Azt nem lehet, mert nem fér bele a nyugati civilizált értékrendbe. :nanem:
Printable View
Azt nem lehet, mert nem fér bele a nyugati civilizált értékrendbe. :nanem:
akkor fejlodjunk vissza egy kicsit nehany generacionyit, mondjuk ugy az 1900-as evek elejere. kevesbe lennenk civilizaltak de talan tobb lenne a jozan esz.
Akkor talán az úgynevezett nyugati civilizált értékrenddel van a baj. Bizonyos esetekben szükség van a halálbüntetésre, nem csak megtorlási de megelõzési célzattal is.
Veszélybe került a bécsi filharmonikusok egyik brácsásának a zenei karrierje, miután migránsok támadtak rá a bécsi metróban, és a dulakodás közben eltörték az egyik ujját
"Michael Buchmann brácsás a világhírû Bécsi Filharmonikus Zenekar tagja. Szombat este egy németországi fellépésrõl visszatérve éppen a bécsi metrón tartott hazafelé, amikor – elmondása szerint – "menedékkérõnek kinézõ" férfiak támadtak rá. "Miközben a Karlsplatz megállónál vártam a csatlakozásra, dohányfüstöt vettem észre. Három fiatal állt mellettem, egyikük dohányzott" – mondja Buchmann, aki rájuk szólt, hogy nem szabad dohányozni a metrómegállókban. Elõször németül próbálta, majd amikor látta, hogy nem értik, angolul szólt rájuk. A figyelmeztetésre a három férfi igencsak agresszívan reagált: szitkozódva ordítottak a zenészre, egyikük le is köpte.
Buchmann nem tágított, ismételten felhívta a migránsok figyelmét a tilalomra, ám ekkor rátámadtak. Egyikük torkon ragadta, majd többször megrúgta. A zenész védekezni próbált, amikor az egyik rúgás a kezén találta el, eltörve egyik ujját. A három támadó még a rendõrök megérkezése elõtt elfutott, a mentõk Buchmannt kórházba vitték. Bár sérülése relatíve nem súlyos, zenei karrierjét tekintve végzetesnek is bizonyulhat." (Origó)
Ilyeneknek rosszabbat kell kitalálni mint a halálbüntetés.
Ilyenek ezek. Vadbarmok, õsemberek.... Szinte egytõl egyig.
Semmi keresnivalójuk nincs Európában. Dögöljenek meg otthon, családostul!
Egy árva könnycseppet sem ejtek értük.
Én csak azt gondolom hogy a háború miatt el lehetett volna õket szállásolni az elsõ békés országban. Bár nem tudom hogy az egyedülálló férfiakat miért kellett volna. Õk vagy dezertõrök, vagy t-isták a tömegben. De mindenképpen meg lehetett volna oldani a helyzetüket. De hogy beengedték õket Európa közepébe, abban nem látom az ésszerûséget. Nekik jó, de mindenki másnak rossz. Köztes megoldás kellett volna, hogy mindenki jól járjon.
Az volt a szándék / elképzelés, hogy ott majd belõlük lesz olcsó munkaerõ (ha kicsit cinikusabb vagy, modern rabszolgák) és új fogyasztók, amitõl meglódul a fogyasztás, tehát a gazdaság, valamit felduzzasztják az apadó népességet. Aztán jöttek a gondok és ezt a lemezt gyorsan levették.
Szerintem kb. az a mennyiség lehet valódi menekült, aki az egész pereputtyát hozta (mondjuk nem értem, miért nem az elsõ baráti arab országba mentek, de erre a fenti szösszenet a válasz). A többiek tenoristák, kevésbé dezertõrök és leginkább gazdasági bevándorlók. A férfiak bírják legjobban a megpróbáltatásokat és egy személynek olcsóbb az utazás, mint egy egész családnak. Pár évig ellébecolnak, Allah bocsá', még dolgoznak is egy kicsit, aztán családegyesítés címén jön az egész rokonság. Erre joga van, nem tagadhatják meg tõle, lásd a jelenlegi törvényeket. Õk jól járnak, a politikusok is (átmenetileg), aztán sorra alakulnak a demokratikus muszlim államok. Aki kíváncsi az eredményre, megnézheti Franciaországot, õk 30-40 évvel elõbbre járnak e téren.
Gondolhattak volna arra, hogy többnyire csak férfiak érkeznek, abból a népességnek túl sok haszna nem lesz. Hacsak nem engedélyezik a több-férjûséget.
Meg miért gondolták hogy ezek az emberke dolgozni fognak? Az elsõ pillanattól kezdve segélyt és ingyen házat követeltek, nem munkát.
2017 érdekes lesz. Mire számítotok? Ha bejön a meleg idõ, akkor újra megindul egy tömeg? Irakból lassan kiszorulnak a t-isták, Szíriában is helyre állhatna a rend, fõleg ha Putyin és Trump összefognak. Tehát háborús indok a tömeges vándorlásra már nincs igazán. Illetve egyre kevésbé van. Arra hogy pont nyugat-európai ország legyen a célpont, arra meg sose volt indok. (csak a segély)
Ha munkára nem foghatók, akkor kapnak segélyt, amit elköltenek, tehát növelik a fogyasztást.
A politikusok leginkabb azon gondolkodnak, ami a saját és a támogatóik érdekét szolgálja. Ráadásul mindezt rövidtávon, mert rövidek a ciklusok és a (látszat)megoldások segíthetnek a következõ választás megnyerésében.
Nem igazán látok olyan indokot, amiért változna a bevándorlási trend. Amíg a nekik szinte csodával felérõ, szájgörbítéssel és sírással is elérhetõ jövedelem karnyújtásnyi távolságban van és nincs igazán vesztenivalójuk, addig jönnek majd. Ha vesztenivalójuk lesz, akkor valószínûleg otthon maradnak a fenekükön, de ez a jelenlegi polkorrekt berendezkedésben esélytelen. Ne feledkezzünk meg Erdogan papáról sem, aki simán a nyakunkra engedhet pár millió demokráciára, jogokra és jólétre éhes embert. Akárhogyis, ez az év sem lesz unalmas ... :(