Nálunk vasárnap,2014 07 31
Printable View
Azért írtam ,hogy nálunk mert tutdja a fene ez egységes e
rendben, köszönjük szépen!:thumbup
Ezt tervezem megvételre a közeljövõben...van már valakinek tapasztalata vele? Mindenféle alkalmazási területre gondoltam (családi túra, készenléti zsák, egyéni többnapos túra stb...)
http://www.militaryplaza.hu/f1_franc...s_hatizsak_779
Lebeszéllek róla van jobban kihasználható, kényelmesebb annál.
Pl.: Német Bundeswehr 8500 Ft. ITT a fórumban olvashatsz róla.
Igen...erõsen nézegettem azt is :). Az, hogy utángyártott "olcsóbb" verzióként tüntették fel egy oldalon a francia felé billentette a mérleget. Ezek szerint azonban van vele jó tapasztalat lehet mégiscsak a Bundeswehr lesz. Köszönöm.
Akkor kicsit még rágódom ezen :)
Állandóan matekolok a könnyû és teljesen vízhatlan tárolókon/rendezõkön -> hátizsákba.
Mi a véleményetek errõl: mûanyag tubus? (ezek a nagyobb mûanyag PET palackok kiinduló alapanyagai - gondolom a kupakja is szabvány)
Most akciós, igaz ~340/db-ért így sem túl olcsó, de a tartóssága azt hiszem örökélet +1év (sajna min. 10db-tól lehet rendelni)
(elnézést, nem találtam másik topicot ahol rákérdezhettem volna)
Én inkább a fém dobozokért vagyok oda. Ha nagyon vízhatlanná akarom tenni, akkor körbetekerem a fedelénél szigszallaggal.
a körberagasztás (vagy pl az óvszer) no1:thumbup
viszont ez alkalomadtán talán könnyebben kezelhetõ lenne (+ igaz, hogy az alakja miatt tárolható cuccok köre korlátozott, de olyat is lehetne benne tárolni, amit fém dobozba nem szívesen tennék, pl.: különbözõ folyadékok)
Útban van 1 katonai víztisztító német gyártmány. Olx-rõl kértem.
Amint megjön, ki is próbálom.
Csak nem rosszabb mint a kínai.
Szerintem ez lehetett az 12ért http://olx.hu/hirdetes/tuleles-vizpu...tml#e52bb2dd91
Nagyon átcsomagolt kínai szaga van a cuccnak
ez a kinai 20 usd ért átcsomagolva
Szerintem is. Inkább vedd meg a kínai weboldalról töredék áron. :)
Már megvette az a gáz..én sem lelombozni akartalak ezzel a kínaiszagú dumámmal, csak szerintem 1az egyben az, ami ugyebár ebben az esetben nem azt jelenti, hogy szXrt vettél, mert a kínai szûrõkrõl a visszacsapószelep hibája, meg a gyakori tisztítási igénye mellett még nem nagyon hallottam rosszat, hanem azt, hogy kb dupla az ára.
Remélem legalább a szállítás 1-2 napon belül megtörténik...így az 1 hónap várakozást megspóroltad:thumbup
Legközelebb ebben a topikban elõre kérdezni javallott:)
Igen a szállítás megtörténik.
Már korábban feldobtam a témát hogy hol érdemes ,választ is kaptam, de a rám jellemzõ "most, mert van és kapkodjunk" szitu bejátszott.
Ez van, már mindegy, ha már duplaáron vettem.....
A visszacsapó szelep hibáról valamit írjál légyszi, vagy aki találkozott már vele.
Köszönöm.
Csak homályos emlékeim vannak, de valami olyasmi volt, hogy ez a szelepecske egy kis mûanyag golyó amit rugó tart a helyén, ami a folyadék visszaáramlását hivatott megakadályozni. Ha ez bekrepál, akkor vagy a mocskos vizet nem szívja be, vagy a tisztát nem tolja ki a rendszer..
Carpath Skiver (Blade Shop). Ilyen van itt valakinek?
Már nem rendelhetõ, de ez álmaim egyik netovábbja. 10cm-es pengével jobb lenne nekem de így is elfogadnám.... 1cm ide vagy oda...
Lehet egyszer csináltatok valakivel egyet ha nem lesz késõbb se. Gyûjtenem kell addig...sok volt a kiadás mostanság....
Viszont van itt a kis városunkban egy kovács. Kovácsoltatnék vele egy kis baltát.
Van egy Husqvarna élvédõ bõr tokom szíjjal, gondoltam lesz majd belevaló is. Egyenlõre csak árat kérdezek.
Kíváncsi leszek mennyi lesz az annyi....nyelet majd faragok bele én magam.
Ha kovácsoltatsz javaslom ezt alapul venni
http://gox.hu/images/szabo_balta/szabo_03.jpg
Köszi, már néztem. Jó ez az oldal! Hasonlóban gondolkodok én is, de a bõr élvédõm jó ha 8-10 cm, tehát nem egy nagy jatagány lenne.
