-
Szerintem csak arról van szó hogy ha elképzeljük ahogy kutyák, macskák és madarak ágakat gyûjtenek tûzhöz, akkor mindenkinek mesébe illõ kép jut az eszébe.
Komoly SHTF-ben a madár az étel (valószínûleg mindegyik, legyen az galamb, sas, varjú vagy bármi más). Kutya védelemre használható, a macska meg persze irtja a rágcsálókat, esetleg fog is valamit. Nálunk a macskáink nem csak pici egeret fognak, volt olyan kis termetû macskánk ami nagyobb patkányt fogott mint õ maga volt. Azt meg már A pusztító címû Stallone film óta tudjuk, hogy a patkányburger az finom. ;)
-
" Szerintem csak arról van szó hogy ha elképzeljük ahogy kutyák, macskák és madarak ágakat gyûjtenek tûzhöz, akkor mindenkinek mesébe illõ kép jut az eszébe. "
A lényeget Túlélõ leírta . Sokszor nonszensz , álomvilágbeli dolog , amit írsz ... A felforgításhoz meg annyit , hogy a beépített ügynökök még idõnként találkozni is szoktak más biztos beépített ügynökökkel a fórumról , és nem álomvilágban élnek , hogy majd áruház , iroda álmenyezete felett laknak , vagy csatornában , vagy más nyaralójában laknak , ha úgy adódik ....
-
Pedig más nyaralójában lakom :D vagyis laktam októberig, most víztelenítés lesz áprilisig. Csak fizetek is érte. szóval hellyel közzel bejött az irány. lassan meglesz a saját is illetve BOL ok a környéken.
-
-
Kutyájuk mentette meg a hódmezõvásárhelyi család életét
2017. 12. 26.
"Nyüszített és zavartan viselkedett egy hódmezõvásárhelyi család kutyája, így jelezte, hogy baj van: magas a levegõ szénmonoxid tartalma a lakásban. A baleset egy nappal az ünnepek elõtt történt – adta hírül az RTL Klub Híradója.
A kiskutya ébresztette a családot, ezért nem történt tragédia.
A családfõ az RTL-nek elmondta, október óta fûtenek, sokáig nem volt gond a kazánnal. Aznap este, amikor a kutya rosszul lett, azonnal sejtették, hogy mi lehet a baj. Az apa elzárta a kazánt és kinyitotta az ajtót, hívta a mentõket és a tûzoltókat.
Mindenkit kórházba vittek, ahol megállapították, hogy az egyéves kislányuk szenvedett enyhe szénmonoxid-mérgezést. A szentesét azonban már otthon tölthették."
https://24.hu/belfold/2017/12/26/kut...csalad-eletet/
-
A kutyáknál hasznos funkció lehet még a szarvasgomba keresés. Elméletileg jobb, mint a malac, mert a malacot nehéz visszatartani attól, hogy megegye, kezd is kikopni a divatból, kitúrták a kutyák. Viszont szerintem prepper szituációban nem érdemes ezzel foglalkozni, mert nem jó a ráfordított energia-kajamennyiség aránya.
Kutyát beteg/sérült családtag/csapattag esetén is hasznos lehet kiképezni. Itt nem csak a vakvezetõre, hanem pl. mozgássérült segítõre is gondolok: feladja a leesett tárgyakat, stb.... Egy sima csonttörés esetén is hasznos lehet, h odaadja az elejtett mankód vagy odavisz valamit az asztalról, hogy ne kelljen felállnod.
Amúgy én is 3-4 tagú keverék falkára szavazok házõrzés esetén. Saját tapasztalat, hogy simán vadászgatnak maguknak eleget a mezõn, nyáron szinte sosem eszik meg a tápot. Munkát is megosztják, tisztában vannak vele kinek mik az erõsségei.
-
Szerintem ha nincs kikepezve semmire se akkor is haszna van, erzelmileg feltolt, ha magad alatt vagy es mar feladnad. Tenyleg huseges tars, es egy SHTF alatt ha mar csak azt kihasznalod, hogy jobbak az erzekszervei (hallas, latas, szaglas), es a megerzesei, elobb eszre vesz barmit mint te mar nyertel vele. Melletunk mindig volt, es lesz is kutya.
-
-
Szerintem próbáld meg a dolgot. Ha sikerül lesz tüzifád, ha nem sikerül akkor is lesz egy kutyád.
Én nem tökölnék vele. Ami erdõkben járni szoktam ott túl nagy fák vannak ahhoz, hogy egy kutya elvigye. Az apróknak meg nincs fûtõértéke. A kutyának szállítható méretû ágakból kevés hever a földön.
-
1 Csatolmány(ok)
2,5 hete született 9 labrador kiskutyánk. Sajnos már csak nyolcan vannak.
Nagyon szépen fejlõdnek, már kinyílt a szemük. Ma kapják az elsõ féreghajtót. Nem reklámozni akarom, de ha valakit érdekel nyugodtan írjatok, mert mind eladó sorba fog kerülni.