Ha arra gondolsz, hogy vigyek víztisztítót és igyak a tóból. Azt inkább csak SHFT helyzetben.
Printable View
Na tegnap este a barátnõm közölte, hogy õ fázik, ezért gondoltam kicsit bepörkölök a kályhába.
Egy ideje eltört az üvege, ezért csak egy lemez van most a helyén, kicsit huzatol.
Na sikerült úgy begyújtanom, hogy akkora huzat lett benne, hogy vörösen felizzott a hõdob és a kályha teteje, félelmetes volt... :D vízzel kellett eloltanom a tüzet mert másképp nem tudtam :/
Épp olvastam T-home-ék oldalát. Azt írják fejlesztik a vezetékes hálózatot és kihúznak 2500 km optikai kábelt idén.
Ez így oké, mert a 4G fejlesztések teljesen hidegen hagynak.
A kis 2200 fõs településünk nincs benne a terjedelmes listában, de még a szomszédos 3500 fõs település sem.
Akkor marad a csúcskategóriás, 130 Kb/s sebességû feltöltés az egész faluban. A vicc az hogy 20 Mbit letöltési sebesség mellé adják az 1 Mbit feltöltési sebességet. Mindezt az ADSL 2+ alatt. :(
Egy Annex M-el megduplázhatnák a feltöltési sebességet, egy VDSL 2-vel meg megtáltosodna az egész hálózat. Optikai kábel sem kéne több csak a DSLAM-ig.
Nem mondom hogy kevés a feltöltési sebesség, de egy HD videót elég lassan lehet feltölteni a Youtube-ra(450Mb/óra). Videó upstreamingre meg alkalmatlan.
Na mindegy, legalább nagyon ritkán szakad meg a kapcsolat és talán jövõre eljut ide is a VDSL 2 legalább.
.... Vagy jön a Fear the Walking Dead és nem lesz hálózatfejlesztés. :D :haha:
BOB-hoz fejlesztési ötlet, ha emeleten laksz ;)
https://www.youtube.com/watch?v=sainfH_f5H8
Egy egyszerûbb verzió:
https://www.youtube.com/watch?v=_nDKmPLX2WA
Glassboxnak, õ szokott játszani a gondolattal:
Bárki újratelepítheti a szellemfalvakat, mégpedig akár ingyen is…
Megy már a Fb-on az agonizálás a helyiek között. Valamilyen fegyver beszerzését fontolgatják egyesek. De vajon el-e jutnak idõben oda, hogy meg is vásároljanak legalább egy íjat?
Én meg közben azon vagyok hogy az itthoniak kezébe kerüljön elég önvédelmi fegyver.
Amikor regeltem erre a fórumra valami hasonló dolog járt az eszembe!Megismerkedek hasonló világnézetû emberekkel,akikkel egy ilyesmi települést hozunk létre.Nyilván mindenkinek meg van a sajátja,de ha baj van csak át kell kiabálni és jól védhetõ is a közösségnek.
Mindenkinek meg van a saját vacka amin azt csinál amit akar.De lenne pár kötelezõ feladat,pl. ha lemegy nézze meg a többiek portáját.
Össze lehetne néha jönni sütni,fõzni és elbeszélgetni.
Szóval lazán mindent,kötöttségek nélkül.
De ha gebasz van,mindenki tudja,hogy számíthat a másikra.
Valami ilyesmit kerestem ezen a fórumon.Egyenlõre nem találtam!De majd hátha!
Valami hasonló helyen kalapálom a "bárkát", igaz falunak túlzás lenne hívni, de összetartó közösség.
Sajnos én még nem sok embert ismerek, de csak idõ kérdése. Mikor kint dolgozok, meg-meg állnak elbeszélgetünk.
Ma például a pincében lévõ gáztûzhelyt vittem fel, de nem égett. Átjött segíteni a szomszéd meg a második szomszéd aki épp nála volt.
Egyik kipucolta, másik hozott egy jó reduktort hozzá és már mûködik is tökéletesen.
Pálinkázás közben többször mondtak, bármi kell, csak szóljak.
Szoktam látni hol egyiknél jönnek össze egyet, hol a másiknál, hol a harmadiknál, sajnos én még nem vagyok benne a "körben" :).
Majd ha nem csak dolgozni járok ki (még nincs teljesen lakható állapotban a hely), lesz idõ ilyesmire is :).
Az utóbbi években itt a faluban kiszélesedett a "legyen tánc és zárcsökkentés" típusú hozzáállás, ami azt jelenti hogy évente van pár nap amikor nem lehet normálisan aludni az utcabáltól vagy a szabadtéri zsiványzenétõl.
Engem baromira irritál hogy a dínom-dánomtól 15 m-re van a jó nagy, szigetelt ablakokkal ellátott kultúrház.
Viszont amikor tavaly nyáron a kánikula közeli napokon dögösrobi miatt nem lehetett szellõztetni, mert megsüketülök kb. :hipnozis: , na az már pofátlanság volt - plusz szabályos idõközönként begerjedt a mikrofon pár másodpercre(amatõr hangosító). Itthon a becsukott dupla üvegû mûanyag ablakok mögött, becsukott spalettával a dübörgést mindig lehetett hallani még a párna alatt is.
Szeretem az itteni csendes környéket. Az a pár közlekedõ traktor vagy katonai jármû hangja még kellemesnek is nevezhetõ - alig hallani az ablak mögül.
Ellenben ezek a szakbarbárok zavarnak rendesen.
A polgármester persze a hangosan bulizók mögött áll - a "sokszínû kulturális programokat" támogatja. Csakhogy a sokszínûség leragadt a táncolás, bulizás, utcabál, fellépés, falunap és gyereknap szintjén.
Oké vannak benne hasznos részek is. Annyi hogy a lovas fogathajtást megnézem - ennyi. Illetve tavasszal vannak a nemzetiségi bálok amikre ugyan nem járok(több már a vidéki mint a helyi ember), de ezek legalább a kultúrházban vannak és színvonalasak is.
A legnagyobb égetõ pont az egészben, hogy a hagyományõrzés leszûkült a tánc-zene körére én meg bulizni-táncolni nem szeretek - nincs is miért egyenlõre.
Ilyen hogy sportlövész, íjász, jóga, meditáció vagy önvédelmi/harcmûvészeti csoport(ezek éppen érdekelnének) nincsenek, de van a helyi település angyalai nevezetû tánccsoport. Szuper.
Az emberek többsége nem érti, hogy szórakozni (!de leginkább kikapcsolódni!) tartalmasabban is lehet. Milyen hangulatos lenne egy csoportos diógyûjtés, erdõjárás vagy kreatív tábor.
Sokan nem tudják lecsendesíteni(megszabadítani a feszültségektõl) az elméjüket, ezért kell mindig valami hangos nekik. Ha legalább ezt megtennék, akkor nem ilyen lenne a programok színvonala.
Álmodozok, de olykor az álmok valóra vállnak - az emberiség végre leveti a rabláncait.