Vagy egy jó láncfûrész és egy kályha kombó segítene a tél átvészelésében. Konkrétan "ingyen" lehetne fûteni, csak kétkezi melót kell beletenni.
Printable View
Vagy egy jó láncfûrész és egy kályha kombó segítene a tél átvészelésében. Konkrétan "ingyen" lehetne fûteni, csak kétkezi melót kell beletenni.
Azzal a lendülettel megvan az edzés is! Bár ahogy olvasom, az így is megvan :D
Nem tudom, csak a halott fákat akarnám kivagdosni. De az is kemény meló lesz. 16 hektár az 400 x 400 méter, úgyhogy ha csak az út melletti oldalon 10 méteren jelölöm meg majd a halott/kiszáradt fákat, az is több száz fa lesz.
A szomszédok sok mindent mondanak, az egyik láncfűrészről beszélt, kétszer is, de aztán át se jött, szóval azért vettem egyet inkább. A másik mondott ezt-azt, de mintha változott volna a hozzáállása és nem is jött át egyszer sem egész tavasszal meg nyáron, szóval nem tudom a pálya vele. A fia se szólt semmit, Február óta, szóval nem tudom hogy gondjuk van-e vagy csak nem volt kedvük velünk találkozni, ki tudja. Elvileg tudják hogy hogy kell kályhát házba tenni, tetőre kéménylyukat vágni, stb, meg meg is fizettem volna őket, de valahogy nem jelentkeznek sose, hiába mondtam nekik párszor. Végül is mindegy.
Volt itt most ez a kórház ügy és haláleset, meg utazás, meg mindenféle. Volt elég bajunk, szóval a télre most csak étellel készülök, majd átvészeljük ahogy szoktuk. Aztán jövőre majd talán máshogy lesz, nem számít.
Van még egy dolog amit majd akarok télre, azt még be kell szereznem...
A láncfûrész mellé mindenképpen vegyél fülvédõt, sisakot és maszkot. A dönteni való halott fákat felénk özvegycsinálónak hívják... Bármelyik ága bármikor rád eshet, és sokszor kiszámíthatatlanul dõlnek. Halott. Azt csinál amit akar...
Bizony. Az ember azt hinné hogy a legveszélyesebb szakma a rendőré, vagy bányászé, de az a helyzet hogy a favágók vannak az első helyen.
https://www.themarlincompany.com/blo...ous-jobs-2019/
A fentieken kívül beszereznék egy jó védõbakancsot, kesztyût és csak megfelelõ (védõ)ruházatban (kényelmes, nem lóg, nem szakadt) állnék neki. Szerintem hasznos lenne erõs kötél, kisebb és nagyobb hasítóék(ek), egy nagy kalapács, egy jó balta és egy kifogástalan pengével rendelkezõ kézifûrész is. Ezekkel kb. mindent meg tudnál oldani. Extraként a helyi viszonyok miatt javasolnék egy vonszolót is :)
De ha van ekkora költségvetés, hogy ezt mind beszerezd, akkor egyszerûen vegyél egy hosszú drótkötelet meg egy böszme erõs gépet, akár házi barkács is lehet. Rá a kötél a fára, a vége a gépre, aztán kövér gáz. Mikor már a földön van, szép, füves placcon, körben semmi, csak a sörpad, akkor lehet faragni a fûrésszel :D
Van acélbetkós gumicsizmám. Sima bakanccsal nem nagyon lehet bemenni, talán csak akkor ha nagy szárazság van. Különben közel térdig lehet süppedni a mocsárban. Balta van, kézifűrészt is vettem. Amúgy a fák vastagsága többnyire olyan mint a csuklóm, esetleg mint az alkarom, szóval nem úgy néz ki itt az erdő mint Brazíliában. Csak sűrű, meg a víz-sár az egész alatt, amiatt bonyolult. :)
Ha kiritkítanád az erdõt, akkor a maradék fa jobban fejlõdne. Ha nem akarod használni a kivágott fákat, akkor ott kell hagyni a földön, pár év /évtized alatt kiváló tápanyag lesz belõle. Én szoktam gyérítést csinálni az erdõnkben. Látványosan növésnek indulnak a maradék fák és szerintem szebb is az erdõ ha átlátható és átjárható.
Beszélgetek régi baráttal chat-en, megkérdem hogy van a közös haverunk. Erre mondja hogy 1 éve meghalt, elvitte a szívroham. Sok kávét ivott és sokat idegeskedett. Volt vagy 42 éves. :( Nem hittem volna hogy ilyen hírt kapok róla.