Remélem internet van és nem kell hozzászólásonként elbiciklizned a postára!
Printable View
Remélem internet van és nem kell hozzászólásonként elbiciklizned a postára!
Van néhány fajta, remélem jól választok, nem akarok valami rettenet béna szolgáltatót, mert akkor dolgozni se tudok, az meg nem lenne túl kellemes dolog. :)
Jön a UPS, megáll a ház elõtt, hozza a csomagom. Erre mondja a fickó hogy tudom-e hogy fizetni kell. Nézek rá, hogy oké, de hogy. Mondja hogy csekken. Kérdem hogy online nem lehet? Mondja hogy nem, hanem csekken kéne. Ha nem most, akkor meg visszajöhet holnap. Mondtam neki hogy oké, akkor holnap jöjjön vissza. Még mondta hogy mennyit kellene fizetni. Jó, de miért nem küldenek email értesítést? Beleírhatnák hogy mit írjak a csekkre, mennyi az összeg, ki a címzett /vagy mi. Azt se tudom hogy a UPS az minek a rövidítése. A DHL szokta hozni a csomagjaimat, azoknál nincs ilyen gond. Kihozzák, aztán késõbb küldenek egy számlát és online kifizetem õket. Úgy tûnik hogy a UPS az sokkal bonyolultabban csinálja. :hogymi:
Ma ideértek a ház papírjai. Így 2-3 hét után már ideje volt. :)
Ha nem laktál még "elhagyatott helyen", készülj fel arra, hogy vissza kell majd hódítanod a vásárolt birtokodat és házadat a természettõl. Ez nem is megy egyszerre. Elõre borítékolom, meglepetésekben gazdag, jó móka lesz:) Addig is vegyél bõségesen rágcsáló irtó szereket és ultrahangos egér (patkány) riasztót. Az ebay-en egész jó árakon kapsz ilyet. Egy félét leteszteltem, bevált. Az egér/macska küzdelem hatékonyságában ne bízz, mert a macska gyakorlatilag tenyészti az egeret. A vérében van, hogy nem irthatja ki, mert akkor éhen halna, vagyis spórol vele. Leginkább a satnya, kiszelektálásra alkalmas egyedeket öli meg. Az ép, egészséges példányokat nem, vagyis fenntartja a génállományt. Ha pedig a padlásra mész, tegyél magadra védõszemüveget, vagy plexi álarcot, mert jelentõs valószínûsége van annak, hogy ott bagoly fészkel. Ezek között több faj akad, amelyik nagyon vehemensen védi a territóriumát akár egész évben és az embert is megtámadja. Jellemzõ képviselõje pl. a macskabagoly (Tawny Owl, Strix aluco). Az én padlásomon is van. Sosem szabad utánozni a hangját, mert pillanatok alatt kikaphatja a szemed. Sokan jártak már így. Egyébként jó barát, semmi gond vele. Én pl. örülök neki.
Nem akarok én hódítani, van egy kis terület a ház körül, fûvel, de az erdõhöz nem nyúlok. Az a tervem, hogy néhány gyümölcsfát ültetek az üresebb területre. A ház nincs lelakva és elvileg égig érõ fû sincs körülötte, szóval azzal nem lesz gond. Padlás nincs és (még pince) se. Bár ez utóbbit majd pótolom egy óvóhellyel, ha lesz rá pénzem. Néhány egérfogó tényleg nem rossz ötlet. Bevallom erre nem is gondoltam. Most úgy néz ki hogy 5 macskát viszünk, szóval azért remélem hogy valamennyire õk is kiveszik majd részüket a rágcsálók elleni harcban. :)
Kicsit utánajártam hogy miféle állatok vannak arrafelé az erdõkben. Hiúz, vöröshiúz, szürke farkas, 3 féle szarvas, 2 féle róka, kojot, 5 féle mókus, 3 féle menyét meg még egy csomó fajta.
Az erdõnek van szegélye? (bokros törpefás)
Lehetne egy gyümölcsösbõl álló szegélyt csinálni neki ha nincs és nem bánod hogy eltakarja az erdõt.
https://deepgreenpermaculture.files....est-garden.gif
A gyümölcsfák alatt meg árnyék vagy félárnyék kedvelõ zöldséget(bab), gyümölcsöt(földieper) lehet termeszteni.
ne felejtsük el hogy a nagyobb gyümölcsfák alá elfér pár bokor(biszke, ribiszke. ezeknek árnyék kell) is, ha helytakarékosak akarunk lenni!
