Valami apróbb lyukú fém csirkeháló?
Printable View
Nem tudom, lehet, hogy azt is átrágja. De jó ötlet. Vagy ha nem, akkor talál "rést a pajzson" elég egy 2 centis nyílás és már bent van. De amúgy az egér szerintem az apró hálón is át tud bújni.
Hát, én azért nem tudnék ebben lakni éveken keresztül, a végén még beleszokok, és csak évekkel késõbb veszem észre, hogy kidarálódtam a társadalomból.
Másrészt az ilyen földalatti cuccok nagyon aranyosak, de jobban érezném magam egy ehhez hasonló térben, biztos nem lehet nagyon bonyolult normálisan megcsinálni ilyenre, hiszen az alapja mindkettõnek ugyanaz. Természetesen luxus képeket fogok bemutatni, de kis átgondolással nagyon hasonló simán készíthetõ, 5-10 négyzetméteren. Nem?
Nyilván az egész alapja a vízszigetelés, a legjobb lenne egy fröccsöntött mûanyag teknõ, mint az esõvíztartályok, de mivel ez nem elérhetõ, fóliával kell megoldani, nyilván fontos, hogy a fólián ne rágják át magukat a rágcsálók, így talán mögé is kell majd valami? A fóliát meg vízhatlan módon össze kell hegeszteni (hõvel, vagy szilikon ragasztó?)
Az egész pedig tartalmaz nyilván egy hõszigetelést a hõhidak elkerülése végett, ez lehet szalmabála, de sima kõgyapot is, ez gondolom a szigetelés és a szerkezet közé menne. A szerkezet meg gondolom ebben az esetben akár fa is lehet, vályoggal, vagy agyaggal? (Mi a különbség?) Kiszigetelve. Erre pedig menne egy meszelés.
A szellõzést is meg kell oldani, de ez a legkevesebb, és a nyílászárók pontos illeszkedését a szigetelésbe.
Trashy megoldásra lebontva én ezt úgy tudnám elképzelni, hogy körbebélelek egy gödröt tófóliával, rakok bele egy faszerkezetet, ha nagyon igényes vagyok kitömöm szalmával, azt pedig levakolom. Fölé meg ugye mehet a föld. És kész. Kis kreativítással olyan lehet mint a képeken (legalábbis nagyon hasonló)
Ugye?? :)
Csatolmány 1473Csatolmány 1474Csatolmány 1475Csatolmány 1476Csatolmány 1477
A második képen inkább csak a bal oldalra gondolok, nagyon profi szigetelése lehet de ránézésre egyszerû épület lehet, a berendezése is szimpatikus.
A többi képen meg nyilván a helyiség arányaira, burkolataira gondolok.
Nem vagyok milliomos, de ti is tudjátok prepperként, hogy (fõleg a mai állampolgári általános kiadások mellett) 50,100 e forint valamire nem összeg. Nyilván ide nem kell engedély, statikus, és prémium minõségû építõanyag, így max egy kis kályha kell, pár házilag barkácsolt bevilágító, egy faszerkezet helyi fából, valamennyi burkolat, tófólia, esetleg kõgyapot, meg vakoláshoz anyag. Szerintem 50-bõl de max 100-ból biztos kijön. És tuti biztosíték akár hajléktalanság (amirõl tudnak azt el lehet tõled venni, de amirõl nem, azt már nem, márpedig a mai társadalmunkban elég sok a teljes kisemmizés, ráadásul gyakran úgy oldják meg, hogy ha ráadást nem fizetsz, le is kell ülnöd..) akár természeti katasztrófa esetére is.
Nyilván érdemes valami rokon nevére iratott saját gazos telken létrehozni :) De én nagyon úgy gondolom, hogy egy saját telken törénõ akármilyen tevékenység feltûnõbb, mint egy olyan helyen, ahova sz*rni se megy be senki annyira gazos. és messze van mindentõl.
Gondoltam egyébként olyan bunkerra is, ami olyan mint egy csonka gúla, 1,5 méter magas, 2x2 méteres alapja van, a tetején pedig egy 60x60-as bejárat van.
Körbe lenne szigetelve, alul lenne egy ágy, Oldalt hálók, amik mögé be lehet tenni vízet, élelmet, ruhát, alapvetõ felszerelést. Felül meg egy aknaajtó. És ennyi az egész, "meleg" fekhely. Az alapfunkció a fekhely és tárolóhelyiség lenne.
Ez már készülhetne mûanyagból, csak össze kellene "hegeszteni" a mûanyag lapokat. (kb 15 négyzetméternyit) De akár acéllemezekbõl is elkészíthetõ. Több ilyet is elhelyeznék különbözõ területeken.
Csatolmány 1478
Ha mûködik, akkor így lesz megoldva :) Köszi.