Senki nem mondta, hogy nincs a vakcináknak veszélye, de csak barátomhoz napi 20-30 test érkezik, igy annyira nem bonyolult belátni mi a nagyobb veszély. Én részemrõl lezártam, mert a laposföldön vitatkozunk.
Printable View
Ismeretségi körömben vannak többen akik tünet nélkül (csak pozitív tesztje volt - persze sokat nem ér a teszt) vagy enyhe nátha szerû tünetekkel és olyan is akit nagyon megviselt a betegség.
Az oltással ugyanez a helyzet, vannak akiknek semmi tünet oltás után és vannak akiknek hosszabb-rövidebb ideig problémájuk van utána.
Vajon van összefüggés? Arra gondolok hogy akit megvisel az oltás arra a betegség is veszélyesebb?
Nos , igen a laposföld. Az aztán igen értelmes érv.
"de csak barátomhoz napi 20-30 test érkezik, igy annyira nem bonyolult belátni mi a nagyobb veszély."
Érdekesség képen:
"Magyarország összhalálozási adatai az adott év elsõ 11 hetében:
2019. - 33 339 fõ (Nem volt pándémia.)
2021. - 33 135 fõ (Pándémia van, persze csak virtuálisan.)
Forrás KSH:
https://www.ksh.hu
Elhunytak száma több év elsõ 9 hetében (KSH):
2020.01.04.-2021.03.07.: 26.165
2019.12.30.-2020.03.01.: 24.050
2018.12.31.-2019.03.03.: 27893
2018.01.01.-2018.03.04.: 25470
2017.01.02.-2017.03.05.: 28.910
2016.01.04.-2016.03.06.: 23.364
2014.12.29.-2015.03.01.: 27.876
Ezt írtad:
"Hiába van nyájimmunitas ha egy adott körben teljesen véletlenül sok oltatlan gyûlik össze.
A kanyarónal pont ez történt. Az eredmény pedig járvány lett.
Es egy ilyenben halhatnak meg olyanok is akik beadattak az oltóanyagot de pl. pont rossz szériát fogtak ki, vagy meg van zuhanva az immunredszeruk.
Mindezt pár idióta miatt aki megtanult olvasni, mert ha nem, akkor kevesebb faszság jutna a fejébe."
Ezt próbáltam értelmezni. Számomra nem volt világos, hogy nem-e egy újabb hullám lehetõségére gondoltál.
De akkor azok, akik nem kaphatnak oltást, velük mi van? Õk is lehetnek többen egy helyen. Vagyis a lokális járványok veszélye ugyanúgy fennáll akkor is, ha mindenki, akinek az állapota megengedi, beoltatja magát. Nem kötözködöm, csak Te beszéltél elméleti lehetõségekrõl (kanyaró bevitele stb.), és ez is egy elméleti lehetõség. Nem értem a különbséget, mert sokan vannak, akik az állapotuk miatt nem kaphatnak oltást, és akkor szintén helyi járványveszélyek lehetnek.
Viszont ez szerintem csak addig probléma, amíg a lakosság legnagyobb része át nem esett a fertõzésen. Értve ez alatt az oltottakat is, hiszen sokan úgy oltatnak, hogy már felgyógyultak a covidból, illetve a két oltás után is van megfertõzõdés. Épp a napokban mondta egy szegedi kutatóorvos:
">>Fontos megértenünk: ahogy más kórokozó esetében, a SARS-CoV-2-es koronavírus ellen sem feltétlenül kell törekednünk a sterilizáló immunizálásra, vagyis arra, hogy a vírus írmagját is kiirtsuk a környezetbõl. Sok olyan vírust ismerünk, ilyen az influenzavírus is, amelyek lappanganak a környezetben, s idõnként elõbukkannak. A SARS-CoV-2-es koronavírusnál is hasonlóra kell készülnünk, az oltóanyagokkal sem fogunk tudni örökre megszabadulni tõle. A szervezet a vírussal való elsõ találkozás után biztosít ellene hosszabb távú immunitást. (...) újrafertõzõdés esetén a vírus szaporodását kezelni tudja az immunrendszerünk, és legfeljebb enyhe tünetekkel átvészeljük a betegséget<< – ecsetelte a szakember, hozzátéve, mindez azt fogja eredményezni, hogy a vírust regionális szinten kordában lehet majd tartani, s nem fog újabb és újabb világjárványokat okozni."
