Nem, mert egy idõ után elfogynak az oltatlan emberek, és akkor már nem kell senkit védeni korlátozással, maszkkal. Feltéve, ha a védõoltás jól mûködik!
Printable View
A kupakos vakcinával oltott Müller Cecília szerint ettõl még borzasztó messze vagyunk. Ha õ is beoltatná magát, akkor annyival közelebb lennénk. :D
Szia,
Miert kellenek a korlatozasok?
Mert korlatozasok nelkul az egeszsegugy nem birja a terhelest.
Tehat ha annyi "megbetegitheto" ember lesz az orszagban, hogy 300 intenziv agyat foglalnak egyszerre, akkor nem kell korlatozas.
Pl. 1 000 000 covid-19 fertozott lesz egyszerre az orszagban, akik kozul 970 000 be van oltva, ezert tunetmentes; 27 000-nek mazlija van, ezert vagy tunetmentes vagy enyhe tunetei vannak; 3 000 korhazban van, kozuluk 300 intenziv osztalyon. Ebben az esetben nincs gond, ezt siman le tudja kezelni a az egeszsegugy.
Bel
Ti meg el is hiszitek, ahelyett hogy magatok néznétek meg?
Nem láttatok még tût? (ez nem kompakt, tûvel rendelkezõ fecskendõ)
Nagyítsátok ki a 24.hu képét (ne azt amit P. Dude betett ide!) ésszerû nagyításban...
Én eddig nem láttam ilyen jellegû "csalást" csak egy két helyen vagy kitakarták (pl vállal v. vattával) vagy kivágták, esetleg túl gyorsan csinálták.
Közben több helyen megjelent a magyarázat:
Csatolmány 8896
Vagyis Müller Cecília a jobbra lévõt kapta meg, és alul látható, hogy milyen a védõkupakos verzió.
De miért kellett volna ezt tudnom? Nem tudom pontosan, hogy hogyan néz ki a covid elleni felszerelés, mert sem én nem kaptam oltást, sem a környezetemben senki. És bármilyen tû évekkel ezelõtt volt bennem, egy vérvételnél.
Azért van ez a fórum, hogy megvitassuk a dolgokat. Egyébként most olvasom, hogy ezt a kupakos történetet is a Gõdény terjesztette el... Illetve azt is - ezt a verziót még nem is hallottam -, hogy Müller Cecília helyett dublõrt oltottak. :haha:
Orbán laboratóriumában a textilmaszkról FFP2 maszkra állnak át
"Sebastian Kurz kancellár múlt vasárnap jelentette be, hogy a koronavírus-mutációk gyors terjedése miatt Ausztriában jövõ hétfõtõl kötelezõ lesz az egyszer használatos, FFP2 típusú maszk viselete az üzletekben és a tömegközlekedési eszközökön. (...) Bajorországban már hétfõ óta kötelezõ az FFP2 maszk a boltokban és utazáskor. (...) Az osztrák és bajor intézkedés után a német szövetségi kormány is fontolgatja, hogy az egész országban kötelezõvé teszi az FFP2 maszk használatát (...) A héten Franciaországban és Nagy-Britanniában is elõkerült a maszkok témája."
Akkor most ez lesz az új sláger, hogy a mutációkra majd nem hat a vakcina, és olyan maszkokat találnak ki, amiket sokan nem tudnak megfizetni. Lásd: "A Deutsche Welle e témával foglalkozó cikkében arra hívja fel a figyelmet, hogy az FFP2 maszkokat rendszeresen cserélni kell, és mivel nem olcsók, nagyon valószínû, hogy sokan hosszabb ideig, akár hetekig vagy hónapokig is használni fogják, és képtelenség lenne ellenõrizni, hogy aki felszáll mondjuk a buszra, vajon egy órája vagy hetek óta használja a maszkot." Aki nem tudja megfizetni, az maradjon otthon. :D
Emellett majd azt mondják, hogy az egyik hétrõl a másikra feltûnõ 600 féle mutáció miatt még szigorúbb korlátozások kellenek. Viszont azzal nem számolnak, hogy ezeket már nem feltétlenül fogják tudni keresztülverni a lakosságokon. Most már én kezdek félni amúgy, hogy egy-két év alatt tényleg Argentína leszünk. Ha most ezt elkezdik, hogy a mutációk miatt még komolyabb bezárások stb., azt Magyarország nem éli túl összeroppanás nélkül. Plusz polgárháborús helyzetek alakulhatnak ki, mert már most is folyamatosak a tömeges tiltakozások és kinyitások elég sok országban. Ha az emberek felélik a tartalékaikat - és 2020-ban rengetegen felélték -, akkor nem tudnak mást csinálni.
Itthon is kezdik az engedély nélküli kinyitást:
Betelt a pohár a hazai vendéglátósoknál
"Ha a legalapvetõbb dolgokat nézzük, akkor enni-inni kell. Kulcsfontosságú, hogy egyáltalán éljek. Én nem tehetem meg, hogy 20-30 embert ültessek le egy vendéglátóegységben, miközben ha lemegyek a boltba kenyérért , akkor simán találkozom kétszázzal – válaszolta az Index kérdésére Csernus Imre. – Ez egy olyan paradoxon, amelyet a vendéglátósok már nehezen tudnak elfogadni. Mivel a többség nem tudatosan kezeli a válságot, ezért az emberek egymásra ható feszültsége exponenciálisan fokozódik egy olyan szintre, mint amire nem kellene hogy fokozódjon."
"Az >>Én kinyitok<< mozgalom Olaszországból indult, és a hulláma végigsöpört Európán. Vendéglátók, fodrászok és személyi edzõk tömege nyitotta meg a szankciók ellenére önkényesen az üzletét. Mára például Lengyelország minden régiójában található olyan vállalkozás, amely a szigor ellenére nyitva van, és egy térképes alkalmazás is segíti az eligazodást, hogy merre találhatók ezek az éttermek, kávézók, fitnesztermek és más szolgáltatások."
Koronavírus 967. felvonás:
"Visszavonulóban van Izraelben a koronavírus-járvány harmadik hulláma, de a járványügyi szakembereket aggasztja az, hogy (...) nõ a fertõzöttek száma a gyerekek körében - jelentette a Jediót Ahronót címû újság hírportálja, a ynet vasárnap."
Azt is elkezdték, amit anno nálunk a H1N1 kapcsán. Elõhozták a kismamás híreket: "Az újabb korlátozás gondolata azért merült fel, mert hat olyan súlyosan beteg várandós nõt ápolnak az izraeli kórházakban, akiket a koronavírus délkelet-angliai, gyorsan terjedõ új variánsa betegített meg. Ezért az egészségügyi minisztérium felszólította az állapotos nõket, hogy minél hamarabb oltassák be magukat."
Emellett - biztos, ami biztos - belengették egy új, izraeli mutáció lehetõségét is: "A katonai rádió vasárnap délelõtti mûsorában megszólaló járványügyi szakember amiatt is aggodalmát fejezte ki, hogy a beoltottak és a fertõzöttek magas számának együttes jelenléte miatt egy új, >>izraeli vírusvariánst<< alakulhat ki."
Szerintem ezt a hírt kimaxolták. Gyerekek, kismamák, terjedõ angliai mutáció, körvonalazódó izraeli mutáció. Úgy látszik, nagyon fenn van már az emberek ingerküszöbe, egyre zaftosabb anyagok kellenek.
Ja, lemaradt a forrás : Portfolio.