Köszi ez jó ötlet, pont errõl beszéltünk asszonnyal, hogy ilyet kellene többet készíteni :Ö)
Printable View
Szépen lassan készül az állatfarm , hamarosan benépesítem, most még minden kezdetleges állapotban van de remélhetõleg idõben elkészülök mindennel . Az istállók a telken voltak de nagyon elhanyagolt állapotban ezeket amennyire tudtam felújítottam, kitakarítottuk , a tyúkketrec ki sem látszott a gazból most már használható állapotba hoztuk . Van még munka bõven de a finom birkapörkölt és a friss bio tojás gondolata erõt ad a munkákhoz :)
Csatolmány 2001
Csatolmány 2002
Csatolmány 2003
Csatolmány 2004
Csatolmány 2005
Csatolmány 2006
Csatolmány 2007
Szép munka! :)
De a tyúkketrecben meghagyhattad volna a gazt, adott volna egy két hetes elfoglaltságot a lábasjószágnak, utána meg úgy nézne ki, mint most :) Földig letarolják, én minden évben megcsináltatom velük :)
Kicsit félek is ettõl az állattartástól de az egész család és a barátok annyira lelkesek ,hogy most már nincs visszaút végig kell csinálni..:)20 tyúkkal kezdünk és 3 birkával 1 kos két anya ,meg jó lenne 2 borjú is de az most nem fér bele a költségvetésbe .Szerintetek egy méhkaptár a telek egyik sarkában gondot jelentene a többi állatra nézve ?
A borjúval várjál, míg lesz gyakorlatod a napi haszonállat-tartással. Ha egy év múlva is azt mondod, hogy kell, akkor oké. De már a baromfi és a birka is olyan, hogy nagy lépés azoknak akiknek eddig hobbiból volt mondjuk kutyájuk. Ne beszólásból mondom, de más jellegû a két dolog, más a munkaigénye, és más az egész fíling. Ráadásul a borjú fél év alatt 250 kilósra nõ...
A méhkaptár semmi gondot nem fog okozni, ha a többi állat nem fér hozzá (tehát a birkák nem mennek oda a kijárat elé legelni), de egy kaptár nem kaptár. Telepíts ötöt, azzal még nincs annyival több meló, viszont már biztosan fedezi a mézszükségleteteket. Mondjuk olyan nincs, hogy biztosan, mert van év, hogy annyit sem hordanak, ami nekik elegendõ lenne.
Köszi a tanácsokat megfogadom, a borjú az úgyis csak jövõre jöhet számításba ha addig kitart a lelkesedés az állatok iránt . A méheket is csak jövõre gondoltam mert elég szerintem is kezdésnek a tyúk és a birka + a munkám amibõl élünk mert azt sem hanyagolhatom el .
Méheken én is gondolkodom, nincs velük sok munka és a méz aranyat ér.
Üdv mindenkinek , megvan a kis farm két új lakója , elég jópofák , remélem szorgalmas fûnyírók lesznek ..:)
Csatolmány 2068
Csatolmány 2069
és az õrség :
Csatolmány 2070
Lett a családban két fekete bárány? :haha:
Azzal a kutyával nem szeretnék összeveszni. Harciasnak tûnik. :)
Hiszi, nem hiszi? Szoval egyik ismerosom meselte, hogy a nagymamaja raszoktatta a disznokat arra, hogy az olajtoba pisaljanak, szarjanak, hogy ne kelljen az egesz olbol ganezni, megpedig ugy, hogy o is oda pisilt hetekig.... ???