Könnyû, kicsi és remélhetõleg használható. Vehetnék boltba is pár ezerért mert azok is jók,
de tudod hogy van ez......ezt inkább érezném magaménak, ilyen nincs még egy. Ezek csak tervek.
Azért köszi mégegyszer.
.....Ennyi erõvel tomahókot is vehetnék......
vagy elõször vehetnél egy fejszét és utána csinálhatnál hozzá egy tokot:D http://magyarprepperforum.org/showth...ghlight=fejsze
Egyszerûbb lenne az igaz, ha veszek az is az olcsóbb 1500-2000 ft-s lenne.
Az otthonit nem spájzolom be mert ha nincs a helyén és kell akkor az a baj.
Gondoltam kis dizájnt vinnék bele. Majd meglátjuk.
Megláttam az izsákot ami pont jó lenne nekem:
A Bushcraft.co.hu-n. Tanki készítette ha jól emlékszem.
Remete hátizsák a böcsületes neve.
Na ez az egyik vétel amit nem kapkodok el az biztos. Nem szeretnék otthon izsák gyûjteményt.
Ölég jól!!
Ilyet Rendeltem Lovász Gyula késesmestertõl, csak némi változtatásokkal:
pl 10cm-es penge, sima pengehát, markolat vége....meg ilyenek....
Talán októberben kézhez veszem, most sok a dolga.Alig várom!
http://www.bladeshop.hu/www-bladesho...Carpath-Skiver
Régóta keresgélek és most megleltem a nekem valót. Ahogy valahol olvastam: "Kést csak akkor ha szerelem elsõ látásra."
Ez az volt.:D
Gyula elég gyorsan dolgozik a többiekhez képest..Kihozza neked 22-nél olcsóbban? Az jó! Gyula minõségben is rendben ahogy hallom.(vagy ha nem, javítja szó nélkül)
A készítési idõre visszatérve..én 2.5 hónapja várom a késemet és még mindig nincs nálam(bár már kész van állítólag..a héten valamikor érkezhet)
De egy Hegyespengénél lehet akár 7 hónap is..Múltkor Hegyes Sanyi nekem 6 hónapot mondott egy vaddisznóra:thumbup
Annyit mondott, hogy lemegy a késkiállítás és utána tud nekiállni. Október végére számítok rá igazán, de majd kiderül menet közben és
sajna nem hozza ki 22-nél olcsóbban, inkább drágább lesz.
Számítottam rá, elfogadtam az ajánlatát ez van és remélem lesz is.
Ha kész lesz egy ideig csönd lesz kés ügyben, mert "szinte mindenre" meglesz a penge.
Innen rendelt már valaki valamit?
http://www.euro-kes.hu/
mer találtam 36 ezer ft ért Zero Tolerance bicskát ,csak fura,hogy majdnem az összes ilyen magyar oldalon 50 ezer ft körül van...
igaz itt azt irják 46 ezer ft van leárazva,de mégis,nem szeretnék hamisitványt venni.
Arra nem gondoltál, h esetleg a többi nem eredeti? Mert minden hamis ami nem kínai.:haha:
Akarok venni egy kézi rádió scannert hordozhatóság végett. Átnéztem a kínálatot, de nem igazán tudok dönteni, hogy milyet vegyek.
Gondolom vannak ebben a kategóriában is jól bejáratott márkák/szériák.
Ami elõnyös számomra:
AAA vagy AA akkuval/elemmel történõ üzemeltethetõség..
Minél nagyobb frekvenciatartomány lehessen vele befogni. (AM, FM, CB, PMR, HAM, légiközlekedés, 25 - 960 MHz hellyel-közzel)
Szeretnék a legalitás határain belül maradni, így a hallgatózás elég lesz egyenlõre.
Strapabírósága legyen minél jobb.
Ha tudtok írjatok valami eszköznevet, linket, kiindulópontot stb...
Köszönöm elõre is!
Nekem egy Maycom fr-100 van.
Akkor ezek szerint megfelelõ amit néztem:
Uniden UBC 92 XLT: http://www.conrad.hu/conrad.php?name...cts&pid=931092
Az Ebay-hez képest sem drágább sokkal, van utánvét ami nekem fontos és csak 1100Ft-ba kerül a szállítás.
Egy vélemény is van a terméknél és egész jókat ír róla.
Nem olcsó a többi szkennerhez képest, de széles frekvencia sáv vételére képes, tárolhatóak a csatornák benne, adnak hozzá két ceruza aksit és töltõt is.
Aprólékos frekvencia váltási lehetõség, így megtalálható a legmegfelelõbb vételi frekvencia, na ilyen még nincs itthon.
Persze ahogy elvárható, hallgathatom az AM/FM rádió adókat is.
Mindennapos, hosszútávú használatra megfelelõ.
Ha fontos a CB sáv, akkor mindenképpen olyat keress ami tudja az SSB üzemmódot. A "nagy CB-sek" ugyanis ezt az üzemmódot használják. Az AM szinte kihalt, az FM a CEPT szabvány miatt (max. 4W teljesítmény) csak rövidtávra jó. CB-n életet leginkább az SSB-n találsz.