Nincs semmi, egy egy földút, mindkét oldalon erdõvel. Nem hiszem hogy lenne szegélye. Már ha a villanyoszlopokat az egyik oldalon nem vesszük annak. Még nem tudom hogy pontosan hogy lesz, de az biztos hogy van egy kertészet a közelében, úgyhogy tudok majd facsemetéket és bokrokat venni. :)
Azok komoly védelmet igényelnek majd, ellenkezõ esetben a vadak mindent elintéznek neked. Én ezért nem kertészkedek. A biodiverzitás mindig a mezsgyehatárokon a legnagyobb. Az erdõ és a telked találkozása is ennek számít. Ott mindenféle állattal fogsz találkozni. Ki kell alakítani, hogyan éljél velük harmóniában. Akkor már nem fognak meglepetést okozni. Az én telkemen mindig van egy õz. Teljesen hozzánk szokik. Van, hogy reggel a bejárati ajtónál találkozok vele, ott fekszik. Már el se rohan, legfeljebb tartja azt a 3-4 m-es távolságot. Idõnként lakik a ház mögött, közvetlenül a falnál egy szarvas is. Azok is hasonlóak. Sõt volt már olyan, hogy a fiatal szarvasborjú kíváncsiságból kilóméterekre elkísért. De ugyanezt megteszi a szajkó is.
Ha pedig véletlenül valahonnan hatékonyan és esztétikusan szeretnél az egérnél nagyobb vadállatot távol tartani, akkor tudom javasolni a villanypásztort :D
Van napelemes-akkus verzió, de ez jól mutatja, hogy nem fogyaszt sokat.
Ha a kutya ellen mûködik (és mûködik) akkor a kojot ellen is! A birkához való a legerõsebb
Arra gondoltam hogy veszek majd drótkerítést és körbekerítem vele a kiskertet.
Tegnap sétáltam és elhaladtam a kisbolt elõtt. Ott volt a pénztáros, telefonált. Hallottam ahogy mondta valakinek hogy fél, meg zaklatják. Hogy a közelben lakik de minden nap rettegve megy haza, mert folyamatosan fenyegetik. Amit még kiszûrtem a beszélgetésbõl, hogy vagy a gyerekeit is félti, vagy az lehetett hogy fiatalok csinálják ezt vele. Bármelyik is a helyzet, egyik se jó. :(
Amúgy kedves nõ, szokott köszönni ha arra járok. Most nem köszönt, mert teljesen ki volt akadva a szerencsétlen.
Költséges lenne körbekeríteni 16 hektárt. :D Amúgy jó lenne, de nincs a világon annyi pénz hogy én azt megcsináljam. Csak a házat meg nem keríteném körbe, mert a föld is hozzá tartozik. De majd meglátom. Egyelõre még azon agyalok hogy hogy fogok adófizetésig összeszedni vagy 5 ezer dollárt. :hogymi:
Kerítés kutya miatt kell.Ha valakik bántani akarnak titeket akkor alapból fognak a fegyvereddel számolni, tehát olyan módszert választanak, hogy meglepjenek és bejussanak a házba onnantól meg húzós a dolog.
Nem tom olvastad e a piszkos fehér fiúk krimit. Letehetetlen könyv, ha fel lehet valahova ide tenni akkor felteszem, érdemes elolvasni.
Sok minden nagyon jól felvázol az ilyen magányos tanyákkal kapcsolatban.
Adó.
Nézz utána, hogy van e valami fizetési kedvezmény halasztás stb. Kizárt hogy ne legyen. Ez érdemes fizetés elõtt kideríteni, és utana fizetni okosan. Az ingatlanadó helyi adó szerintem találsz a helyi oldalon cuccot róla.
Kutya nincs, nem tudom hogy lesz-e majd valamikor. Az ingatlanadó az most ki lett fizetve, bár költözés elõtt jön a nyári adófizetés is. Ketté van osztva 2 idõszámításra. Egyelõre hajtok a munkával, aztán meglátom hogy mennyi jön majd össze.
