-
Valaki végigment az úton és minden 10 méteren ledobott egy betondarabot az árokba. Persze, kevésbé feltűnő mintha egyszerre túrta volna le az egészet a platóról, de a végeredmény akkor is annyi hogy a sok betontörmelék itt van az árokba, elnyújtva végig az úton. Találtam autógumit is, szerintem ez új, tavaly mintha nem lett volna ez az árokban, de most már ott van. Sok az új papír- és műanyagszemét is. :hogymi:
Lehet hogy a betontörmeléket összeszedem és körberakom vele a hátsó udvaron a "tábortüzet". Vagy majd kitalálom hogy mi legyen vele...
Meglátogattam a szomszédot is, illetve csak akartam. Visszavittem neki a 4 literes vizesflakonjait. De hiába volt kocsi és teherautó mindenütt, mert hiába kopogtattam, senki nem nyitott ajtót. Otthagytam a cuccot a háznál, aztán megnéztem hogy esetleg a faviskójában van-e, de ott csak két fickó volt, akik meg azt mondták hogy "otthon van". Úgyhogy hagytam az egészet és hazajöttem. Többnyire toltam a biciklit mert jó nagy sár van odakint.
-
Átmentem a szomszédhoz, épp söröztek meg kártyáztak a másik szomszéddal. Mondtam neki hogy csörögjön majd rám, aztán átviszem az AK-t, meg az AR-t és lőhet vele párat. A fia nagyon érdeklődött, meg mondta hogy venne egyet, így legalább kipróbálhatja. A szomszéd macskája is elpusztult pár hete. Elég szomorú, mindig megsimogattuk mikor náluk jártunk. A szomszéd meg a másik szomszéd is mondott pár régi történetet fiatal korukból, söröztek, én ittam egy kólát és annyi.
A másik szomszéd lehet ad majd egy láncfűrészt. Mondta hogy ingyen, de nem tudom, nem szeretek ingyen elfogadni dolgokat. Adok neki bicskát, egy tár-zsebet, multitoolt, felvarrót, elemlámpát, amit találok itthon.
Néztem az árkokat, jól tele van mindkét oldal szeméttel. Majd körbemegyek és felszedem a szemetet.
Itthon pakolásztam, takarítottam egy kicsit. Nagyjából ennyi volt a napom. :)
-
Tegnap letekertem az úton 400 méterre, felszedtem néhány sörösüveget, meg kólásdobozt. 7x10 cent, vagy 200 forint. Találtam egy marha nehéz öntött vas lapot is. Nem tudom hogy mi volt az, mielőtt kidobták, de volt vagy 30-35 kilós. Hazatekertem vele, aztán hátravittem, abból lett a lövedékfogó. Deszkák elé, és nem fog visszapattanni róla semmi. Le is teszteltem, egyelőre 3 darab 22lr-t küldtem rá, de meg sem karcolta a felszínt, szóval jó lesz ez.
:thumbup :pisztoly:
Azon agyalok hogy rengeteg a szemét az árokban, és hogy hogy tudnék 50 dollárt összeszedni, hogy megtöltsek egy rakás zsákot és leadjam a szeméttelepen. Annyiból jönne ki a dolog, mert több mint 4 dollárba kerül 1 zsák szemetet leadni és amennyi van az árokban, szerintem 10 zsák biztos lenne belőle. Talán meg kéne próbálnom valami adománygyűjtő oldalt.
-
Egyre rosszabb. Ma jobban átnéztem a környéket, valaki állandó jelleggel dobálja a szeméttel töltött zacskókat az árokba. De nem is ez a legnagyobb gond, hanem az hogy ezek a zacskók teleszart felnőttpelenkákkal vannak tele. Amik felszívják az árokból a vizet és 10 kilós szarnehezékké válnak. A zacskók szét is szakadnak. Hadd ne részletezzem, mert k-va undorító az egész. Felszedtem újabb 3-4 adagot, meg sok más szemetet is. Újabb zsák lett tele. De annyi rengeteg van, hogy még jó párat meg kell majd tölteni. És az úton még végig se mentem, tehát csak 400 méter van kész, kb. a 650-ből. És idén a másik irányba is akarnék szemetet szedni, tehát lesz vagy 20 zsák, számításaim szerint. Ami nem lenne gond, de a sz.ros felnőttpelenka az viszont már túlmegy egy határon, főleg hogy nem 1 vagy 2 darab van itt, hanem úgy tűnik hogy a szemetelő hetente bevág egy nagy szatyorral ide az árokba. Annyira rohadt büdös és öklendeztem erősen mikor kihalásztam a szatyrokat. Tiszta barna a víz tőle.
:hanyas:
-
En azert bejelentenem a varoshazan es a rendororson is, mert akinek oda dobaljak a pelenkajat az lehet fertozo beteg is, az meg igy mar kozegeszseg ugyi problema.
-
Hát, erősen gondolkodom rajta hogy mit kéne. Kérdeztem máshol is, páran azt mondták hogy vizsgáljam át a szemetet, de ezekben a kis szatyrokban nincs se számla, se semmi. Csak a pelenkák és dohánydobozok. (Ilyen kis, korong alakú fémdobozok.) De semmi olyasmi ami lakhelyre utalna, szóval ez kilőve. A kamerám nem működik ami arra felé irányul, mert elromlott, de amúgy sem jelentene semmit, mert még közelről sem lehet a rendszámot felismerni ezzel a kamerával, szóval messzire meg főleg nem lehetne látni vele. Új kamerára meg nincs pénzem, úgyhogy csak 2 működőképes van a házon, de ezek meg nem arra vannak irányítva.
-
valami filléres "teleobjektív" (alis lencse) az egyik mûködõ kamerára, egyirányba a kettõ. Az egyiken az autó látszik, a másikon a rendszám...
ha csak ezt a technikai oldalát nézem a dolognak
amúgy NÉBIH (helyi megfelelõje) nem rossz ötlet
-
Fel vagyok itt háborodva hogy 80 dollárt kell kifizetnem egy postafiókra. Aztán most megnéztem a magyar árakat:
Egy évre: 48.000 Ft (9x havidíj)
Ez a legolcsóbb és több mint kétszer annyiba kerül mint Amerikában. Szuper... ezek szerint még örülnöm is kellene. :(
Magyarországon sose indítanék vállalkozást.
-
Mondta az egyik szomszéd hogy átnéz, de nem jött. A másik szomszéd is mondta hogy meglátogat minket és hoz egy láncfűrészt. Ő se jött.
Hogy is mondta Horn Gyula?
"- Egyedül vagyunk, Tibor."
Ez van.
Beszéltünk egy vízvezeték szerelővel is. 600 dollárra saccolta a javítást. 300 lenne valami légkompresszoros befújás, meg 300 a javítás. Mégis mi az a légkompresszoros befújás? Miért nem jön ki, cseréli ki a problémás csövet és köszön el? Nekem ne kompresszorozzon itt, főleg ne 300 dollárért. És mióta lett ilyen drága a levegő?
Úgyhogy inkább felhívunk néhány másik embert. 300-at még csak-csak kifizetek, de 600-at?
-