Eredeti hozzászóló
iMac
Gerber féle Bear Grylls kollekció darabjait volt szerencsém az egyik itteni osztrák túrabolt tulajdonos barátom révén kipróbálni élesben, olyan környezetben, ahol nyilván használni szeretnénk (tehát nem szobában, steril körülmények között). Már a próba elõtt sem voltam tõlük elragadtatva, hiszen Papica (Bushcraft oldalról) is eléggé lehúzta több terméküket, youtube-on is sok negatív kritikát kaptak a tesztelõktõl. Mindenesetre próbáltam ennek ellenére minden ellenérzésem félre tenni és adni egy esélyt nekik. A késekrõl annyit, hogy most ha jól tudom már a 3-ik szériánál tartanak. Az elsõ széria maga volt a katasztrófa, hiszen a nyele szétjött tollaság készítése közben. A második széria ezen hibáját már javították, de az éltartóssága valódi használat mellett nem valami jó. A harmadik széria már ezt próbálta kiküszöbölni, de ez az élezhetõség rovására ment. Ugyanis a dudvában nem minden esetben áll a rendelkezésünkre egy gyémántporos élezõ és ott bizony puritán eszközökkel kell néha beérni. A következõ tesztalanyom a Bear Gryyls féle szikravetõ volt, ami szerintem a kategóriájában az egyik legrosszabb. A próba során velem tartó kollégám/barátom kínai no name szikravetõjével is könnyebb volt begyújtani a kis faforgács kupacot közelrõl. Az eredeti svéd Light My Fire szikravetõ ebben a kategóriában verhetetlen, amibõl ráadásul most jött ki a 2.0 verzió (nem tudom anyagban is változott-e vagy csak robosztusabb, az új verziót még nem próbáltam, mert még mindig a lassan 2 éves régit használom:haha:). BG multitool eszközeibõl kipróbálhattuk a nagyobbik verziót (tehát nem a minit). Ez már valamivel használhatóbb eszköz, mint az eddig felsoroltak, de ha választanom kellene egy Leatherman Wingman vagy egy Gerber BG - Ultimate Multi-tool között, akkor az elõbbinél maradnék, már csak az ára miatt is jobb vétel a Leatherman Wingman, mert otthon Magyarországon is csak kb. 10-11 ezer Ft és minõségben szerintem egy lapon nem lehet õket említeni a Leatherman javára. Összességében nézve a dolgokat, azt tudom mondani, hogy én a Bear Grylls féle cuccokat inkább tartom egyfajta divat cikknek, mint minõségi céleszközöknek. Árukról nem is beszélve, mert túlárazottak és jobb minõségû felszerelést olcsóbban lehet megszerezni. Természetesen ez csak az én szubjektív véleményem és nem áll szándékomban ezzel bárkit is megbántani.