Tegnapi napom horror volt, de érdekes videó blog lesz majd belőle. :huuu:
Printable View
Tegnapi napom horror volt, de érdekes videó blog lesz majd belőle. :huuu:
Motorral mentem befizetni az ingatlanadót. Indult a motor, aztán kicsúsztam vele a kövesútig, onnan meg az autópályáig. Persze ott meg tolnom kellett egy csomót, mert kismotorral azon nem lehet hajtani. Valami fickó megállított a kisteherautójával, kiszállt, aztán néz, és mondja hogy "nem te vagy Louie?" mondom nem... "pedig neki is ilyen motorja van. na mindegy. leragadtál?" - "nem, csak itt nem hajthatok mopeddel mert ez autópálya". "ja jó" mondta és elhajtott.
Az iroda meg fárasztó volt mint mindig.
Kifizetek mindent, erre kérdem a nőt hogy
- Ez a mentős dolog az adópapíron micsoda
- Hát, az a mentő.
- Oké, de mondom az mit jelent?
- Hát hogy jön a mentő.
- Mármint hogy ingyen jön mert adóban már ki van fizetve? Mert nekünk 4x is kellett volna, de nem hívtuk ki.
- Csak lejön ennyi pénz a teljes mentő-hívás díjból.
Gondoltam többet erről nem kérdezem, de kíváncsi lettem volna hogy éves pénz jön-e le belőle, vagy az eddig befizetett összes, vagy mi. De látszott rajta hogy nem akarja elmagyarázni. Végül is az a lényeg hogy befizesse mindenki, nem az hogy használja is. Úgyhogy rátértem a többi témára.
- Küldtem egy levelet 2016-ban de senki sem válaszolt rá. Volt néhány kérdésem az adókról.
A nő csak nézett, nem szólt.
- Emailt is küldtem 6 hónapja, úttakarítás ügyben.
- Utat mi nem takarítunk.
- Tudom, de volt pár kérdésem.
- Szemetet se szedünk.
- Tudom, de én szedek.
- Semmilyen szemétszedést, takarítást nem csinálunk, semmilyen formában.
(Természetesen - gondoltam - egyértelmű hogy semmit nem csinál itt senki, azon kívül hogy beszedik a pénzt a lakosságtól.)
- Tudom, de én felszedem a szemetet, más szemetét, és érdekelne az út-örökbefogadás program.
- Olyat se csinálunk.
- De láttam hogy a szomszédos út is örökbe van fogadva és takarítják.
- Hát, kérdezze meg a megyei útkarbantartókat.
Akkor végre odalépett egy másik irodás, adott egy névjegykártyát és mondta hogy küldjek neki emailt és majd átnézi. Megköszöntem és eljöttem.
A motort toltam visszafelé. Végre beértem a másik útra, persze nem indult el a világért se. 0 foknál már nem indul, akkor mi lesz -15 -nél? Csomó mindent megpróbáltam, az egyetlen dolog ami működött, hogy adtam neki egy kis gázt, féket befogva és akkor a nagyon sokadik próbálkozásra végre beröffent. Újra korcsolyázás a földúton, mennék előre, de a motor oldalra megy, meg jobbra-balra, meg mindenfelé csak előre nem. Lábam letéve két oldalt, 10-el jöttem, mert többel nem lehetett, meg le is álltam párszor, inkább elengedtem az autókat, biztonságosabb úgy.
Mondjuk baromira okos dolog ott télen fizettetni az adót, ahol nincs tömegközlekedés, ahol kismotorral meg sem lehet közelíteni az irodát és egyáltalán, ahol ilyenkor már fagypont és az alatt van a hőmérséklet. A legjobb annak aki a város másik részében lakik és mondjuk csak biciklije van, az tekerhet ha el akar jutni az irodához.
:huuu:
De az is külön megérne egy misét ahogy a helyi jobb módúak szövegelnek arról hogy több adót kéne hogy fizessen mindenki. Nem képesek felfogni hogy ez egy szegény megye, szegény településekkel.
Kezd idegesíteni az Internet, úgyhogy az a tervem hogy tavasszal és nyáron robogóra pattanok és kicsit körbejárom a környéket. Van itt egy rakás tó, nagy stégek, talán pár elhagyatott Fallout kinézetű helyet is találhatnék. Felfedező utak, fényképezés, videózás, mittudomén... nem akarok bent ülni mikor jön a jó idő. Vitatkozom mindenféle emberekkel FB-on meg Twitteren, de mind játssza a hülyét, úgy tesz mintha jópofa lenne azzal hogy normális beszélgetés helyett sérteget, aztán meg úgyis sorra törlik a beszélgetéseket, vagy az aki elveszíti a vitát, vagy egy moderátor/admin. Akkor inkább nyeregbe pattanok és elrobogok a naplementébe, vannak itt szép helyek, majd lesz videó, meg fotók, megosztom majd őket. Értelmesebb dolog mint hol a szélsőliberálisokkal, hol a radikálisan szélsőséges vallásosokkal megpróbálni szót érteni.
