Erre kellene valami gazdaságosabb megoldás mert sem vízzel sem tüzelõvel nem lehet bírni. De érdekes kísérlet!
Printable View
Hát igen...érdekes!:haha:
Mondjuk amíg csinálgattam eszembe jutott egy ismeret terjesztõ film....
"Túlélõink,vizet tisztítottak egy mocskos tó mellett a holnapi útra...a nap már lebukóban..és volt egy usa-kajatáljuk.."
"másnap reggel cihelõdés..és panaszkodás,hogy milyen nehéz 20 lityis marmonkanna,a kristálytiszta vízzel" :)
..hogy görbe tükör e?..kicsit igen!
Összevagdalhatnám a videókat és tálalhatnám úgy is "hogy pikk-pakk...nem nagy ügy.."
Hogy is fogalmazott a fórumtárs?...Instant videó!:)????
Persze ,megértem..ezek az uncsi részek...a nem érdekes részek,...a lépjünk tovább az akciórészhez részek..."a nem fogok félórát videót nézni részek"...."mert rohanok és nem éééérek ráááá!"
Majd aztán amikor(remélem soha,mert kibacott xar íze volt :haha:).....jön a döbbenet!
...hát EZ a videókban neeem ííígy vóóóóót!...Sokkal eccerûbb vóóóót! :haha:
nem annyira prepperkedes de talan megis.
voltam turazni. ma kimondottan sokat akartam gyalogolni, semmi setalgatas.
azert a tajban volt idom kicsit gyonyorkodni:
Csatolmány 7300 Csatolmány 7301 nem az alpok:) de azert egy 400 meter magas domb jo volt inditasnak.
Csatolmány 7302 ott a hatterben latszik a tenger, vagyis az angol csatorna
Csatolmány 7303 a dombtetorol le egy kis volgybe aztan keresztul az uton es egy nagy korbe a kepen lathato erdon keresztul vissza a domb aljahoz a parkoloba.
Csatolmány 7304 Csatolmány 7305 az erdoben volt szerencsem belefutni ebbe a kis allatba, nem akartam tul kozel menni, nehogy megilyesszem ugyhogy csak a tavolbol kb 25m-rol kaptam lencsevegre. csillagos otos annak aki felismeri?
ja a lenyeg kimarad:) a tavot nem tudom mert ossze vissza mentem minden fele de 4 orat gyalogoltam osszesen kozben egy fel oras pihenovel.
jol esett jol elfaradtam.
Érdekes kísérlet volt és jól szórakoztunk a felvétel közben! :haha:
Bent hagytam a balfékeskedést is...hogy látszódjon..szokás szerint ez sem egyszerû!
https://www.youtube.com/watch?v=FzwBhb0jVlY
A hangminõségért elnézést kérünk,de dugdosni,takargatni kellett a telefont az esõ elõl!
Jó szórakozást és a kollégámnak köszönöm a közre mûködést!
Ha nem is mindig minden sikerül tökéletesen..legközelebb..ne adj Isten éles helyzetben,már a hibákból tanultunk most,amikor nincsen tétje.
Ápgrédeltük a bolt :)
Csatolmány 7396
Doom
Munkavédelmi boltban nem volt semmi vízálló ruci? :-D Azt a bakancsot sürgõsen felejtsd el és vegyél egy NORMÁLISAT amíg lábra tudsz állni!!!
Bocsásd meg Doom hogy belebeszélek, de nem lett volna jobb az egyszerû módszer? Fogod a nejlont kikötöd a sarkait viszonylag vízszintesen és erõsen, aztán a közepére raksz valami kicsi és nehéz tárgyat, kavicsot gyümölcsöt valamit. Mikor gyûlik a víz mellette akkor a legmélyebb részen a tárgy mellett kiszúrod a bicskával és aláteszel valamit! A víz meg a lyukon át az alátett edénybe folyik.
Nyugodtan beszélj bele,mert minden ötlet értékes!:thumbup
Teljesen jó amit leírtál és tényleg mûködik is ideális körülmények között.
próbáltam az egyszerû módszereket(amiket írtál).
Elsõre ugyanígy kikötve a közepén lyukkal és egy kaviccsal.Az eredmény az lett,hogy rátapadt a vizes nejlon a kavicsra és csak gyûlt a víz,nem folyt le.
..aztán formátlan kõvel próbáltam,de akkor szeles volt az idõ és úgy lengett a nejlon mint a vitorla föl-le .Mindenhová folyt a víz,csak az edénybe nem alatta.
Ezt kiküszöbölendõ törtem a fejem,hogyan mozogjon együtt az edény a nejlonnal.
...szóval nem is olyan egyszerû(ez sem)valós körülmények között,mint ahogyan le van írva a túlélõ könyvekben....
Hát ja!...egyszerûen nem gyártanak kényelmes és vízálló villanyszerelõ,mûbizonylatos bakancsot!:mad:..nincs a piacon!
Ráadásul nálunk még a szár hossza is szabályozva van,mert tartania kell a bokát mászás közben.
De az is igaz,hogy a mûbizonylatos villamos cipõkre ráírják ,hogy "száraz,mûhely körülmények között".
Na hát ez az ami a melónkba nincsen.
Van gumicsizma,de abban meg nem lehet kapcsolni(nem bevizsgált)..sem oszlopra mászni..de nagyon menni sem(én ki nem állhatom).
Szóval kínlódik a cég is milyet vegyen,a gyenge kínálatból...de nem nagyon van megoldás.Becsületükre legyen mondva próbálkoznak.
Ami a képen van rajtam,az egy kísérleti darab,még nincsen rendszerben,csak tesztelés alatt.
Mérsékelten vízálló(pocsolyában megadja magát),nehéz és kényelmetlen(vékony a talpa).
A kollégámé a narancssárga fûzõs,kicsit jobb,de annak meg a bélés megy szét pár héten belül.
Vennék,vennénk jó bakancsot...de nincs!