Talán majd egyszer. Jelenleg állandóan dolgozom és csak a fórumra írogatok. Meg esetleg fordítok néhány cikket vagy hírt. Most is egy munkán kéne dolgozom amit úgy kaptam hogy csináljam meg. :) De ha megtalálod valahol küldd át a linkjét és leszedem. :beer:
A múlt héten vettem néhány dolgot. Jó lesz majd belõlük videókat készíteni. Nem ártana esetleg új bicskás-késes videókat is összevágni. Talán a jövõhéten dolgozom majd rajtuk. :)
Kimentem az ajtón hogy megnézzem jött-e csomagom, hát nem elcsúsztam a jégen és megütöttem magam. :rolleyes:
Az otthonvédelmi jég fordítva sült el :D
Úgy valahogy.
https://www.youtube.com/watch?v=W-0YZ_gclKU
Szerencsére csak a tenyerem ütöttem meg, úgyhogy nem vészes. :)
Jött ma egy levél, a biztosító küldte. Azt írják hogy ha a ház üres, õk nem biztosítják.
Könyörgöm, ha nem lenne üres, akkor mi a jó tökömért akartam volna rá vandalizmus elleni biztosítást kötni? :confused: Ha ott ülnék a ház nappalijában az AK-val a kezemben, akkor kétlem hogy bárki be akarna jönni a házba hogy összefirkálja a falakat, nem? Mégis milyen biztosító az, amelyik csak úgy biztosít valamit rongálás ellen, ha épp ott van a tulaj a házban? Ez olyan mintha azt mondanák, hogy csak akkor köthet biztosítást a kocsijára, ha soha nem megy ki vele a garázsból. Akkor mi értelme lenne a biztosításnak?
Pocsékolják itt az idõmet logikátlan baromságokkal. :mad: Akkor küldjék vissza a pénzt és leszarom. Nem én veszítek vele, hanem õk.
Pár kivételes esetet leszámítva nincsenek ínyemre a biztosítók.
Ennél csak az irreális banki kamat és CO2 kvóta a nagyobb lehúzás szerintem.
Visszaírt a biztosítós, azt mondta hogy jó, majd beszél a cégével és mondja nekik hogy majd költözünk nem sokára. Oké, de arra nem válaszolt hogy miféle logika az, hogy nem biztosítanak olyan házat ahol épp nem lakik valaki. Nem baj, amint beköltözünk, nagyjából lejár majd a biztosítás. Felbontjuk szépen is kész. Inkább elteszek minden nap 2 dollárt, ami átszámolva évi 208 ezer forint. Az lesz az önbiztosításom.
Hatással van rám éjszaka hogy mivel foglalkozom nappal. Ma azt álmodtam hogy iskolában voltam és a Black Lives Matter meg a Demokrata párt valami rendezvényt tartott az udvaron. Aztán megjelent néhány NRA tag és mondták hogy már értesítettek mindenkit egy ellentüntetésre, még mindenki úton van, de hamarosan ideérnek.
Aztán bementem az iskolába, ott volt egy csomó szék, a fõhelyen meg ült egy fiatal nõ, egy feminista. Sipákolva beszélt, meg a kezembe nyomott egy nagy, vastag könyvet. Hillary volt a borítóján. Aztán mikor kérdeztem volna tõle, hogy "ez mi", akkor elkezdte skandálni hogy "olvasd el! Olvasd el! olvasd el!!". Aztán mondtam egy idõsebb férfinek, hogy ezért gáz ez az egész választás, mert mindenki be van kattanva és nincs senki aki rendes és esélyes jelölt. Azt válaszolta hogy ez már csak ilyen dolog.
Aztán kimentem az iskolaajtón és láttam egy csomó fiatalt, akiknél voltak ilyen molinók feliratokkal és elkezdték skandálni hogy "President Paul! President Paul!".
:tapsol:
nem irigyellek :D
Társam elõbb vitte el a mentõ és fogalmam sincs hogy ilyenkor mi van. Fájt a foga, bevett néhány erõs fájdalomcsillapítót, felébredt arra hogy nagyon rosszul volt. Én MONDTAM neki hogy vegyen vissza mert nem lesz ez így jó. Fogalmam sincs mi van most.
Alkoholt gondolom nem fogyasztott?
Májprobléma?
A fájdalomcsillapítók megterhelik a májat ha jól tudom.
Már szólt, azt mondja hogy már semmi baja és jöhetne haza. Mondom én hogy csak pánikroham. Mondta hogy melege volt meg rohangált a házban össze-vissza. Nem látszott betegnek, csak nagyon idegesnek. Úgy néz ki hogy kutyabaja, épp csak hogy kihívta a mentõt, az valami kegyetlen összeg lesz. Pedig bárkit megkérhettünk volna és ingyen elintézõdik a dolog. Nem hallgatott rám. :nemnem:
Sziasztok!
