Nekem ebben más a tapasztalatom.
Printable View
két hétig nem eszik valaki???....ha ráérek beveszem,de most nincs idõm rá :)Idézet:
Egy átlagos felnõtt szervezet napi energiaigénye 2000-3000 kcal körül mozog kortól, nemtõl, fizikai aktivitástól függõen. Ha ezt a bevihetõ energiamennyiséget csökkentjük, akkor az izomsejtek és vázizmok leépülésétõl az immunrendszer meggyengülésén át, akár halálhoz is vezethet a megvonás.
Az éhezés szakaszai
Az anyagcsere alkalmazkodása alapján az éhezés három szakaszát különböztetjük meg. Az utolsó étkezéstõl számított 12-18 óra, mely még a felszívódás utáni szakasz. Ezt követi a korai, nem adaptált éhezés 2-3 nappal az utolsó étkezés után kezdõdik, és legfeljebb egy hétig tart, majd végül a krónikus, adaptált éhezési szakasz következik 7-10 nap után.
Az éhezés végkimenetele
Az éhezés során a test zsírszövetei megcsappannak, az izomzat sorvad, a csontok „kiugranak”, a védekezõképesség romlik (az immunrendszer hiányos mûködése miatt), majd éhezési ödéma alakulhat ki (a vérplazmában lévõ fehérjék hiánya miatt az érpályából a folyadék a szövetközötti térbe kerül). Mindezek mellett a minimális sóbevitel miatt csökken a vérnyomás, amely hirtelen teshelyzet változtatáskor az agyi vérellátás elégtelenségéhez, ájuláshoz vezethet.
Elkezdõdik a csontok mésztartalmának csökkenése, károsodnak a zsigeri szervek (máj, vese, belsõ elválasztású, hormontermelõ mirigyek), végül a szívizom is sorvad (atrophizál) és a létrejövõ ionzavarrok, hiányállapotok miatt végzetes szívritmuszavar jelentkezhet.
Van egy programunk, ahol a vállalkozók 30 órára kimennek a "vadonba" és ott kell feladatokat megoldaniuk. Az az általános tapasztalat, hogy 10-15 ÓRA után már nem bírnak menedéket építeni, nem bírnak tüzet gyújtani, fát hordani, sõt többeket még arra is figyelmeztetni kell, hogy igyon. Ez a tapasztalat jónéhány program után. Ezek ismeretében kétkedéssel fogadom a sok napig nem ettem és tök jól voltam címû híreket.
Sok történet van arról, hogy XY mennyi ideig nem evett, csak ivott, meg fényt evett, meg fotoszintetizált, meg mit tudom én mit mûvelt. Lehet. Én csak azt tudom, hogy aki eddig velem és a társaimmal kijött az erdõbe és azt csinálta, amit mi, az este úgy tolta a szalonnás-sonkás szenyát (értsd: egy nagy szelet sonka két vékony szelet szalonna közt:D), hogy öröm volt nézni.
Másik. Egyszer kb. 5 napig nem ettem szilárdat, csak ittam mindenfélét. Azon túl, hogy a család idegeire mentem, (caffard) a munkán is megsínylette, vezetni is életveszély volt, meg minden ilyesmi. Nekem nem elég az innivaló. Bocsika.
Karig Sára író, mûfordító Vorkután volt valami nehézfém bányában. (Isten nyugosztalja) Sokat mesélt arról, hogy X idõ multán gyakorlatilag mindent megettek, amit találtak, és ami nem volt mérgezõ, füvet, fakérget, még az agyagos talajt is!!! Azt mondta, hogy a talajtól jobban lettek (gondolom, ásványi anyagokat vihettek be), másrészt átmenetileg csitította a gyomorkorgásokat. Azt mondtam hogy olyan hangosan korgott a gyomruk, hogy az õrök messzirõl meghallották és megalázóan, gúnyosan kiröhögték õket.
Azt írtam volna hogy ha megeszik õket, nem abban haltak meg nem ették meg egymást haláluk után sem. És nem azt írtam hogy harcképesek voltak 120 nap után hanem azt hogy éltek, éppen hogy éltek, ha felére csökken a testsúlya egy átlagos testalkatú embernek az radikális fogyás ami nem normális, életveszélyes.