Na ebbõl megint egymás közti mutyizás lesz, vagyis mutyikerítés.
Megerõsített határvadász századokat, az a megállítóerõ, és gyorsított kiutasító ügyintézést. :D
Printable View
Azért figyelitek?
22 milliárd forint osztva 175 kilométerrel = 125.714 forint / MÉTER !
Ez aztán a k.rva drága kerítés.
Az egész egy színház a népnek, a háttérben meg néhányan jól keresnek a mûsoron.
Utána néztem, profi (porszórt, hegesztett) kerítésnek 1 oszloppal kb. 50 ezer forint (nettó, nem tudom, az állam visszaigényelhet-e áfát) lehet (nem találtam 4 méter magasat, számoltam) métere anyagköltségben.
Szép munkadíj a maradék 75 ezer forint (ha a másiknál áfásan számolom, akkor "csak" 62) méterenként (nem valószínû, hogy 1-2 óráig tartana 1 méter összerakása), kijöhet belõle 1-2 semmittevõ fõvállalkozó.
"Minden eddiginél több, 1302 határsértõt - köztük 201 gyermeket - tartóztattak föl a rendõrök a polgárõrökkel együttmûködve Csongrád megye déli részén szombaton - tájékoztatta a megyei rfk szóvivõje, Szenti Szabolcs vasárnap. A legnagyobb csoportot délután Ásotthalom külterületén fogták el a rendõrök, ott 104 afgán, 17 bangladesi, 12 szíriai és 7 pakisztáni állampolgár lépte át illegálisan a zöldhatárt. Eddig a legtöbb, 1296 határsértõvel szemben pénteken intézkedtek a rendõrök Csongrád megyében."
Hétvégén összesen 4235 határsértõ ellen indult eljárás
"A korábbi hétvégéknél jóval több, összesen 4235 határsértõt fogtak el a rendõrök országszerte péntektõl vasárnapig. A rendõrség honlapján olvasható összesítés szerint pénteken 1424, szombaton 1333, vasárnap 1478 volt az elfogottak száma."
Szerintem nem számoltátok a NATO drótot bele. De azért meglepne, ha történhetne beruházás mutyi nélkül.
Milyen 22 milliárd????Idézet:
A kivitelezés pontos költsége a technológia függvénye, a kormány az alapanyagokra és a közvetlen munkaköltségre 6,5 milliárd forintot különített el - tette hozzá.
Már megint a baromságon beszélgettek!!!! Vazze ne legyetek már ilyen birkák,hogy minden sz.rt bevesztek és hülyeségeket,korrupciót vizionáltok mindenben!
Titeket fog védeni vazze!!!!!!
Az összes újság 22 milliárdot ír. 6,5-rõl én még nem is hallottam.
"Lázár János Miniszterelnökséget vezetõ miniszter csütörtökön korábban azt mondta, a kerítés 20-25 milliárd forintba kerülhet, de ezt a kormányülésen többen túlzónak ítélték."
Az mondjuk igaz, hogy "a Népszabadság értesülései szerint", ami jelentheti azt is hogy a Népszabadság pofátlanul hazudik. Az összes többi hírportál tõlük vette át a 22 milliárdot.
Persze a 6,5 milliárd is sok lenne. Annyiból 1000 határõr 3 éven át teljesíthetne aktív szolgálatot és még a felszerelésükre is jutna belõle pénz. Ha a kerítésnek nincs haszna, akkor egy gombóc fagyi ára is túl sok érte.