Tehát, ha komposztfolyamot akarok tuningolni, nyomhatom a pétisót, csak vigyázni kell túl ne hevüljön?
mennyi túl meleg? mennyit bírnak ezek a kis élõlények?
Printable View
Tehát, ha komposztfolyamot akarok tuningolni, nyomhatom a pétisót, csak vigyázni kell túl ne hevüljön?
mennyi túl meleg? mennyit bírnak ezek a kis élõlények?
Tulelo. Ti hogy nem fagytok meg 2 hosugarzoval? Nekunk gaz kazan van es folyamatosan megy, de 19 foknal nem tudja feljebb futeni a hazat, mondjuk ez egy oreg haz es kint most -18 fok van. Megyek is a Home Depotba es veszek egy plusz hosugarzot.
Az idén még nem tekertem a radiátoron...a * -on van..de nincsen hideg este sem...
Igen..voltaképpen csak a külsõ ,egy fal van kitéve a hidegnek....és meleg vizet is csinál a közösség.A strang csõbõl percekig langyos víz folyik,gyors mosakodáshoz,mosogatáshoz pont elég...nem fogy a drága pénz.
Az elmúlt napokban hûteni kellett a lakást szellõztetéssel ,mert a nagy ablakokon tûz be a nap és nagyon meleg volt a lakásban.
A baj ezzel az egésszel az,hogy nem tud a szervezet hozzászokni egy adott hõmérséklethez.Tapasztalataim szerint kb. egy hét kell,hogy ráálljon az ember a hidegre - melegre és utána már olyan mintha normál hõmérséklet lenne.Bolond ez az idõjárás.
Ma megegyeztem egy raklap gyarto ceggel, a veg darabokat meg a selejtet elhozhatom ingyen, 3 naponta egy futora valo. Apro darabok, csak lapatolni kell a kalyhaba. Igaz hogy fenyo, de sok van es ingyen.
Sziasztok!
Elég rég nem jártam itt, pár éve. Lenne egy kérdésem. :)
Debrecenbõl egy környékbeli kisebb városba költöztem, mivel itt volt megfizethetõ áron ház. Gáz nincs bent (nem is kell). Vízteres kandallóm van. Ha esetleg elmenne az áram hosszabb-rövidebb idõre, akkor ugye a keringetõszivattyú nem dolgozik, így felforrna a víz. A rendszer nyitott, egy henco csövön keresztül ki van vezetve a tartályból az ereszcsatornába, így forrás esetén ott jön ki a víz (tesztüzem alatt sikerült egy kicsit forralni :D ). Tehát a kérdésem az lenne, hogy ha nincs áram és a rendszerbõl leengedném a vizet, akkor vajon lehet fûteni vízteres kandallóval? Nyilván csak lokálisan, ahol a kandalló van, de ugye az is több, mint a semmi.
Ha elmegy az áram, egyszerûen zárd le a keringetõt, és az elkerülõcsövön gravitációsan megy a központi fûtés, mivel nyitott a rendszered. Ha nincs elkerülõcsõ, akkor építtess be egyet, mert egyszerûbb megoldás, mint víz nélkül fûteni vizes kandallóban :) Ami amúgy is elég lutri.