Persze előtte még jön 4 és fél hónap tél, napi átlag -15 fokkal. :(
Megteheted, hogy könyvet olvasol a vita helyett
vagy akár írsz
Én a minap találtam meg wordbe lementve egy itteni vitánkat a fórumtársakkal az etnikai hovatartozásról, igen jókedvre derített, hogy milyen kultúráltan tudtunk beszélgetni egy ilyen témáról, amirõl egyébként nem szokás... (a rossz memória elõnye, hogy már nem is emlékeztem, hogy részt vettem egy ilyen vitában, csak olvasva rémlett fel)
Nem tudom mennyire lenne értelme összeszedni azokat a témákat, amikrõl mostanában ritka az értelmes diskurzus és (akár szerkesztett) beszélgetést összehozni a szempontokról egyfajta példaként. Itt a fórumon szerintem bõven van ehhez szellemi muníció, és megfelelõ helyen felvezetve, szerintem össze lehetne hozni egy szélesebb, értelmes diskurzusra nyitott társaságot. Úgy érzem Benned lenne rá igény.
Tegnap bementem a postára. Kijutottam a havon keresztül az útra, ott indítottam a robogót. Persze bentről kitolva nem gond, mindig gyorsan beindul. Az út hóval és jéggel borítva, úgyhogy 10-15 km/h -nál nem mentem gyorsabban, meg persze mint a cowboyok, a motor mellett oldalt a lábakkal, mert az ilyen úton motorozás még lassan sem biztonságos. Mire leértem a földút végére jól szétfagyott a két kezem is. A kövesút is eléggé vizes és jeges volt, bár nem annyira vészes, úgyhogy ott már egy fokkal gyorsabban haladtam. Előzőleg kidolgoztam egy új városi útvonalat, így elkerültem egy kínosabb kereszteződést ahol francot se lehet látni, meg egy másikat ahol lámpa van és nagyobb forgalom. A helyett lefordultam egy kisebb utcában, ahonnan egyenesen lehet menni, nem kell se indexelni, se semmi, csak a stop tábláknál kell megállni, de utána sima ügy az egész.
Úgy voltam vele hogy gyorsan elintézem a postát. Fontos a gyorsaság, mert a hidegben lehűl a motor és akkor akkor bajos beindítani. Gyorsan bementem, persze tököltem és nem sikerült kinyitnom a "széfzáras" postafiókon. Sóhajtás, mentem segítséget kérni, hogy nyissák ki. Persze megint ment a mérgeskedés, mert hát mi az hogy nem tudom kinyitni, hát könnyű az. Mindig ez van. És szokás szerint ez a nő se tudta kinyitni, meg a múltkori se. Mindig úgy csinálnak mintha én lennék a béna meg a hülye, de a végén nekik se sikerül kinyitni. Úgy kellett hívnia valami szakállas postai dolgozó öreget aki végül kinyitotta. (De persze közben mutassam a személyim is, mert biztos nem is az enyém a postafiók hanem hamis kóddal akarom kinyittatni. Jóvanakkor... Mutattam személyit is.)
Papírral felvettem egy csomagot amit nem vett át az egyik vevőm. (Ausztráliából jött vissza, mert próbálta az ottani posta kézbesíteni egy párszor, de nem vette át a rendelő.)
Majd végre mentem volna kifelé, de aztán rájöttem hogy a szakállas öreg nem adta vissza a postafiókos papíromat. Külön visszamenni, szólni az egyiknek, aki szólt a másiknak, aki szólt az öregnek és hozta a papírost...
Végre, minden oké. Persze ez volt vagy negyed óra, a motor lehűlt és sokat kellett szerencsétlenkednem, mire végre elindult. Utána már nem volt probléma, hazahajtottam és annyi. Kicsit bátrabban jöttem visszafelé, a kezem nem volt annyira hideg, az meg sokat számít. Az úton láttam rohanó őzeket is. :)
Nem tudom milyen lesz az idő a következő 2 hétben hogy esetleg újra bemenjek. Majd meglátom.
Sokáig tart az új videót összehozni a Virginia-i tüntetésről és annak előzményeiről. Rengeteg képet kiválogattam hozzá, újságcikkeket, megírtam egy hosszú szöveget is a rengeteg információból.
Hümm...
https://i.imgur.com/wWn3Mzz.jpg
Érdekes eredmény jött ki. Nem rossz mondjuk, bár meglepett hogy nálam Gabbard van az első helyen. (Ha jól emlékszem régen Ron Paul közel 90% volt a listámon.)
A második oszlop az elég világos. :-)
nekem az elsõ arc felsorolásából a "big government" ami igazán meglepõ
Tulsi jó választás volt :thumbup