Szerintem ez a lényeg. Hogy az esetleges második megfertõzõdés már veszélytelen, akár kapott oltást valaki, akár nem. Két hónapja több mint tízszeres volt az átfertõzöttség. Ha annyival számolunk, akkor kb. 7 millió 125 ezer ember vagy jelenleg esik át, vagy már átesett a fertõzésen. Ez a szám folyamatosan megy fölfele, és olyanok is megfertõzõdnek (vagy korábban megfertõzõdtek), akik kaptak két oltást. Ha stimmel a tízszeres szorzó, akkor már mindenkinek itt a fórumon is arra van messze a legnagyobb esélye, hogy átesett a covidon.
Arra pedig eddig senki sem adott értékelhetõ magyarázatot, hogy a felgyógyultak miért oltassák magukat. Nem 4 meg 6 hónapos igazolvánnyal kell diktatúrát csinálni, hanem értékelhetõ magyarázatot kellene adni arra, hogy miért erõltetik az oltást a gyógyultaknál is.
Személyes megjegyzés: tudnál úgy is írni, hogy nem idiótázod le ismétlõdõen azokat a fórumtársakat, akik nem regisztrálnak, vagy eddig még nem regisztráltak az oltásra? Nekem személyesen mindegy, csak nem hiszem, hogy ez a stílus való a fórumra. Az álláspontodat ismerjük. Ki lehet fejteni idiótázás meg férgezés nélkül is. Ha már felgyógyultál a covidból, akkor védett vagy. Belátásodtól függõen ott a lehetõség az oltásra. Szerintem nincs okod az ingerültségre.
Ez jó.
Azért is durva, mert hivatalosan a mostani, harmadik hullám messze a legkeményebb. És akkor ehhez képest kevesebben haltak meg az elsõ negyedévben, mint 2019. elsõ negyedévében? De errõl tud valaki? Vagy miért nem beszélnek róla? Mivel magyarázzák?
A másik adat is jó. Akkor 7 idõszak összevetésében egy teljesen átlagos halálozási szám volt most az elsõ két hónapban. Miközben tombol a harmadik hullám, és szinte naponta közli a sajtó az újabb és újabb "gyászos rekordokat". (A felsõ sorban van egy elírás, nyilván 2021. 01. 04-tõl kezdõdik a vizsgált idõszak.)
Ezek KSH számok, és lehetne róluk értelmesen beszélgetni. Semmi köze nincs a dolognak a "lapos Föld" cucchoz.
Te sem azt olvasod, amit írtam. :) Soha nem mondtam, hogy nincs járvány. Az óvintézkedéseket kezdettõl fogva betartom.
Ahogy azt sem mondtam soha, hogy problémám lenne az oltásokkal. Anno beadattam a H1N1 ellenit is, és azzal együtt a sima influenza ellenit is. Kullancs ellenit is adattam. A covid ellenire nem regisztráltam, az érveimet leírtam, és nem igazán kaptam rájuk választ.
És itt sem azt olvasod, amit írtam. Két oltás között, és két oltás után is el lehet kapni a fertõzést, ez már tény. Viszont súlyos megbetegedés szerencsére nincs. Senki nem mondta, hogy van. Ugyanígy, szerencsére nincs súlyos megbetegedés a gyógyultaknál sem, ha esetleg újrafertõzõdnek.
Más kérdés, hogy ha ezek szerint az oltottak is fertõzhetnek, akkor mennyire van értelme kizárólag és feltétel nélkül, önmagában az oltottak számához kötni a nyitási fázisokat.
Azért remélem, hogy a barátod másféle halottakat is boncol, és nem "egész nap" kizárólag covidos halottakat. Az nagyon egyhangú lenne. És emellett meglepõ is lenne, hogy egyáltalán nincsenek másféle halottak. Viszont akkor könnyû lenne elvégezni az orvosi egyetemet, mert már csak egy betegségrõl kellene tanulni.
Egész nap covidos halottakat boncol?
Ehhez képest:
https://kollegium.aeek.hu/Download/Download/3484
Ja, és napi 20-30 boncolás mondjuk napi 10 óra alatt, akkor is igen figyelemre méltó teljesítmény, ha nem ír jegyzõkönyvet, nem eszik, nem iszik, nem megy WC-re és nem vált ruhát közben.