Én továbbra sem értem, hogy ha végül mégis kiderült, hogy
aeroszolos terjedés van - sõt, esetleg az az elsõrendû terjedés -, akkor miért hangsúlyozzák ennyire a maszk-szigort. Azok annyira kicsi részecskék, milyen maszk fogja meg azokat?
Meg emlékszem, a Nyúlüreg prepper-videóban még arról volt szó, hogy a legtöbbször tárgyakkal érintkezve kapják el az emberek. És ha rendelünk valamit, akkor 3-4 napig tartsuk mini karanténban, stb. Aztán november végén meg már arról cikkeztek, hogy
szinte lehetetlen felületrõl elkapni, és nincsenek is errõl dokumentált esetek. De addigra már a fél világot lefertõtlenítettük...
A
friss adat szerint eddig 12 463 ember halt meg Magyarországon (0,1 %). Továbbra is hangsúlyozom: valamiben meghaltak, de kimutatták a szervezetükben a covid-fertõzést, így automatikusan covidot írtak be a halál okaként. Ebbõl 363 fõ (2,9 %) volt 50 év alatti. Talán rájuk gondolt Cecília, nem ismerem ezt a nyilatkozatát. A 60 év alatti elhunytak száma most 1105 fõ, vagyis 8,9 % körüli.
A covid halálozási átlagéletkora Magyarországon 75,7 év. Négyezer fõ felett egyedül a 80-89 éves korosztályban haltak meg. A második csoport a 70-79 éves korosztály, 3751 fõvel. Az idõs elhunytakra vonatkozó adatokat én mindig fenntartással kezelném, mert abban a korban sajnos már sok esetben többtényezõs a dolog.