:)
Printable View
Mintha beleláttál volna a fejembe :)
Épp arra gondoltam meg kellene kérdeznem ráérsz-e valamikor, mert arrafelé leszek. Csütörtökön jön a mûmûves, de valószínû szerdán már ott alszok.
Nagyon szépek az erdei fenyõkön a rügyek, a 20cm körülieket szedtem le.
A képeken már megtisztítva láthatóak, a kis svájcimmal megnyúztam õket, majd félbe vágva kétszer megfõztem.
Csatolmány 2637
Csatolmány 2638
Csatolmány 2639
Nagyon jó Papica videója a témáról, nézzétek meg, szerintem kivesézi a témát:
https://www.youtube.com/watch?v=T5Z1kWtG7DY
Jó étvágyat hozzá!
Srácok én már bedurrantottam a hétvégét :) süt a nap kinyitottam egy finom vörösbort ,begyújtottam a kemencébe és csinálok egy kiadós rakott krumplit .
Csatolmány 2663
Csatolmány 2664
ezeket pedig május elsején követtem el :)
Csatolmány 2665
Csatolmány 2666
Csatolmány 2667
Csatolmány 2668
Csatolmány 2669
5 eves lanyom: a kiskacsakat nem esszuk meg! Hanem megvarjuk mig megnonek, s akkor esszuk meg oket! :haha:
Furcsán néztek rám, amikor a munkahelyemen elmeséltem, hogy a gyerekeim végignézik, amikor állatot vágunk otthon.
Nekik ez már természetes, tudják, hogy a csirke, nem zsugorfóliában születik...
Múlt hétvégén egy kis lõtéri vaddisznópörkölt , a Kõszegi rendõrség születésnaposának fõztem , aggódtam is ha elrontom lesittelnek :)
Csatolmány 3100
Csatolmány 3101
Csatolmány 3102
Én már nagyon régóta rakott krumplit tervezek. Szólok is anyámnak hogy küldjön át egy receptet. :D
Rakott krumpli ahogy én csinálom : a krumplit megfõzöd héjjastól , tojást fõzöl keményre , szalonnát pirítasz sokat :) lehet kolbásszal is ízlés kérdése.Ezután mély tepsibe vagy jénai edénybe egy sor krumpli karikázva rá tojás arra szalonna majd vízzel kikevert tejföllel alaposan meglocsolva, aztán megint elõröl amíg el nem fogynak az alapanyagok . Semmilyen fûszer só stb.. nem kell , a jóféle házi szalonna a fûszer . A kiolvasztott szalonna zsírját is rálocsolom . A tetejére sok sok tejföl , és ha extrázni akarod akkor reszelhetsz rá sajtot is , majd lefedve be a sütõbe vagy kemencébe 1 óra bõven elég neki , ezután a tetejét lepirítani és kész is . Jó étvágyat ....