Hogy lehet a chatet láthatóvá tenni??
Az új hellyel nem jelenik meg
Bocsi hogy ide írok, az offolóba is mehetett volna!! :)
Még nincs chat, majd rá kell jönnöm hogy a múltkor hogy installáltam fel.
Az ezüst videómhoz beírt a cég akiktõl vettem az érméket. :haha:
Az asszony már megint kezdi. Elõjött a költözés, erre mondja hogy úgyse fog sikerülni, nem jó ötlet, túl bonyolult, nem fog összejönni, nem sikerül majd, nagy bukás lesz.
Miért kell engem mindig a negatív hullámokkal bombázni?
Miért nem lehet azt mondani, hogy "jó, minden oké lesz, megoldjuk!"?
Hogy mindig ezt kell hallgatnom hogy nem sikerül, add fel, úgyis elbuksz. (Rokonoktól, barátoktól, munkatársaktól, mindenkitõl.) Ezt mondta mindenki az utazásom elõtt, ezt hajtogatták a mielõtt összejöttem az asszonnyal is, mielõtt lõfegyvereket akartam venni, meg mielõtt dolgozni kezdtem az egyik helyen, meg mielõtt elkezdtem a kisvállalkozásom, mikor 2010-ben vagy mikor elindítottam a Youtube csatornámat, meg mikor házra gyûjtöttem. Mindig mindenki azt ismételgeti hogy úgyse fog sikerülni.
Aztán összejött az utazás, az asszonnyal már tizenvalahány éve vagyunk együtt, van puskám is, az elsõ munkámmal is kerestem egy zsák pénzt, a vállalkozásommal is, a Youtube-al is jött X összeg, meg a végén a házra is összejött.
De ugyanúgy mondja hol ez, hol az, hogy adjak fel terveket, ne legyenek új terveim, úgyse sikerül.
Ezek után inkább azt várnám el, hogy a körülöttem lévõ emberek higgyenek egy kicsit bennem és mondják hogy "úgy lesz ahogy mondod". Mert az esetek igen nagy részében tényleg úgy vannak a dolgok ahogy mondom. Tessék bizakodni, nem másokat visszahúzni.
https://www.youtube.com/watch?v=wELAtDTaqnw
Ott lesz az a híd, csak hinni kell benne. :)
Nem olyan rossz ez a bankkártya dolog. Most is kaptam 28 dollárt. Csak úgy 150-et az elsõ hónap után. +8-at vagy mennyit. Aztán most megint 28-at.
Persze vannak szabályok. Ne vásárolj semmit, a zárás elõtti héten, vagy legyen rajta valamennyi plusz pénz, amit ráfizetsz és rajta hagysz.
Szidják az emberek a bankkártyákat, de igazából csak ésszel kellene használni. Ne kölcsönözz, csak használd. Azonnal tedd rá a pénzt a számládról, miután használtad. Ne hagyd hogy tartozásod legyen. Fõleg ne az utolsó héten, különben kell fizetned egy rakás havidíjat. Egyszerû. (Mondjuk érdekes hogy a bankárfickó nem értette hogy hogy mûködik a dolog, hiába magyaráztam neki!)
Igazából most hogy látom hogy hogy mûködik és elõnyökkel jár, így nem bántam meg hogy beszereztem.
:)
Persze, ez világi dolog, viszont havi 14 dollár az évente 168. Annyiból már lehet egy kis ezüstöt is venni, vagy valami hasonlót, hasznosat.
Nagy nehezen eljutottam a postára. Jó messze van. Erre azt mondják hogy: "Áramszünet volt, úgyhogy nem lehet hitelkártyát használni." - Volt nálam 5 dollár készpénz. :duhos: És ez nem elõször történt. Volt már hogy odamentem és le volt állva az egész postahivatal. Milyen már ez? Ki a tököm használ még készpénzt itt? Senki. Én meg csomót kések itt a csomagokkal a posta miatt. És máshol meg nem lehet kapni bélyegeket. Úgyhogy most biciklire ülök és tekerhetek a rohadt hidegben és szélben, hogy hátha azóta megjavult a postahivatal rendszere. Mert a telefont persze nem veszik fel. :mad:
Jól kidöglöttem, de csak összejött. Letekertem, mûködött minden náluk úgyhogy vehettem 600 bélyeget, aztán útközben megálltam a kedvenc "Százas boltomnál" és vettem néhány dolgot. Többnyire borítékokat. :) Aztán tekertem haza. 10 km letudva.