De jó... Kimenetem szétnézni. Most látom hogy megint teleb.szkurálták az árkot szeméttel. Most szedtem össze, de már megint ott van vagy 10 új zacskó, tele szeméttel.
Printable View
De jó... Kimenetem szétnézni. Most látom hogy megint teleb.szkurálták az árkot szeméttel. Most szedtem össze, de már megint ott van vagy 10 új zacskó, tele szeméttel.
Egy hosszabb videó következik. Még dolgozom rajta, de remélem hogy ha felkelek sikerül befejezni. Azért is nehéz volt elkészíteni mert többször is elröhögtem magam közben...
Ide is bedobom.
https://www.youtube.com/watch?v=Y5QPSMNdi2E
Tényleg, pár napja szedtem a szemetet megint, be-be mászkáltam az árokba, meg a fák közé. Nyúlok le egy műanyag flakonért, erre látom hogy mellette van valami. Megijedtem, mert egy őz lába volt. Hogy hogy kerülhetett oda, fogalmam sincs, de még egész "frissnek" tűnt, leszámítva a legyeket. Nem sokkal korábban vihette oda valami állat. A kérdés hogy élő kis őzet tépett szét valami, esetleg egy őz elpusztult, lerágta egy másik állat a lábát és kihozta a árokba az út mellé? Az biztos hogy elkapott a hányinger amikor megláttam. :hogymi:
Keveset kommenteltem az utóbbi pár napban.
Tegnap sétáltam egyet, rájöttem hogy lehet hogy a múltkori helyet feltakarítottam és összeszedtem az összes mocskos, undorító pelenkát, de korai volt az örömöm, mert az úton a másik irányban tele van az árok mindkét oldalt. :( Ehhez hozzájön hogy vasárnap dolgoztam és összeszedtem a több zsáknyi szemetet, de a kukás úgy döntött hétfőn, hogy ezen a héten nem akarj a házunkhoz jönni. Gőzöm sincs miért, mert kifizettük időben a szemétszállítást. Úgyhogy itt a sok szemét a ház előtt egész héten. :rolleyes: Ahogy nézem valaki az építkezési törmelékkel is szórakozott, szépen szétdobált egy csomó farostlemez darabot, mindet be az árokba. Kezd ki lenni a tököm az emberekkel... Most írtam a település vezetőségnek, hogy ilyenkor mi van, ha az egész környék szeméttelephez kezd hasonlítani. Persze nem várok tőlük semmilyen értelmes választ. Egyszer már írtam én nekik adó ügyben is, akkor se válaszoltak. Az ingatlanadót emelik, a pénzem kell nekik, de a kérdéseimre nem kíváncsiak.
Videóbolg #39 - Német invázió
https://www.youtube.com/watch?v=osvt2bf3nhk
De jó... szóval nem elég hogy valaki szórja a legmocskosabb szemetet a portánkra/árkunkba, és nem elég hogy nekem kell összeszedni és kifizetni az elszállítást, de a kukás cég is (megint) szívat minket. Decemberbe megmondtuk nekik hogy NE jöjjenek Májusig, mert úgysincs szemetünk és Májusban újra jöhet a kocsi és fizetünk. Mondták hogy jó, el van intézve, nem jön Januártól Májusig a kukás és persze a semmiért nem kell fizetni sem. Aha... Májusban összeszedték hetente, most viszont a múlt héten nem. Kérdeztük hogy mi a probléma. Erre küldtek egy számlát hogy mi tartozunk egy rakás pénzzel Január-Február-Március-Április-i szemétszállításért. Értitek, amit lemondtunk és az irodában elintéztük a dolgot és az irodásuk mondta hogy minden oké. Most a semmiért akarnak velünk kifizettetni 88 dollárt. Egy nagy lóf..zt. A múltkor is csináltak egy hasonlót, akkor 40-et fizettettek ki velünk, de úgy hogy szemetet nem vittek el. Én már azt se akartam kifizetni, de az asszony odaadta nekik a pénzt az akaratom ellenére. Az viszont biztos hogy most nem kapnak semmit. Ők tartoznak nekünk 1 szemételvitellel, meg ha most hétfőn se jönnek akkor már 2 szemételvitellel. Kezdem baromira unni őket. Ráadásul a tulaj a rokonaival íratja a pozitív értékeléseket a cégének. Tudjuk a tulaj nevét, ritka családi neve van, és azzal a családi névvel rakás ember osztott a cégének 5 csillagos értékeléseket.
Elvileg megoldódott a probléma. Visszaírt a cég, azt mondták az emailben hogy az irodásukat kirúgták még márciusban, mert nem végezte rendesen a munkáját, meg hogy "minden el lesz intézve". Ma meg jöttek a kukások és az előbb elvitték a szemetet.
Közel jártam ahhoz hogy nagyon megszívjam... elmentem sétálni, szemetet szedni. Járkálok, szedem, közben itt ott fényképezgetek is. Hajolgatok, bemegyek a vízbe, lapáttal szedem ki a műanyag flakonokat az árok másik végéből, stb. Egyszer nyúlok a zsebemhez, és nincs ott a kamera! Ott volt, de már nincs. Elkapott az ideg, gyorsan hátrahagytam mindent és visszagyalogoltam, végig lesétáltam de nem nem találtam semmit. Néztem a vizet, meg az árok mellett is, kamera sehol. 250 dollár, használtan is, újonnan már kapni se lehet. Le is mondtam róla, nem találtam meg, kiakadtam. Biztos voltam benne hogy a mocsaras vízbe esett és keresztet vethetek rá. Lapáttal a kézben megindultam visszafelé, toltam a magas füvet oldalra ahová léptem, végiggyalogoltam és már majdnem a végére értem. Ott mondtam félhangosan hogy "Istenem, segíthetnél egy kicsit." Még pár lépés és akkor megcsillant a fűben. A víz mellett volt 10 centire, bele is eshetett volna, bele is gurulhatott volna. De nem, pont mellette volt és pont megtaláltam a magas fűben.
Aztán már nem tököltem többet, rakás pelenka volt ott, azt még lefotóztam, aztán hazahúztam. Majd holnap felszedem vagy valamikor...
Letettem a kamerát és még a szomszéd árkából kiszedtem egy flakont, de az meg olyan jól sikerült hogy a sok eső miatt tele van vízzel az árok és belesüllyedtem a gumicsizmával, amibe jól belement a víz.
Ennyi elég is volt mára.
:hogymi:
Egy újabb saját videó hétvégére...
https://www.youtube.com/watch?v=MqOD1HQjHSY