-
Annak a végtelenül szimpatikus orosz fiatalembernek rengeteget köszönhetek!!
Fél éve még szemüveges voltam. Már nem vagyok és a látásom is türhetöre javult és folyamatosan javul.
Sokkal jobb hogy nemkell szemüveget hordjak. Pl a szemüvegesekbe elöbb kötnek bele! :)
Kicsit ferditette az ember a valoságot. Hetek alatt nemlehet megjavitani a látást. De észrevehetöen javul! Én csak javasolni tudom a szemüveg elhagyását! Nemjo az semmire!
-
Hogy lehet hogy az emberek nem tudják leírni rendesen a nevüket meg a címüket?
Nyomtassam ki, de kis betűvel írják a nevüket, kis betűvel írják az egész címet, az utcanevet, az állam nevét.
Az egyik meg leírja a postafiókot, a várost és az államot, de azt kihagyja hogy a posta épülete hol van, se utcanév, se házszám. :rolleyes:
Meg olyan árajánlatokat kapok, hogy 3 dollár helyett adjak valamit 1 dollárért. Nem gondolkoznak el azon, hogy amit az Amazon, eBay és PayPal levesz, meg a gyártási költség, az adó és a postaköltség, a nyomtatás meg néhány egyéb dolog elvisz azt mind ki kell fizetnem? Összetévesztenek a Mikulással, én nem ő vagyok, nekem vannak költségeim, nem manók gyártják le a felvarróimat, hanem kínaiak és nem ingyenes repülő szarvas-szán viszi ki a csomagokat, hanem a postahivatal kézbesíti. :hogymi:
-
Emberek... Piacon/vásáron van egy ilyen alku, hogy: mennyit enged a felébõl? :D
-
Volt aki nem kért engedményt, de adtam neki. 3 nagy felvarrót rendelt, úgyhogy 3 dollárt elengedtem neki a postaköltségből. :)
De aki egy olcsóbb fajtát akar és azt is harmadáron, azt elküldöm. Mondjuk az amelyik harmad áron akart venni annak leírtam hogy mennyibe kerül a gyártás, a szállítás, az adó, az egyéb kiadások, a nyomtatótinta és a postaköltségek, aztán nem akart alkudozni túlzottan, hanem vett kettőt majdnem teljes árban. A posta költséget még mondta, de leírtam neki hogy az az ár része.
Egy másik már háromszor írt, de nem tudom hogy akkor venne valamit, vagy nem, mert írja hogy 1 fajtából többet akar venni, kérdem hogy melyikből és mennyit, de arra meg nem válaszol. :rolleyes: Furcsák az emberek.
Kicseréltem az avataromat valami rám jellemzőre.
Mondok egy példát. Család küldött egy kis pénzt, a pénzfelvétel így zajlott.
1. Próbálkozás: Karácsony, a Western Union ilyenkor nem intézi a készpénzátutalásokat.
2. Próbálkozás: Otthon maradt a tárcám.
3. Próbálkozás: A tárcám nálam volt, de nem volt benne a személyim.
4. Próbálkozás: Minden szükséges papír és okmány nálam volt, de a pénztáros mondta, hogy nincs náluk elég készpénz úgyhogy nem tudják ideadni az összeget.
Minden alakalom egy-egy autóút. Holnap próbálom meg ötödször felvenni a pénzt.
De ma még voltak olyanok, hogy napokon át nem küldtek ki az emailcímemre egy ajándékutalványt, nekem kellett intézkedni. Aztán rögtön elintézték, de órákkal utána meg írtak hogy talán nálam lehet a baj. De ha írtam és elintézték rögtön és átjött az email a kóddal, akkor nem nálam volt a baj hanem náluk, nem? Aztán mikor levásároltam és mellette még költöttem is, akkor össze-vissza szedték le a pénzt a hitelkártyámról. Amiatt is levelezni kellett velük. Meg ott volt hogy van nekik egy kés, megrendeltem, erre írják hogy nincs nekik most olyan. Aztán az Amazon-on nem lehet megváltoztatni az előfizetéses opciót. Az milyen már, hogy nem akarsz valamit, mégis fizetned kell, mert nem tudod lemondani az előfizetést? Amiatt is írnom kellett egy hosszú emailt. Aztán meg találtam egy csomó csirkét a hűtő legmélyén, de már megromlott.
Folyamatosan történik a napi hülyeség, 10-ből 9-szer mások miatt.
Facepalm. Sűrűn csinálom mostanság.
-
Rendeltem ruhát eBayen. Mondtam nekik hogy ne arra a címre küldjék, mert az postafiók, hanem egy másikra (megadtam nekik a címet). Mondták hogy ne aggódjak, arra küldik amire mondtam. Persze hogy a postafiókra küldték, amibe csak levelek férnek. :hogymi:
A posta csomagkiadó része meg már zárva volt.
-
Még egy elveszett felvarró. Észrevettem hogy hiányzott egy betû a megadott címbõl. Miért nem tudják leírni az emberek a saját címüket? :hogymi: Bár az az egy betû talán nem nagy probléma, inkább a posta hibáztatható érte, megint elkevertek valamit. Van aki meg szól hogy nem kapta meg, írok neki hogy hogy legyen akkor a dolog, rendel mást és küldjem újra az elveszettet vele, ingyen? De nem válaszol. :confused:Szerencsére a többséget azért érdekli, volt amelyik rendelt még egyet hogy ne bukjak a postaköltségen. Hányadik elveszett ez? Negyedik? Ötödik? Szerintem a postai dolgozók "gyûjtögetnek".
-
Hát hallod nem irigyellek ezeket a történeteket olvasgatva...
Egyébként nálatok nincs olyan, hogy ajánlott postai küldemény? Esetleg hirdethetnél úgy, mint itt a vaterán szoktak, hogy alap postával "X" összeg, de nem vállalsz felelõsséget, ajánlottan "Y" összeg, de az tuti megy, vagy kártéríthetõ.
-
Lehetne ajánlottan küldeni, +2 dollár 20 cent. Mínuszban lennék minden egyes eladással. Rendesen meg 6 dollár, hogy biztosítva legyen meg követõvel ellátva, de ki akarna mondjuk egy $2.50 -es felvarróért végül 2.50-et, meg még vagy 7-8 dollárt kifizetni? A végén több mint $10 lenne. (Mert ugye arra még rájön néhány más költség is, a nyomtatótinta, a papír és egyebek.) És én úgy adok el mindent, hogy néhány centtel mindig alacsonyabban adom a konkurenciánál. (Mert ugye csak úgy mûködik a dolog.) Nehéz ügy. :) Szerencsére talán 70-bõl 1 veszik el, nem több. (Az "elveszik"ben nem hiszek, szerintem inkább ellopják a postai dolgozók.)
-
Ezt magyarázza meg valaki:
1.800 dolláros import. Vám: 82 dollár
720 dolláros import. Vám: 96 dollár
Ugyanaz. Felvarrók. Miért kell a kevesebb után többet fizetni? :confused:
-
Lehet.
Voltam a postán, egy nõ valamit Lengyelországba akart küldeni, de rosszul csomagolta be a küldeményt, le se ragasztotta, beszélgetett, válogatott a bélyegek között, nem tudta hogy hogy küldje el, gyorsítottban vagy simán, gondolkozott. Végül is csak 25 ember várakozott mögötte. :hogymi:
A posta is érdekes. Olyan tömeg van hogy a sor kilóg a várakozóterembõl, de egyetlen ember van a 4 pultnál. :rolleyes: