobbitelek) szerû BOL beszerzését, amire nagyszerû lenne egy ilyen kis házikó. Viszont jó tudni, hogy mikre érdemes felkészülni.
-
Tudjátok mit utálok nagyon? Adónyomtatványokat töltögetni. Ilyen adó, olyan adó, amolyan adó, tömegével nyomtatom az A4-eseket, mindezt úgy, hogy pénz viszont nem igazán van. Követni is nehezen tudom hogy épp hány féle adót az év melyik idõszakában kell intézni. Lélekölõ egy dolog. :hogymi: Tavaly kifizettem egy adófajtát. Most január van, napokon át dolgoztam a másik fajtán. Ma feladom, de itt az Ingaglanadó, a féléves, amit februárban muszáj lesz elintézni. Márciusban van egy újfajta adó amit intéznem kell majd, de közben kezdhetek agyalni az éves országos adón, amit áprilisban kell leadni. Aztán jön a nyári ingatlanadó, amit be kell majd fizetni. :huuu:
Az miért nem lehet, hogy lenne január, és hó végéig számolj össze mindent és fizess be mindent egyszerre? Aztán békénhagyni az embereket 11 hónapon át? Nem lenne ésszerûbb?
Folyamatos stresszben tartás. Közben meg gondolkodom hogy "mit is kapok én ezért a befizetett adóért?". És nagyjából 90%-ban semmit. 10%-ból útjavítás meg ez az. A maradék 90% meg megy az katatologató, meg az képviselõk/hivatalnokok zsebébe. És a konzervatívok akik "adócsökkentésrõl" beszélnek állandóan, azok is adót emelnek.
https://media.makeameme.org/created/...ere-mrz6t7.jpg
Meg hogy "adózási idõszak". Ööö... az egész év az.
https://dutchreview.com/wp-content/u...-2016-meme.jpg
De olyan is van akinek minden hónapban kell adópapírokat töltenie. Van akinek negyedévenként. Én még jól is jártam, mert szólt a hivatal, hogy felejtsem el a negyedévest és elég lesz évente 1-szer csinálni az egyiket. Szuper. Mondjuk ha filléreknél többet keresnék, akkor csinálhattam volna tovább a negyedévest.
Kíváncsi lennék hogy vajon az alapító atyák mit szólnának ahhoz ami most megy. Õk egy nagyon pici adó miatt rágtak be annyira hogy hazáig kergették III. György király brit seregét.
-
mondjuk az szívás, hogy ennyit kell vele foglalkozni, de itthon lehet, hogy a mértéke durvább ám
-
Az biztos. Emlékszem hogy a magyar munkahelyrõl a gyárban vagy 40 oldalas paksamétát adtak a kezembe hogy "ez az adópapír, ezt töldsd ki". Igaz én meg se próbálkoztam vele, leadtam haverom anyjának, õ értett hozzá. Ahhoz képest az itteni nyomtatványok nem annyira vészesek. (Csak az összeszámolás a kemény. Meg mikor az egyik helyre rosszat írtam és aztán 10 hónapon át tartott mire eljutott a adóhivatal agyáig, hogy az egész csak egy pici hiba és minden ki van fizetve, csak az egyik rublikában 0 helyett mást írtam. Végül megértették, de hosszú levelezés kellett hozzá és 10 hónapig rágott az ideg hogy hogy lenetnek annyira értetlenek. Eleve ránézésre is láthatták hogy mi a gond, és a telefonban meg is értették, de aztán mégis jöttek a papírok hogy szerintük én milliomos vagyok és küldjek nekik egy zsák pénzt. Mikor végül megoldódott, nagyon örültem. Fél órás videó se lenne elég arra hogy elmondjam hogy milyen hajmeresztõ baromság volt az egész.)
-
Itt az idõjárásjelentés videó, amit ígértem. :)
https://www.youtube.com/watch?v=rjm3G3NKXXI
-
Na, hiába volt parti a szomszédnál, a végén mégse jött értünk senki, meg mi se mentünk sehová, de nem számít, úgyse hiányoztunk. Eszembe is jutottak Rambo bölcs szavai. :haha:
https://www.youtube.com/watch?v=3-l_Ofo7gNE
-
Rendeltem egeret, Kaliforniából küldték. eCommerce DHL, ami egy hét alatt ért el Illinois-ba, ahol elméletileg a Posta kellett volna hogy átvegye tõlük és továbbítsa nekem. Ami nem történt meg, mert valahol a két cég között elveszett az egér. 2 hét eltelt, sehol semmi. Szerencsére a bolt szólt hogy ne aggódjak, mert küldenek másikat. Remélem ezt gyorsabban küldik, nem ugyanígy. Itt az egerem, nem reagál semmire, szenvedek vele, a munka is baromira nehéz így, hogy húzom, de nem megy a kurzor. Talán megtört a kábel, ki tudja. Na mindegy, remlélem jön az az új egér hamarosan...
-
-
Á, az egér az nem annyira nagy gond. Küldenek másikat aztán kész. Addig kihúzom valahogy a másikkal. :)
-
Most írt a család Skypon, hogy meghalt a nagypapám. Néhány napja kórházba került, talán a gyomrával lehetett valami, és benntartották. Szegény az utolsó napjait egyedül is kellett töltse, mert a kórházban látogatási tilalom van az influenzajárvány miatt. Kb. 12 éve agyvérzést kapott, azóta nem is tudott beszélni, utána sok baja lett, szokszor el is esett. 62 éven át voltak házasok a nagymamámmal és nagyon szerették egymást, úgyhogy nem tudom hogy vele most mi lesz.